رزمندگان شیعه مسلمان در برخورد با اسرا همچون مولای متقیان و سیره ای که رسول اکرم در برخورد با دشمنان و اسرا به کار می‌گرفت رفتار می‌کردند.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، سفارش پیامبر صلح و مهربانی به رفتار نیکو با اسیران جنگی براساس مهمان نوازی در زمان صدر اسلام باعث شده بود بسیاری از کافرانی که در جنگ ها به اسارت مسلمانان در می آمدند مسلمان شوند. در جنگ بدر بعد از سفارش پیامبر اکرم به خوش رفتاری با اسیران که برخلاف سنت های معمول آن زمان که حق داشتند اسرا را به بردگی بگیرند و یا بکشند، تعدادی مسلمان شدند و یکی از اسیران در سال های بعد گفته بود: "خدا به مردم مدینه خیر و برکت ارزانی دارد. آنها در حالی که ما را اسیر کرده بودند، خود پیاده راه می رفتند و ما را بر مرکب های خود سوار می کردند؛ همچنین آنها نان گندمی را که در اختیار داشتند، قناعت می کردند و به ما می دادند."

رفتار حسنه اهل بیت و پیامبر گرامی اسلامی قرن ها در میان مردمان مسلمان و حتی غیر مسلمانی که از برکات علمی و اخلاقی مسلمانان بهره برده بودند متبلور شد. جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در سال هایی که مردم مسلمان کشورمان دوره سخت و پر التهاب پس از انقلاب را سپری می کردند یکی از دوران هایی بود که مردم به خوبی با تاسی از سیره ائمه اطهار توانستند بر مشکلات غلبه کنند و برگ سبزی بر صفحات تاریخ سرزمین بیافزایند.

رزمنده ها در خط مقدم جبهه نبرد علیه باطل تنها به مبارزه در میدان جهاد اصغر مشغول نبودند بلکه در مبارزه ای سخت تر با نفس خود، شیطان درون را شکست دادند. لحظه لحظه جنگ صحنه آزمایش خدا بود چه آن زمان که تیررس دشمن و در وسط میدان معرکه بودند چه زمانی که بر دشمن غلبه میافتند و پیروز می شدند.

بسیاری از سربازان عراقی حاضر در جنگ خود به ناحق بودن این تجاوز واقف بودند. بسیاری از آنان با وجود سختگیری ها و اجبار رژیم بعث برای حضور در جنگ به هر نحو ممکن از این کار سر باز می زدند و بسیاری دیگر به اجبار به ارتش فراخوانده شده بودند تا در جنگ شرکت کنند. در مقابل بودند سربازانی که در عناد و دشمنی با نظام اسلامی در جنگ حاضر شدند و همین ها در مواجه با اسرای ایرانی به بدترین شکل ممکن با آن ها رفتار کردند.

برخورد با اسرا در هر جنگی نشان دهنده بزرگ اندیشی و نگاه انسانی سربازان است. در جنگ های مختلف تنها نگاه به رفتار اسیران جنگی می تواند پیروز واقعی میدان اخلاق و انسانیت را نشان دهد. رفتار رزمندگان ایرانی در جبهه ها دفاع علیه رژیم صدام نیز به خوبی ناحق بودن جنگ را نشان می دهد. تشکیل سپاه بدر با حضور رزمندگان عراقی که بسیاری از آنان اسرایی بودند که در جنگ تحمیلی به اسارت نیروهای ایرانی درآمدند نشان از این واقعیت می دهد که رزمندگان شیعه مسلمان شیوه ای را در منش و رفتار خود به کار گرفتند که مولای متقیان در مواجه با دشمنان خود به کار می گرفت.

مقایسه رفتار نظامیان عراقی با اسرای ایرانی و در مقابل رفتار رزمندگان ایرانی با اسرای عراقی به خوبی در تصاویری که از دفاع مقدس به یادگار مانده قابل مشاهده است.
منبع: دفاع پرس