به گزارش مشرق، روزنامه آرمان در این زمینه نوشت: محمدرضا عارف چند روز پیش از «تعصب به هویت» سخن گفت و تأکید کرد که جریان اصلاحات در مسیر ترجیح منافع ملی بر منافع جناحی، در جریان انتخابات مجلس دهم از هویت خود گذشت! عارف زودتر از اینها باید به این موضوع اشاره میکرد. عارف میداند که اجتماع احزاب اصلاحطلب در شورای عالی سیاستگذاری، نیازمند آسیبشناسی جدی است.
شرایط اقتضا میکند که اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان بار دیگر دور یک میز بنشینند و تصمیم بگیرند. نخستین تصمیم این باشد که آیا این شورا به کار خود ادامه دهد یا ندهد! چرا که کم نیستند اصلاحطلبانی که وجود این شورا را نوعی موازیکاری با دیگر نهادهای اصلاحطلبانه قلمداد میکنند. اگر رأی همگان به ادامه کار شورای عالی سیاستگذاری بود، در گام بعدی، اعضا باید تصمیم بگیرند که آینده را با چه راهبردی سپری کنند. اینکه هر اصلاحطلبی بکوشد تا ساز خود را در این میان کوک کند، راه به جایی نخواهد برد.اصلاحطلبان باید تصمیم بگیرند که آیا حاضرند بار دیگر از «تعصب به هویت» خود بگذرند یا اینکه شرایط را به گونهای میبینند که چارهای دیگر برایشان باقی نمیماند؟
آرمان همچنین از قول عبدالله ناصری از اعضای شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان نوشت: بدیهی است که تصمیم نهایی در شورای مشورتی اصلاحطلبان گرفته خواهد شد. همچنان که شکلگیری شورای عالی سیاستگذاری نیز مصوبه شورای مشورتی بود. آنچه اتفاق افتاد و موجب شد آقای عارف بحث «عبور از هویت» را مطرح کند، دو اتفاق بود نخست اینکه بعضی از دوستانی که با لیست امید وارد مجلس شدند، از فراکسیون امید کنارهگیری کردند.
نکته دوم که مهمتر بود، شکست آقای عارف در انتخابات ریاست مجلس و فاصله معناداری بود که بین رأی دو رقیب ایجاد شد. با وجود قرار اولیه، هواداران دولت در روزهای پایانی حساب خود را از لیست و فراکسیون امید جدا کردند و به سمت آقای لاریجانی رفتند.
البته این انتقادی بود که هم به شخص آقای روحانی و هم بسیاری از دولتمردان مطرح شد. ما این اشکال را بیشتر به کسانی وارد میدانیم که پشت اصلاحطلبان را خالی کردند.