کد خبر 629730
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۲:۳۳

نمایشگاهی در یکی از خیابان‌های اصلی شهر تهران برپاست که عکس‌های آتلیه‌ای عروس‌ و دامادهای طلاق گرفته را به نمایش عموم مردم گذاشته است.

به گزارش مشرق، وقتی پای حرف‌های پدربزرگ و مادربزرگ‌ها می‌نشینیم، می‌گویند در زمان ما عروس‌ها آن قدر باحیا بودند که تا مدت‌ها کسی روی آنها را نمی‌دید و صدای بلند حرف‌ زدن‌شان را نمی‌شنید.

چند سالی از آن زمان می‌گذرد اما زمانه طور دیگری دگرگون شده؛ در شرایطی که شبکه‌های اجتماعی نمایشگر عکس‌های شخصی زنان و دختران این سرزمین  می‌شود، نمایشگاهی در یکی از خیابان‌های اصلی شهر برپاست که عکس‌های آتلیه‌ای عروس‌های طلاق گرفته را به نمایش عموم مردم گذاشته است.

 این نمایشگاه در گالری «مهروا» برپاست؛ «مهرنوش سنقری» در این نمایشگاه «طلاق» را سوژه آثار خود قرار داده و اینکه عروس‌ها نزدیک به 10 میلیون تومان هزینه عکسبرداری و فیلمبرداری از مجالس خود کرده و بعد از اینکه طلاق می‌گیرند، این عکس‌ها را پاره می‌کنند.

مسئول گالری مهروا درباره روند جمع‌آوری آثار و برگزاری نمایشگاه، اظهار داشت: دوستانی که طلاق گرفته‌اند، کم نیستند؛ مهرنوش سنقری این عکس‌ها را از آتلیه‌ دوستان تهیه کرده و تمام این عکس‌ها مربوط به عروس و دامادهای طلاق‌گرفته بوده و و مستند است.

 وی درباره تکنیک این تابلوها گفت: عکس‌های عروس و دامادها روی پارچه چاپ شده، سنقری جاهایی را با رنگ روغن رنگ کرده است. در جایی دیگر وی روتختی و بالشتک یک نفره را آماده کرده است که روی آن پرتره عروس‌ها چاپ شده است؛ وی حتی از پارچه‌ای استفاده کرده است که کاربرد استفاده بر روی تخت را دارد. شماره‌هایی هم که روی روتختی دیده می‌شود، نمادی از طلسم‌ها و خرافاتی که پشت هر ازدواج صورت می‌گیرد. ضمن اینکه مثلث‌هایی از روی چهره این عروس‌ها برش خورده و به روی بالشتک‌ها چسبانده شده است.

 

مسئول گالری درباره فروش آثار گفت: این آثار فروش چندانی نداشت؛ این پروژه آن قدر بار معنایی منفی دارد که کسی سراغ خرید آن نمی‌آید.

 وی پیرامون نامگذاری این نمایشگاه یادآور شد: شمع و چراغ‌ها را روشن‌ کنید شعری است که در عروسی‌ها خوانده می‌شود، چون موضوع این نمایشگاه طلاق بوده، اسم نمایشگاه گذاشته شده «شمع و چراغها را خاموش کنین».


هر ساعت 18 طلاق ثبت می‌شود؛ در صفحه زمینه این ساعت تصویر 5 زوج دیده می‌شود که از هم جدا شده‌اند.

مسئول گالری «مهروا» افزود: سنقری سال گذشته نمایشگاه دیگری از نقاشی روی بوم داشت که در همه عکس‌ها لب و چشم‌هایش دوخته شده بود. در آن نمایشگاه پرتره‌ها مربوط به خانم سنقری بود. در واقع او خواسته فشارهایی که قوانین حاکم بر جامعه و خانواده‌ها علیه زنان وجود دارد را نشان دهد.

منبع: فارس