این عکاس دوران دفاع مقدس با ناراحتی از بیتوجه نسبت به بسط و گسترش فرهنگ ایثار و فداکاری، گفت اگر به غیر از کشورمان از کشورهای دیگری که جنگ در میان آنها وجود داشته، الگوبرداری صحیح میکردیم مطمئنا اتفاقات بهتری در جامعه نسبت به گسترش فرهنگ فداکاری رخ میداد. متاسفانه با اهمال کاری نسبت به این موضوع، شاهد آن هستم که روز به روز از تعداد کسانی که در دوران دفاع مقدس ایثارگری کردهاند کاسته میشود.
پروین قدس با اشاره به اینکه نسل جدید تشنه درک آثار و اتفاقات دوران دفاع مقدس هستند، ادامه داد: ما با کم کاریهایی که داشتهایم نتوانستیم جواب سوالات و نیازهای جوانان حال حاضر را بدهیم. ما حتی در نگهداری فیلمها و نگاتیوهایی که میتوانست برای نسل حاضر مفید باشد کوتاهی کردیم و بسیاری از آن آثار را از دست دادهایم.
وی افزود: برخی از دوستانی که دلسوخته زمان جنگ و شهادت بودند از خود ایثار نشان دادند و برای جمعآوری و نگهداری تصاویر به جا مانده از دوران دفاع مقدس، انجمن عکاسان را راهاندازی کردند، اما از آنجایی که ظرفیت کار آنها بالا بود، این انجمن کوچک توانایی اداره و انجام این حجم از کار را نداشت.
پروین قدس با انتقاد از کم کاریهای برخی مسئولان در خصوص جمعآوری آثار دوران جنگ اظهار کرد: تهیه رویدادهای زمان جنگ خود ایثار بزرگی بوده که عکاسان و فیلمبرداران ما برای تهیه آن، جان خود را به خطر انداختند، اما میبینیم که با بیمسئولیتی برخی از مسئولین این آثار از بین رفته است.
وی با مقایسه نوع فعالیت متولیان نگهداری آثار جنگی کشورمان با خارجیها، گفت: بیش از 70 سال از زمان جنگ جهانی دوم میگذرد، اما کشورهای درگیر در این جنگ همچنان اقدام به جمعآوری آثار آن زمان میکنند. حتی در سینمای مدرن کنونی میبینیم وقتی اطلاعات جدیدی از جنگ جهانی دوم به دست میآید، سینماگران بلافاصله فعال میشوند تا این اطلاعات به جا مانده از آن دوران را برای آیندگان به تصویر بکشند. این در حالی است که برخی مسئولین ما فقط با شعاردهی کم کاری خود را پنهان میکنند.
این عکاس پیشکسوت در خصوص وظیفه رسانهها در قبال نشر و گسترش فرهنگ دگر خواهی، بیان کرد: اگر کسانی که متولی این کار هستند کار خود را با وظیفهشناسی بیشتر انجام دهند نتیجه مطلوبی خواهیم گرفت.
این ایثارگر دوران دفاع مقدس با بیان اینکه هر انسانی در هر زمان و جایگاهی نیاز به تشویق دارد تاکید کرد: برگزاری مراسم نشان و جایزه ایثار و رسانه مفید است اگر متولیان امر این مراسم را به اهدا لوح و نشان خلاصه نکنند. در شرایط فعلی جوانان خواهان شناخت آن نسل انقلابی و مدافع کشور هستند که برای دفاع از میهن جان خود را نثار کردند. باید در مراسم چهره واقعی رزمندگان و ایثارگران را نشان بدهیم تا جوانان بتوانند با آنها ارتباط بیشتری برقرار کنند.