کد خبر 706330
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۸

چین با واکنش نسبت به معاملات تسلیحاتی آمریکا و تایوان به آنها هشدار داد که برقراری اینگونه روابط هرگز نمی تواند مانع اتحاد این جزیره با سرزمین مادری شود.

به گزارش مشرق، چین منطقه تایوان را که در سال 1949 میلادی در پایان جنگ داخلی از این کشور جدا شد، بخشی از خاک خود می داند و استفاده از اقدام نظامی در صورت اعلام استقلال از سوی این منطقه را منتفی ندانسته است.


این کشور همچنین مهلت اتحاد دو سوی تنگه تایوان را تا سال ۲۰۵۰ میلادی تعیین کرده و افزوده است که از آن پس اگر لازم باشد برای رسیدن به این هدف به زور متوسل خواهد شد.
وزارت دفاع چین در بیانیه ای اعلام کرد که اگر آمریکا و تایوان فکر می کنند تبادلات و معاملات تسلیحاتی می تواند مانع اتحاد پکن و تایپه شود، سخت در اشتباه‌اند.


آمریکا مهمترین متحد سیاسی تایوان و از بزرگترین فروشندگان تسلیحات پیشرفته مانند جنگنده، کشتی های جنگی و زیردریایی به این جزیره در بیش از سه دهه گذشته به شمار می‌رود، اگرچه دو طرف هیچ رابطه سیاسی و دیپلماتیک رسمی ندارند.


تایوان مدتی است تحت حاکمیت حزب دمکراتیک ترقیخواه که اساسنامه ای استقلال طلبانه دارد برای توسعه نظامی و از جمله خریدهای تسلیحاتی از آمریکا تلاش می کند.
برخی از مقام های تایوان و آمریکا بر این باورند که هر چقدر تایوان از لحاظ نظامی قوی تر شود و به تسلیحات پیشرفته تر دست یابد می توان مانع اتحادش با چین شد.


تارنمای تایپه تایمز روز سه شنبه از قول وزارت دفاع تایوان آورده که چین ۱۰۰۰ فروند موشک را در مناطقی نزدیک به تایوان مستقر کرده که به سمت این جزیره نشانه رفته است.
در همین حال اعلام شده است که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در حال تهیه یک بسته تسلیحاتی بزرگ مشتمل بر سامانه های راکتی پیشرفته و سامانه های ضد موشکی است تا تایوان بتواند در مقابل این موشک های چین از خود دفاع کند.


موضوع تایوان از زمان پیروزی انقلاب چین در سال 1949 میلادی به دلیل حمایتهای آمریکا از حکومت این منطقه، همواره از چالشهای جدی در روابط دو قدرت مهم جهانی یعنی چین و آمریکا بوده است.
گرچه در سال 1972 آمریکا با برقراری روابط با چین و موافقت با چین واحد؛ عملا در مسیر بهبود روابط با این کشور پیش رفت، اما هیچگاه نخواست که از بهره برداری از تایوان به عنوان یک ابزار فشار علیه دولت پکن دست بردارد.


به همین خاطر چین به شدت در تردید بسر می برد که خانم «تسای اینگ ون» رئیس حکومت تایوان درصدد دستیابی به استقلال رسمی است، اگرچه این زن که رهبری تایوان را سال گذشته میلادی در اختیار گرفت، بر صلح با چین تاکید می ورزد.


«ووچیان» سخنگوی وزارت دفاع چین می گوید که برای این کشور استقلال تایوان و فعالیت های استقلال طلبانه بزرگترین تهدید برای صلح و ثبات تنگه تایوان است.
نیروهای ملی گرای شکست خورده تایوان پس از جنگ داخلی در سال ۱۹۴۹ میلادی و تشکیل دولت کمونیستی در چین به تایوان گریختند و تایوان که خود را دمکرات می داند همواره نشان داده است نمی خواهد زیر حاکمیت چین باشد.

منبع: ایرنا