اف 16 مدل جدید

از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا تا به امروز، صنایع نظامی این کشور ۱۳ میلیارد دلار اسلحه به تایوان فروخته و در تلاش برای انعقاد قرارداد یک بسته تسلیحاتی با تایپه، به ارزش ۷ میلیارد دلار است.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، عبارت گاو شیرده برای مخاطبان ایرانی، در فضای سیاسی بیشتر یادآور وضعیت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و روابط ذلیلانه آنها با آمریکا است. فروش حجم سنگینی از تسلیحات که از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ در واشنگتن روند بسیار سنگینی به خود گرفته و اعداد و ارقام عجیبی را شامل می شود، یکی از مهمترین مصداق های این اصطلاح مشهور است. اما مسئله کسب درآمد از طریق تهدید نشان دادن یک کشور و فروش سلاح به دیگر کشورهای همسایه، صرفا محدود به ایران و شیوخ جنوب خلیج فارس نیست. یکی از مواد مهم دیگر در این خصوص، جزیره تایوان در نزدیکی چین است که اخیرا شاهد افزایش تنش ها بین دو طرف تنگه تایوان از یک سو و سودجویی و فروش سنگین سلاح از طرف آمریکا از سوی دیگر هستیم.

بیشتر بخوانید:

جزییات جدید از کلاهبرداری آمریکا بابت فروش اف-۳۵ به انگلیس/ «ملکه الیزابت»؛ اولین ناوهواپیمابر جهان که هواپیمای عملیاتی ندارد! +عکس

شاهکار گرانفروشی دولت آمریکا به گاوهای شیرده منطقه بابت «هزینه تسلیم شدن» / باید پاتریوت و کروز را ۲ تا ۳ برابر قیمت رسمی بخرید! +عکس

دور جدید صدور فاکتورهای سنگین توسط آمریکا و اروپا برای دوشیدن متحدان/ از سنگاپور تا قطر؛ دلال‌ها مشغول کارند+عکس

محل جدید تقابل بین عقاب و اژدها

بحث جزیره تایوان و منطقه تنگه تایوان از زمان انقلاب کمونیستی در سرزمین چین تا به امروز یکی از بحث های چالش برانگیز به حساب می آید. گروهی از مخالفان کمونیست ها بعد از پیروزی انقلاب چین به این جزیره کوچ کرده و در آنجا سنگ بنای آنچه امروز کشور تایوان خوانده می شود را قرار دادند. از همان زمان تا به امروز دولت مرکزی چین همیشه از تایوان به عنوان یک استان و بخشی از خاک خود نام برده و بارها حتی از اقدام نظامی برای تصرف این جزیره صحبت به میان آمده است. در تاریخ بیش از نیم قرن کشمکش بر سر این جزیره، چندین بار وضعیت به شکل خطرناکی به سمت بروز جنگ تمام عیار پیش رفت و همیشه آمریکا با ارسال ناوگان خود به نزدیکی این منطقه چین را به نوعی وادار به عقب نشینی کرد.

البته این مسئله مربوط به زمانی بود که ناوگان دریایی چین وضع مناسبی نداشت و نیروی هوایی این کشور نیز عملا از داشتن جنگنده های پیشرفته محروم بود. بعد از دهه ۹۰ میلادی و آغاز رشد اقتصادی و نظامی چین و خصوصا با توسعه شدید توان دریایی نیروهای مسلح چین، بحث های مربوط به تایوان مجددا در محافل مختلفی در واشنگتن، پکن و تایپه داغ شده است. به صورت کلی اگر بخواهیم بگوییم، به دلیل فاصله نزدیک تایوان با سرزمین اصلی چین و پیشرفت زیاد نیروهای مسلح چین، عملا نزدیک شدن ناوگان آمریکا به این منطقه در حکم یک ریسک بزرگ و حتی شاید یک عملیات انتحاری و بدون بازگشت تلقی شود چراکه فاصله میان تایوان و سرزمین اصلی چین چیزی در حدود تنها ۱۶۱ کیلومتر است.

نمایی از پوشش برد چندین مدل از موشک های ضد هوایی، کروز و بالستیک چینی بر روی تایوان

چینی ها در سالهای گذشته دو حرکت مهم را در بحث تایوان در حوزه نظامی دنبال کردند. یکی بحث توسعه سامانه های موشکی برای افزایش توانایی ضد دسترسی جهت دور کردن واحدهای نظامی آمریکا از منطقه درگیری و دیگری افزایش سنگین توان تهاجم آبی خاکی. در مقابل نیز تایوانی ها به دنبال توسعه توان موشک های کروز، افزایش خرید هواپیماهای رزمی و واحدهای دفاع ساحلی خود رفته اند که در این اوضاع، آمریکایی ها نیز فروش سنگین سلاح به این کشور را در دستور کار قرار داده اند.

آمریکا به دنبال تبدیل کردن تایوان به یک خارپشت

تایوان به صورت سنتی مشتری سلاح های آمریکایی و فرانسوی بوده و جنگنده های اف ۱۶ و میراژ ۲۰۰۰ و ناو های محافظ کلاس لافایت فرانسوی از جمله گزینه های مهم در توان دفاعی این کشور هستند. اما با روی کار آمدن ترامپ و تا قبل از اخبار مربوط به قرارداد جدید تسلیحاتی، بر اساس اعلام منابع مطلع، آمریکایی ها قراردادهایی به ارزش ۱۳ میلیارد دلار با تایوان در بخش نظامی به امضاء رسانده اند. از جمله موارد بسیار پر سر و صدای قبلی، قراردادی برای فروش ۶۶ فروند جنگنده اف ۱۶ به این کشور توسط آمریکا بود.

اف ۱۶ های جدید فروشی به تایوان از نوع V  (بلوک ۷۲ ) هستند که به عنوان پیشرفته ترین مدل عملیاتی این جنگنده شناخته می شوند. در عین حال آمریکا به دنبال ارتقاء ناوگان قدیمی اف ۱۶ تایوان نیز رفته است. تایوان به غیر از ۶۶ فروند جنگنده سفارشی جدید چیزی در حدود ۱۱۵ فروند اف ۱۶ دارد که عمدتا مدل های قدیمی A  و B هستند.

جنگنده اف ۱۶ نیروی هوایی تایوان

فروش تانک های آبرامز از دیگر فروش های پر سر و صدا به تایپه بود. این کشور کوچک دارای ناوگانی از تانک های قدیمی سری پاتون آمریکایی است که در چندین مرحله نیز تحت ارتقاء قرار گرفته اند اما حالا تایوانی ها به سراغ آبرامزهای آمریکایی رفتند. در سال ۲۰۱۸ دولت تایوان اعلام کرد که در قراردادی به ارزش ۲ میلیارد دلار، چیزی در حدود ۱۰۸ دستگاه تانک آبرامز را از آمریکا خواهد خرید. این تانک عمدتا جایگزین تانک های M۶۰A۳ این کشور خواهد شد.

تانک آبرامز، تایوانی ۱۰۸ تانک از این مدل را سفارش داده اند

موشک های دوش پرتاب استینگر و اژدرهای نسل جدید سری مارک ۴۶ از جمله دیگر خرید های مهم تایوانی ها در دوره ترامپ از آمریکا بوده است. اما بر اساس اخبار جدید واشنگتن در حال کار روی یک بسته جدید تسلیحاتی برای تایوان است که ارزشی در حدود ۷ میلیارد دلار خواهد داشت و در صورتی که تایید شود مجموع قراردادهای تسلیحاتی دو طرف صرفا در دوره ۴ ساله ترامپ را به رقم قابل توجه ۲۰ میلیارد دلار خواهد رساند. این خبر اولین بار به صورت اختصاصی توسط خبرگزاری رویترز منتشر شده و برخی از منابع نزدیک به این مسئله اعلام کردند که آمریکا قصد دارد تایوان را در مقابل حمله چین به یک خارپشت گران قیمت بدل کند.

هنوز جزییات دقیقی از موارد مطرح شده در بسته مورد نظر منتشر نشده اما مواردی که به صورت کلی به آنها اشاره شده از این قرار است: فروش ۴ فروند پهپاد MQ-۹B SeaGuardian که در حقیقت بر اساس پهپاد MQ-۹  و البته مخصوص عملیات دریایی توسعه پیدا کرده است. این مدل از پرنده بدون سرنشین در صورت نیاز توان انجام عملیات های شناسایی و نبرد ضد شناورهای سطحی و زیر سطحی را نیز خواهد داشت.

پهپاد MQ-۹B SeaGuardian در جریان یک پرواز آزمایشی

سیستم های موشک کروز ضد کشتی هارپون در قابل سیستم های دفاع ساحلی که برای مقابله با شناورهای چینی و خصوصا واحد های تهاجم آبی خاکی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. سیستم های مین ضد شناور هوشمند از دیگر بخش های این قرارداد اعلام شده که دارای حسگرهای مختلفی بوده و می تواند به تایوان کمک کند تا نوعی از استراتژی ضد دسترسی را بر علیه نیروی دریایی چین به اجرا بگذارد. مورد دیگر در این بسته مربوط به موشک های کروز هوا پرتاب سری SLAM-ER  است که برای جنگنده های اف ۱۶ در نظر گرفته شده است. این موشک های کروز مخصوص حمله به اهداف زمینی ساخته شده اند و برد آنها در حدود ۲۷۰ کیلومتر است.

موشک کروز هوا پرتاب SLAM-ER

راکت انداز  M۱۴۲ HIMARS

مورد دیگری که در این قرارداد به آن اشاره شده سیستم های راکت انداز نسل جدید M۱۴۲ HIMARS ساخت شرکت لاکهید مارتین است. این راکت انداز چند سالی است که وارد خدمت نیروهای مسلح آمریکا و متحدان آن شده و بر اساس نوع راکت سفارش داده شده توسط مشتری، این سیستم می تواند موشک های زمین به زمین تا برد ۳۰۰ کیلومتر را به سمت هدف شلیک کند. با توجه به فاصله کم بین دو کشور، این سامانه ها می تواند از داخل خاک تایوان به نقاطی در ساحل چین حمله کرده و در عین حال در صورت سفارش موشک های خاص امکان درگیری با اهداف دریایی برای این سامانه ها نیز ممکن است ایجاد شود.

این که در نهایت سرنوشت جزیره تایوان و چین به کجا خواهد رسید مسئله ای است که گذشت زمان می تواند آن را مشخص کند ولی مسئله قابل توجه فرصت طلبی آمریکا از این شرایط و فروش هر چه بیشتر تسلیحات به این کشور کوچک است. وضعیت خطرناکی که خود آمریکا با افزایش تنش ها با چین از طرفی در حال دامن زدن به آن و از طرف دیگر در حال سود بردن از آن به وسیله فروش سلاح به متحدان خود در منطقه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 36
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 21
  • DE ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    18 6
    مهم ترین این سلاح ها موشک های کروز ضد کشتی هارپون و آن پهپادهای گشت دریایی هستند. ایالات متحده سطح تنش چین با همسایگان رو به قدری بالا خواهد برد که فرصت برای عرضه اندام در سطح جهانی نداشته باشد.
  • اصلاحات میدرخشد IR ۰۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    9 50
    اگه بذارید ما به کارمون برسیم در برجام 3 میتونیم ازینا بخریم تازه با گارانتی و خدمات پس از فروش.
    • محسن IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      16 5
      مثلا چیکار کنی مملکت رو با اصلاحات چی های خائن نفوذی بدی دست اربابانت
    • محمد IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      23 6
      اصلاحات می درخشد دلار 35000 تومان!!!
    • بهلول IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      16 4
      مثل اون هواپیمای مسافربری که توی پارکینگ فرودگاه خوابیده و انچنان باهاش عکس میگرفتید که انگار خودشون اون هواپیما را ساختید
    • IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      14 5
      شما در برجام ٣ فقط میتونید آفتابه خانه ما را با گارانتی مخصوص بخرید
    • NL ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      5 4
      یعنی هیچ کس نفهمید این داره تیکه می اندازه؟!
    • علـی IR ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      3 3
      خالی نبند! اصلاحاتی‌ها‌ اسم موشک میاد خودشونو خیس میکنن!. چجوری میخوان موشک بخرن اونوقت؟!!!!
  • مغزمتفکر IR ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    8 6
    ممنون بابت مقاله خوبی که کار کردید
    • خداپرست IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      10 2
      این «مغز متفکر» تقلبیه. اگر اون اصلیه بود، می‌نوشت: «آواکس؛ آواکس اوجب واجبات است». خخخخخ
    • FI ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      7 3
      گاو شیرده ما مردمیم که بیشتر از ۲۰ میلیارد دلار پول محصولات غیر استاندارد وقاتل خودرو سازیها رو دادیم و و در روزنامه ها بشارت میدن اسامی برندگان قرعه کشی پیش فروش آشغالها منتشر شد.
  • قادر IR ۰۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    12 20
    چین میبایست با قبول هزینه و با استفاده همزمان موشک و فوج انسانی هرطور که میباید تایوان را برگرداند و همچنین الگوی مطلوبیست برای ما برای فتح مجدد جزیره بحرین
    • IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      10 10
      تقریبا تمام مردم تایوان خواهان استقلال هستند و مخالف پیوستن به چین.
  • BE ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    20 18
    خرید هواپیما از روسیه توسط ایران رو چطور تفسیر میکنید؟
    • IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      12 7
      ایران حدود 30 سال است که هواپیمایی نخریده است
    • سرباز IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      19 9
      چه ربطی داشت. ما فقط در زمینه جنگنده مشکل داریم نه مثل گاوهای شیرده در همه زمینه...به نظر من این تمرکزش رو بزاره رو مهندسی معکوس اف 14 و روش تجهیزات جدید بزاره نیازش تامینه و دیگه نیازی به سوخو30 نداره
    • IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۳
      0 0
      دست از سر تامکت اف-14 بردارید ..! این بدرد بمب افکن بودن میخوره؛ مثل شورلت های امریکایی دراز و تو چشم هست؛ راحت پدافند میشه. الگو بگیرید، از طرح بال ها، رادار، موتور، کابین، شاسی و اینا الگو بگیرید؛ ولی سطح مقطع راداری، جنس بدنه باید تغییر کنه! با تکنولوژی الانمون میتونیم ابعاد و مقیاسش رو طول و ارتفاع کوچکتر کنیم.
  • IR ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    11 8
    سلاح امريكايی نباید بگیره تا هنوز ته انباریهای ارتش سرخ را میشه خرید و یه دست رنگ زد
    • سللن IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      4 2
      بدرد نخوره میشه اگه سلاح 30 سال پیش و داره باید اورهال کنین
  • IR ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    13 0
    فروش اسلحه یک در امد است. اموزش و نگهداری و تامین مهمات ان ده درامد محسوب میشود
    • FI ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
      2 7
      امریکا به مشتریانش بدترین و نسخه اولیه تکنولوژی رو عرضه میکنه ...
  • IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    17 8
    چقدر این اصلاحاتچیا دلشون میخواد گاو بعدی باشن و حداکثر تلاششونو میکنن!!!
  • عطاالله IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    12 3
    فعلا که اژدها فقط هشدار میده ولی عقاب پول پارو میکنه. علی برکت ا.....
  • IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    8 12
    20میلیارد برای تایوان که دولت بسیار ثروتمند پول خرد هم نیست، این سلاح ها هم همه امتحان پس داده هستند و کارایی خود را در جنگ واقعی پس داده اند
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    19 7
    چین اصلا نیازی به تقابل نظامی با تایوان نداره چون خوب می دونه حکمرانی آمریکا بر جهان ابدی نیست و دیر یا زود آمریکا مجبور خواهد شد کم کم ناوهای هواپیمابر و پایگاه های نظامی جاسوسی اش را از سطح جهان جمع کند و نیروهایش را برگرداند و البته چین روز به روز قدرتمندتر خواهد شد بعد تایوان روی پشتیبانی چه کشوری می خواهد حساب کند ؟
  • IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    12 4
    تایوان 10 برابرش لب تاب ایسوس می فروشه به کل دنیا .
  • حسن IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    5 7
    چین هم به تلافی این حرکت آمریکا کمبودهای تسلیحاتی و تکنولوژیکی ما و باقی دشمنان آمریکا رو جبران بکنه
  • محمد IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    8 4
    امریکا که سود مالی میبره از فروش تسلیحات ...... ما چرا سودی نبریم؟؟؟؟؟؟
  • شاپرک FR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    4 3
    یعنی هر کسی تو دنیا خرید میکنه نوکر فروشنده هست البته برخی فروشگاهها فقط به مشتری های معتبر جنس میدن
  • علیرضاا GB ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    7 1
    به کشور پولداری که در حال خرید مدرنترین تسلیحات هست خرده میگیرید!؟
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    1 3
    سخو ۳۵وپاد اخلالگر مخوفش خنثی کننده تهدیدات اف۱۶و۱۵وایضااف۳۵است به زودی ان شاالله در ایران پرواز میکند
    • IR ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۳۰
      4 0
      سوخ35 مخوف_؟؟؟؟؟همش جوکه
  • اکبر IR ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
    5 4
    تایوانی ها هم میتونن با یک نرمش قهرمانانه به اختلاف با چین پایان بدن
  • امیر IR ۲۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۳۰
    2 3
    تایوان جلوی چین 1/8میلیاردی با این قدرت نظامی عددی نیست چین فرسایشی تایوان را به چین باز خواهد گرداند
  • رهام حسامی IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
    0 0
    کی میخواد این دنیا روی ارامش بینه .کی سلاح خرید کی فروخت .سودش به جیب کدام شرکت رفت خوب اونها سود میکنند عده ای زیادی فنا میشن .واقعا ما انسانها متولد میشیم برای همین .بهتر نیست وقت و هزینه ها در راه ساخت و پیشرفت صنایع دیگر باشد .اگر در راه علوم هوافضا میبود قطعا در ورای مریخ بودیم .قطعا خیلی جامعه بشری پیشرفته تر میبود .درسته از روی همین پیشرفتها سلاح میسازنند .همین راکتور اتمی شیکاگو که فرمی و اوپن هایمر پیشتازان پروژه منهتن در ساخت بمبی بودند که مردمان بیچاره ژاپن را در دوشهر نابود کرد .نمیشد همون راکتوررا توسعه میدادند .واقعا جامعه بشری از اول خلقت تا همین الان دنبال جنگ بوده .خدایا تا کی ادامه داره .میشه امام زمان ظهور کنه خاتمه پیدا کنه جنگ و خونریزی در جامعه بشری .رهام حسامی دانشجوی ترم سوم هوافضا
  • حیدر IR ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    4 0
    ما اگه از چین و روسیه بخریم نمیشه سازش اونا از امریکای جهان خوار بخرن میشه سازش

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس