سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه، 7:30 دقیقه صبح با بسته خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید...
***
سقف محرومین مشهد را ایزوگام کرده، سیاسی نیست و غیره!
خشم جریان خاص از کاندیداتوری حجت الاسلام رئیسی؛ کوچ تیم تخریب از تهران به مشهد...
پیش از این، حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیسجمهور روحانی در یک پست توییتری، حجت الاسلام رئیسی را به عبرت گرفتن از گذشته فراخوانده و تلخی انتخابات را به ایشان یادآوری کرده بود![1]
«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاحطلب نیز روز پنجشنبه گذشته طی یادداشتی در روزنامه شرق که با عنوان «آمدن یا نیامدن رئیسی» منتشر شد، نوشت: آمدن آقای رئیسی قطعا یکسری مشکلات را برای اصولگرایان حل خواهد کرد؛ اما فراموش نکنیم که درعینحال، مشکلات بنیادیتری را، هم برای اصولگرایان و هم برای خود ایشان رقم خواهد زد.[2]
روزنامه شرق، همچنین روز سهشنبه گذشته طی گزارشی مدعی شد که رفتارهای حجت الاسلام رئیسی شائبه انتخاباتی بودن دارد و حامیان ایشان نیز به دنبال جاانداختن شایعات هستند![3]
«عباس عبدی» از فعالان اصلاحطلب نیز روز پنجشنبه گذشته در اظهاراتی در روزنامه اعتماد اینطور گفت که ایشان اصلا در عرصه سیاست به عنوان سیاستمدار شناخته نمیشود.
او تصریح کرده بود: قاعدتا حضور آقای رییسی انتخابات را دو قطبی می کند و حتی از حالتی که آقای احمدی نژاد به عنوان رقیب آقای روحانی در انتخابات شرکت کند، دو قطبیتر خواهد بود.[4]
حجتالاسلام محسن غرویان، از چهرههای نزدیک به دولت نیز چند روز پیش در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه شرق، آیتالله علمالهدی و رئیسی را مشترکاً مورد هجوم قرار داده و اظهار کرده بود: میزان تحت تأثیر قرارگرفتن ایشان از افکار و اندیشههای آقای علمالهدی بحث دیگری است، در صورت ورود به صحنه آیا میخواهند همان افکار و سیاستها را در سطح کشور پیاده کنند؟ اینها سؤالاتی است که قطعا مردم از ایشان دارند و مطالبه میکنند و ایشان هم باید پاسخگو باشند.
وی با تکرار خط ترسیمی حسامالدین آشنا در تهدید حجت الاسلام رئیسی تأکید کرده بود: سؤالات دیگر هم به مرور مطرح میشود که ایشان باید روشنگری کنند و پاسخگو باشند. سؤالات درباره قوه قضائیه است و کسی که به صحنه میآید باید این سؤالات مردمی را پاسخ دهد و روشن کند![5]
روزنامه الکترونیکی امید ایرانیان(نزدیک به محمدرضا عارف) نیز در شماره اخیر خود به نقل از فردی که گفته شده دبیر مجمع روحانیون خراسان رضوی میباشد، نوشته است: «علیرغم تمام فعالیتهای انتخاباتی از جمله پخش کردن غذا و ایزوگام کردن سقف منازل اما احتمال اینکه این بار هم روحانی از سوی مشهدیها مورد حمایت قرار گیرد، بسیار بیشتر از گزینهای همچون ابراهیم رئیسی است.»
*نگاه تحلیلی به این اظهارات نشان میدهد که جریانات دولتی و اصلاحطلب نتوانستهاند عصبیت و غافلگیری خود را از بروز «پدیده انتخاباتی اصولگرایان» و جایگاه رفیع او در عرصه افکار عمومی پنهان کنند.
و از همین روست که به هر دستاویزی از توهین به حجت الاسلام رئیسی گرفته تا تقلاّ برای تنزّل جایگاه وی در افکار عمومی و تهدید به بازخوانی عملکردهای قضایی درخشان رئیسی، چنگ میزنند.
بدیهیست که تلاش برای ترویج این رفتارها و صحبتها، آنهم در کمتر از 40 روز مانده به انتخابات ریاستجمهوری برای ستاد مشترک دولت دوازدهم و اصلاحطلبان نتیجه عکس خواهد داشت.
***
ما خوبیم؛ شکست برجام یعنی «هوشمندی و عقلانیت»!
«بدانید که دولت فعلی، کشور را هوشمندانه در مسیر اصلی قرار داده و ریل گذاری گردیده است و آن خطای بزرگ تاریخی در دولت قبل، و عوام فریبی و دروغ پردازی اصلاح شده و لذا باید مراقب بود تا کشور بار دیگر از مسیر عقلانیت خارج نشود.»[6]
*پیش از این، عبدالله ناصری، از اعضای شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز طی اظهاراتی در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا اینطور اظهار کرده بود که هرکس از آقای روحانی حمایت نکرده است «بیعقل» است.
مرتضی مبلغ، دیگر فعال اصلاحطلب نیز زمانی در مصاحبه با روزنامه شرق اظهار کرده بود: «اصولگرایان با وجود آسیبهایی که از گرهخوردن به تندروها دیدهاند، نتوانستند یا نخواستند که مرز خود را از آنها جدا کنند؛ البته بخشی بر پایه عقلانیت تفکر خود را جدا کردند و امروز جریان اصولگرایی معتدل هستند که از حامیان آقای روحانی هستند و به نوعی اصلاحطلبی رفتار و عمل میکنند.»[7]
قبل از این افراد و در جریان انتخابات مجلس دهم نیز، خانم فائزه هاشمی اظهار کرده بود که در مجلس نهم عقلانیتی دیده نمیشود.
اصلاحطلبان همچنین طی ماههای اخیر جریانات منتقد دولت را به «شغالصفتی» و «گربهصفتی» نیز متهم کردهاند!
جدای از این بیادبیها و بیاخلاقیها که نشان از عدم رعایت تقوای جمعی در اردوگاه اصلاحات دارد، لازم به اشاره است که آقای روحانی از دوران جنگ تحمیلی که در گروهی تحت عنوان «مجمع عقلا»! عضویت داشتند؛ ظاهراً اینطور فکر میکنند که اقدامات ایشان عاقلانه است...
این در حالی است که هم در آن دوران و هم در "فیزماننا هذا" تجربیاتی وجود دارد که نشان میدهد اتفاقا آقای روحانی باید از عقل خود توبه کند و به یک حسابرسی درست از مبانی فکری خود دست بزند.
چه اینکه نه تنها در دوران جنگ هم درستی تفکرات مجمع موسوم به عقلا با تردید مواجه بود بلکه در دوران فعلی نیز رخدادهایی مثل شکست برجام، کاهلی محرز دولت در امر اقتصاد، بینتیجه بودن سیاست لبخند به غرب، اعلام اشتباه آقای ظریف نسبت به اعتماد به جان کری و رفتارهای معارض با مشی سادهزیستی مدیران انقلابی؛ جملگی اثباتگر این معنا هستند که عقلانیت مکتب نیاوران صرفاً به درد خود اهالی این مکتب میخورد و برای مردم و نظامی اسلامی نه تنها حاوی منفعت نبوده که سبب اضرار هم شده است....
***
آمادگی برای شکست برجام به روایت حسین موسویان
او در بند یکم توصیههای خود مینویسد: از شعارها و اقدامات تحریکآمیز، به جد خودداری شود!
موسویان در بند ششم نکات خود نیز تأکید میکند: با توجه به تصمیمات ترامپ برای خروج آمریکا از برخی از تعهدات مهم بینالمللی، تهران و سایر اعضای کشورهای 1+5 درباره سناریوی احتمالی برجام منهای آمریکا، بررسی کنند و آمادگی داشته باشند.
*در اقتفای نکات موسویان راجع به برجام، لازم به توضیح است که برجام منهای آمریکا در واقع یک برجام شکستخورده است.
چه اینکه حتی در مقطع فعلی و به اذعان مقامات دولتی نیز این، سنگاندازیها و تحریمهای آمریکاست که مانع تحقق برجام موعود در ذهن دولتیها میشود.
مسئله شکست رسمی توافق آقای روحانی با غرب که بعدها به برجام مشهور شد از 4 سال قبل توسط برخی تحلیلگران پیشبینی شده بود و اشارههای موسویان به این مسئله پس از 4 سال نیز به دلیل محرز شدن عمق فاجعه بیدستاوردی و شکست برجام برای آقای روحانی است.
موسویان پیش از این نیز در صحبتهایی در شبکه راشاتودی روسیه بحث شکست برجام را بصورت تلویحی مورد اشاره قرار داده و گفته بود: «اگر ایران نتواند از منافع اقتصادی برجام بهرهمند شود، چرا باید خود را متعهد به آن بداند؟ این موضوع میدان بازی جدید واشنگتن خواهد بود.»
به سخن دیگری اینکه «فرض میرایی برجام» تا آن اندازه از اتقان برخوردار شده است که حتی حسین موسویان بعنوان یکی از مروّجین برجام که برای اشاعه آن از کاخ سفید هم پول دریافت کرده؛ مجبور است زمزمه شکست توافق آقای روحانی با غرب را ولو بصورت تلویحی بر زبان بیاورد.
گفتنیست، بند یکم توصیههای موسویان مبنی بر عدم انجام اقدامات تحریکآمیز نیز در یکی از اشارات خود، مبحث رزمایشهای موشکی سپاه را هدف قرار داده است.
او پیش از این هم در اشاره به یک آزمایش موشکی کشورمان گفته بود که بهتر است برای پیشبرد برجام، این رزمایش در وقت دیگری برگزار شود!
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز چند ماه قبل، برگزاری رزمایشهای موشکی را به مثابه «کمعقلی» دانسته بود.
***
1_ http://www.jamnews.ir/detail/News/772170
2_ http://sharghdaily.ir/News/118236
3_ http://sharghdaily.ir/News/117967
4_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=3537260
5_ http://sharghdaily.ir/News/118083
6_ http://khabarfarsi.com/u/36013736
7_http://www.mashreghnews.ir/news/696630