کد خبر 782841
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۱

پس از برجام شرکت‌های بزرگ ارائه دهنده تکنولوژی اقدام به محدود سازی بخشی از خدمات خود برای کاربران ایرانی کردند.

به گزارش مشرق، اگر در ماه‌های اخیر با مشکلاتی کوچکی اعم از عدم دسترسی به اپ‌استور، گوگل‌پلی و یا بخشی‌هایی از خدمات گوگل روبه رو شده‌اید باید به شما بیم‌ این موضوع را بدهیم که تحت اولین گام‌های تحریم‌های ارتباطات آمریکا قرار دارید و اگر به فکر جایگزین نباشید این مشکل تا چند وقت دیگر برای شما بزرگ و بزرگ‌تر خواهد شد.

تحریم‌های حوزه ارتباطات و تکنولوژی به مراتب از انواع دیگر از تحریم‌ها خطرناک‌تر است، اگر روزی کشورهای توسعه یافته با تحریم نفت، گندم و یا کالاهای به اصطلاح اساسی می‌توانستند کشورهای دیگر را به زانو در بیاورند در قرن ۲۱ شرایطی ایجاد شده است که حذف یا فیلتر یک پیام‌رسان ساده و یا یک موتور جستجو می‌تواند سبب فشارهای مهمی بر یک کشور شود، حتی همین بسترهای تبادل اطلاعات می‌تواند عاملی برای ایجاد اتحادهای اجتماعی گردد که هم می‌تواند فرصت باشد و اگر مدیریت نشود حتی تبدیل به تهدید شود.

ایالت متحده آمریکا ثابت کرده است تا جایی که یک بستر تکنولوژی و شبکه اطلاعاتی همسو با اهدافش باشد به راحتی امکان استفاده از این تکنولوژی را فراهم می‌کند؛ برای مثال در حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ صدها فیلتر شکن و پروکسی در فضای مجازی پخش شد تا کاربران فیس‌بوک بتوانند به راحتی در این شبکه اجتماعی حضور پیدا کنند و از همین بستر ارتباط جمعی اغتشاش گران مدیریت شود.

در تحریم‌های اخیر حوزه فناوری اطلاعات هم اپلیکیشن‌های موسیقی غیر قانونی که از ایران مدیریت می‌شوند و یا اپلیکیشن دریافت فراکانس شبکه‌های ماهواره‌ای ایرانی و برنامه‌های مد و سبک زندگی غربی حذف نشده‌اند، بلکه برنامه‌هایی در حوزه حمل و نقل و مواد خوراکی و حوزه کسب و کارهای اینترنتی حذف شده‌اند.

شرکت‌های تحریم کننده دلیل این بد رفتاری‌های خود با کاربران ایرانی را تحریم‌های مالی آمریکا عیله کشورمان اعلام کرده‌اند، این یعنی تا مادامی که ترس از ایالت متحده برای شرکت‌های حوزه ارتباطات وجود داشته باشد حتی با وجود برجام هم جرأت ارتباط با ایران ندارند.

از سوی دیگر یکی از اصلی‌ترین مشکلات پیش‌روی شرکت‌های نوپای ایرانی، نداشتن ارتباط مالی مناسب با بسترهای اولیه و اصلی دنیا مانند گوگل است، بنابراین تا مادامی که ترس از آمریکا در وجود شرکت‌های غربی باشد و تبادلات مالی بین ایران و شرکت‌های اروپایی و آمریکایی صورت نگیرد، حضور پر رنگ ایران در فضای مجازی با موانع بسیاری مواجه است.

تحریم اولین اپراتور ارتباطی ایران، یعنی همراه اول نشان از جدّی بودن دشمنان دارد، این تحریم که به گفته وزیر ارتباطات کشورمان توسط وزارت خزانه داری ایالت متحده آمریکا رخ داده است، می‌تواند شرکت همراه اول را با مشکلاتی اعم از عدم اعطلای کدهای مخصوص سیم کارت و غیر قابل استفاده کردن سیم کارت ها در خارج از مرزهای کشور کند.

با وجود اینکه هنوز هیچ منبع آگاه و رسمی دلیل تحریم همراه اول را بیان نکرده است، اما به نظر می‌رسد ارتباط بخشی از این شرکت با نهادهای مورد تحریم قرار گرفته آمریکا، مانند سپاه پاسداران در این موضوع بی تاثیر نباشد به این صورت دشمنان ایران تکنولوژی را به دو بخش خوب و بد برای مردم ما تبدیل می‌کنند.

شرکت‌های آمریکایی و در رأس آنها گوگل، آمازون و اپل سعی دارند تا کاربران ایرانی را از استفاده مناسب از اینترنت و دسترسی کشور به ابزارهایی که می‌توانند باعث رشد کسب و کار و اشتغال شوند، دور کنند.

در حال حاضر ۴۴ درصد از کلیه خدمات گوگل برای کشور مسدود است که در این بین ۱۰۰ درصد از خدماتی که مورد نیاز توسعه دهندگان و کسب و کارهاست، برای ایران غیر قابل دسترسی می باشد و این به معنای فشار اقتصادی با تحریم فناوری اطلاعات است.

در حوزه سیستم عامل ۶۳ درصد، تبلیغات کسب و کار ۶۳ درصد و آمار تحلیلی ۳۸ درصد از خدمات گوگل در دسترس مردم ایران قرار ندارند.

با ادامه این روند نیاز هرچه بیشتر به بستر ملی اطلاعات که مدیریت آن در داخل مرزهای جمهوری اسلامی است احساس می‌‎شود، حرکت به سمت خود کفایی در زمینه تکنولوژی‌های ارتباطی و اطلاعاتی که با وجود آنها تن هر ایرانی به واسطه تحریم‌های مستکبران نلرزد./

منبع: پایگاه بصیرت