کد خبر 807708
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۲

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری ایالات متحده امریکا پنج‌شنبه گذشته در جدیدترین اقدام جهت خوش‌رقصی برای صهیونیست‌ها، قدس اشغالی را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.

به گزارش مشرق، رامین حسین آبادیان در یادداشت روزنامه جوان نوشت:

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری ایالات متحده امریکا پنج‌شنبه گذشته در جدیدترین اقدام جهت خوش‌رقصی برای صهیونیست‌ها، قدس اشغالی را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت. این اقدام با مخالفت گسترده‌ای از سوی جامعه جهانی مواجه شد؛ هرچند که آنها تاکنون هیچ اقدام عملی را برای مقابله با این تصمیم رئیس‌جمهوری ایالات متحده امریکا صورت نداده‌اند. پس از اتخاذ تصمیم ترامپ درخصوص شناسایی قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم جعلی صهیونیستی، موج گسترده‌ای از تظاهرات ضد امریکایی ـ صهیونیستی در نقاط مختلف ازجمله در تونس، الجزایر، لبنان و دیگر کشورها به راه افتاد. فلسطینیان نیز به صورت یکپارچه در نقاط مختلفِ کرانه باختری، قدس اشغالی و نوار غزه به خیابان‌ ریخته و نسبت به اقدام متهورانه دونالد ترامپ اعلام انزجار کردند. در حملات ددمنشانه نظامیان صهیونیست به معترضان فلسطینی در نقاط مختلف چند نفر شهید و 1000 نفر نیز به شدت زخمی شدند. 

همزمان با شعله‌ور شدن آتش خشم فلسطینیانِ ساکن نوار غزه جنگنده‌های صهیونیست در اقدامی وحشیانه به صورت گسترده اقدام به بمباران مناطق مسکونی در این منطقه کردند. به دنبال این حملات، چهار فلسطینی شهید و شماری دیگر زخمی شدند. با این‌حال، سران کشورهای عربی ـ اسلامی که داعیه پرچمداری دفاع از مسئله فلسطین و قدس شریف را دارند، واکنش درخوری به اقدامات رژیم صهیونیستی و متحدان بین‌المللی آن یعنی ایالات متحده امریکا علیه فلسطینیان و مقدسات آنها نشان نداده‌اند؛ این سکوتِ سنگین در برابر پایمال شدن بدیهی‌ترین حقوق فلسطینیان، گواه بر هماهنگی کامل و تنگاتنگ میان شیخ‌نشینان عرب و هم‌پیاله‌های امریکایی آنها در مواجهه با قدس شریف است. 

   

جلب رضایت اعراب برای اقدام علیه قدس

دراین میان، از کنار نقش عربستان سعودی و به ویژه «محمد بن‌سلمان» ولیعهد جوان و مغرور آن در عملیاتی شدن طرح شوم ایالات متحده امریکا علیه بیت‌المقدس، نمی‌توان به سادگی عبور کرد. جای هیچ شکی وجود ندارد که رئیس‌جمهوری امریکا پیش از اتخاذ این تصمیم و اعلام عمومی آن، موافقت کشورهای عربی و در رأس آنها عربستان سعودی را به دست آورده است. درهمین ارتباط، پایگاه عرب‌زبان «رأی‌الیوم» می‌نویسد: «ترامپ پیش از اعلام تصمیم شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم اسرائیل، رضایت مهم‌ترین کشورهای عربی را جلب کرده است». این پایگاه در ادامه نیز آورده است: «اگر ترامپ تصور می‌کرد که اتخاذ تصمیم اخیرش به صف‌آرایی جدی سران عرب با وی منجر خواهد شد، هیچ‌گاه چنین اقدامی را صورت نمی‌داد.» 

    

علنی‌ ساختن روابط با تل‌آویو به قیمت مقابله با مسئله فلسطین

تلاش بی‌وقفه ماه‌های اخیر مقامات سعودی و متحدان و هم‌پیمانان منطقه‌ای آنها در عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز عمق خیانت حکام کشورهای عربی ـ اسلامی به مسئله فلسطین را به نمایش می‌گذارد. البته بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی براین باورند که در روابط میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی باید از واژه «علنی ساختن» به جای واژه «عادی‌سازی» استفاده شود، چراکه روابط میان آنها هیچ‌گاه غیرعادی نبوده است که اکنون وارد فاز عادی‌سازی شده باشد. درهرصورت، امروز کشورهای عربی دیگر ابایی از علنی شدن روابط خود با سران رژیم صهیونیستی ندارند و آزادانه با یکدیگر در رفت و آمد هستند. سفر «انور عشقی» ژنرال بازنشسته سعودی به اراضی اشغالی و عکس یادگاری وی با مقامات صهیونیست و سپس سفر مخفیانه «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی به تل‌آویو، تنها گوشه‌ای از تلاش ریاض برای تقویت روابط با رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. 

ازآنجایی که عالَم سیاست به ویژه برای حکام توسعه‌طلب و تمامیت‌خواه سعودی و صهیونیست، عرصه بده و بستان‌های سیاسی است، کاملاً واضح و آشکار به نظر می‌رسد که یکی از شروط اصلی و اساسی صهیونیست‌ها برای پذیرش نزدیکی اعراب به آنها به فراموشی سپردن مسئله فلسطین و قدس شریف بوده باشد. ازهمین روی، اصلاً عجیب به نظر نمی‌رسد که حکام عرب، مسئله فلسطین را به ثمن بخس فروخته و در پشت پرده با سردمداران امریکایی در شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به توافق رسیده باشند. 

   

بن‌سلمان: بیت‌المقدس را فراموش کنید!

همانگونه که پیشتر ذکر شد، عربستان سعودی در خط مقدم تقویت روابط با رژیم صهیونیستی و مبارزه با آرمان شهروندان فلسطینی و قدس اشغالی قرار دارد. اخیراً نیز روزنامه امریکایی «نیویورک‌تایمز» در مطلبی که کاملاً مؤید این مسئله است، از پیشنهاد بی‌شرمانه «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی به «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین درخصوص بیت‌المقدس، پرده برداشت. این روزنامه امریکایی درهمین ارتباط نوشت: «بن‌سلمان به ابومازن گفته است کشور مستقل فلسطین می‌تواند تشکیل شود؛ به شرط اینکه فلسطینیان از بخش‌هایی از کرانه باختری چشم بپوشند، شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری که به اعتقاد همه غیرقانونی هستند پابرجا بمانند، فلسطینی‌ها دیگر بیت‌المقدس شرقی را به عنوان پایتخت خود ندانند و آوارگان فلسطینی نیز حق بازگشت نداشته باشند». 

    

معاملات بزرگ پشت پرده 

«امنیت اسرائیل خط قرمز ماست». کمتر کسی در عالم سیاست ممکن است تاکنون این جمله را نشنیده باشد. دولتمردان ایالات متحده امریکا همواره از امنیت رژیم صهیونیستی به عنوان امنیت خود یاد و از تمامی ظرفیت‌ها و امکانات در نزد خود برای حمایت از تل‌آویو بهره‌برداری کرده‌اند. اکنون نیز در مسئله قدس و شناسایی آن به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و سکوتِ آمیخته با رضایت اعراب بوی یک معامله بزرگ میان واشنگتن و حکام عرب به مشام می‌رسد، برای مثال، درحال حاضر کشورهایی نظیر عربستان سعودی و امارات که در باتلاق یمن فرو رفته‌اند به شدت نیازمند کمک‌های سیاسی و نظامی واشنگتن هستند. در بحرین نیز حکام آل‌خلیفه برای سرکوب انقلابیون به شدت نیازمند کمک‌های دولتمردان امریکایی هستند. در نقطه مقابل، مقامات امریکایی و به ویژه رئیس‌جمهوری آن همواره تأکید کرده‌اند کشورهای عربی باید بهای حمایت واشنگتن از آنها را بپردازند. بنابراین اینگونه استنباط می‌شود که به فراموشی سپردن قدس اشغالی و موافقت با تقدیم آن به رژیم صهیونیستی، بخشی از بهایی است که اعراب و در رأس آنها عربستان سعودی می‌بایست در ازای حمایت‌های واشنگتن از آنها ، بپردازند.

برچسب‌ها