روزی جوانانی از ملایر با پای پیاده به دیدار حضرت امام در قم آمده بودند. خاکی و خسته بودند و با اینکه وقت ملاقات تمام شده بود دلم نیامد که بی ملاقات بروند. آقای توسلی را هم پیدا نکردم.

به گزارش خبرنگار گروه جهاد و مقاومت مشرق، کتاب دارساوین، حاوی یادداشت های سردار فتح الله جعفری از سالهای 1352 تا 59 همراه با گفتگوهای تکمیلی با سعید علامیان ساعتی پیش در حوزه هنری رونمایی شد.

در این مراسم مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری گفت: جنگ ها در روز و ساعت معینی شروع شده و پایان می یابند اما دامنه مطالعاتی شان تا قرن ها باقی می ماند.

وی ادامه داد: دنیا فرصت زنده کردن ادبیات جنگ را از دست نمی دهد چون قیمت بالایی برای جنگ ها پرداخت می شود. نسل به نسل هم، چیزهایی به این دارایی ملی افزوده می شود چون دنیا می داند که نیازمند انرژی درونی این ادبیات است.

سرهنگی افزود: سربازان جنگ پیر می شوند اما جوان ها باید این انرژی را زنده نگه دارند. گاهی در بین آثار جنگ، کتاب هایی هستند که مشاور نظامی و ادبی ندارند و به خوبی دیده نمی شوند اما اگر اثری مثل این کتاب دارای این مشاوره ها باشند، خواندنی می شوند.

سرهنگی ضمن گرامیداشت یاد مرحوم خلبان اکبر صیاد بورانی که خاطراتش در دفتر ادبیات مقاومت در حال تدوین است، گفت: همسر این خلبان غیور که به اسارت بعثی ها درآمده بود می گفت بعد از اسارت شوهرم، دختر چهارساله ام مدام بهانه گیری می کرد که مجبور شدم بگویم پدرش در ماموریت است. یک شب که خوابیده بود و رفتم تا رویش را بیاندازم، دیدم تعدادی از موهایش سفید شده است!... این موارد را جز با ادبیات نمی شود ثبت کرد و به آیندگان انتقال داد.

سرهنگی افزود: خواندن خاطرات جنگ، مقدمه شناخت جنگ است. خاطرات نزدیک ترین روایت به جنگ است و آن را بازنمایی می کند.

سردار فتح الله جعفری نیز در این مراسم با ذکر خاطره ای که در کتاب به آن اشاره نشده گفت: روزی جوانانی از ملایر با پای پیاده به دیدار حضرت امام در قم آمده بودند. خاکی و خسته بودند و با اینکه وقت ملاقات تمام شده بود دلم نیامد که بی ملاقات بروند. آقای توسلی که مسئول مدلاقات ها بودند را پیدا نکردم. خودم به سراغ حضرت امام رفتم. ایشان با لباس منزل در حال استراحت بودند. وقتی وارد شدم، هول شدم و گفتم: بسم الله الرحمن الرحیم.... همین باعث شد که حضرت امام بخندند که دل من هم از خنده ایشان شاد شد. حضرت امام پذیرفتند و با آن جوانان هم دیدار کردند.

در ادامه این مراسم نیز سردار حق طلب در سخنانی گفت: خاطرات فرماندهان جنگ مثل سردار جعفری می تواند بهترین الگو برای حل همه مشکلات اقتصادی، اجتماعی و ساسی امروز ما باشد.

پس از رونمایی از کتاب «دارساوین»، سعید علامیان نویسنده کتاب به عنوان آخرین سخنران این مراسم پشت تریبون حاضر شد و در سخنانش در وصف سردار جعفری گفت: ایشان بچه کشاورز بود و روحیه‌ای لطیف داشت، اما این سوال مطرح می‌شود چه اتفاقی می‌افتد که او وارد عرصه نظامی و سپاه  می شود و بعد، فرمانده و بنیانگذار لشکر زرهی سپاه می‌شود؟ در جواب باید گفت که شرایط به وجود آمده و در خطر قرار گرفتن انقلاب موجب می شود که او با رشادت، دلاوری و احساس مسئولیت جذب سپاه شود و نقشش در شکل‌گیری سپاه قم و حفاظت از  بیت امام(ره) و بعد از آن  رشادت هایش در دفاع مقدس برای او رقم بخورد.

او در ادامه افزود: او در عمل و با رشادت خود نشان داد که می‌شود از همه دارایی ها و آسایش دل کَند. به کردستان رفت و به مقابله با گروهک‌های ضد انقلاب پرداخت و بعد از آن وارد دوران دفاع مقدس شد.

علامیان به موضوع کردستان که در کتاب آورده شده، پرداخت و گفت: موضوع کرستان موضوع مهمی است که ممکن بود به فاجعه بزرگ انسانی تبدیل شود اما سردار جعفری به نمایندگی از فرماندهان سپاه به همراه جمعی از رزمندگان به غرب اعزام می شوند و  در محاصره 40 روزه با در منطقه دارساوین با سختی و دلاوری مقابله و ایستادگی می‌کنند.

این نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدسی در خاتمه سخنانش مناسبات انسانی و همراهی مردم را موجب  تبدیل شدن سپاه به عنوان نهادی محبوب در سطح ملی و جهانی دانست. مراسم رونمایی از این کتاب با سخنرانی سعید علامیان و فرا رسیدن موعد اذان مغرب به افق تهران به پایان رسید.

برپایه این گزارش، کتاب «دارساوین» توسط انتشارات سوره مهر و با قیمت24 هزار تومان در بازار کتاب عرضه شده است.