سوریه و لیبی نیستیم؛ اگر تاجزاده‌ها بگذارند...

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

همه اشتباهات روحانی که در آنها خسته بود، خسته!

خستگی و سهو لسان عجیب رئیس‌جمهور روحانی طی سخنرانی در همایش هم‌اندیشی مدیران اجرایی کشور، توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.

آقای روحانی در این همایش که روز شنبه گذشته برگزار شد، از این گفت که تعداد شغل‌های ایجاد شده در شبکه‌های اجتماعی ۲ میلیون شغل بوده است!

صحبتی که با واکنش تعجب‌وار میمیک صورت محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر جوان ارتباطات دولت که در همان همایش حضور داشت، مواجه شد.

آذری‌جهرمی در توضیح این تغییر میمیک خود گفته است:

«تصویری که از من منتشر شد، بیش از یک تعجب بود.
انتشار این تصاویر خصلت فضای مجازی است و نشان دهنده‌ی نظارت مردم بر مسئولان و اشراف آن‌ها به موضوعات است.
گزارشی که خدمت آقای رئیس جمهور دادیم، مبنی بر این بود که در دو سال گذشته در فضای مجازی بالغ بر ۲۰۰ هزار شغل ایجاد شده است.
فکر می‌کنم که بیان دو میلیون شغل یک اشتباه لفظی از آقای رئیس جمهور بود که با خستگی‌های ایشان همراه شده است.
فرمایش آقای رئیس جمهور این بود که ما شاخص‌های اشتغال در فضای مجازی را پیگیری کنیم.»[۱]

*۲ میلیون خواندن فقط ۲۰۰ هزار شغل که البته ربط و ارتباط آنها با دولت هم مشخص نیست تنها بخشی از خستگی‌های رئیس‌جمهور ماست.

رئیس‌جمهور روحانی پیش از این و در ایام دولت یازدهم بابت خروج از رکود نیز حکما دچار خستگی بود که در جمع مردم مشهد اعلام کرد از رکود عبور کرده‌ایم اما چندی بعد مشخص شد که این حرف درست نبوده است.

او در ماجرای وعده «لغو تمام تحریم‌ها پس از برجام» نیز شاید دچار خستگی بود زیرا نه‌تنها در پسابرجام شاهد لغو تمام تحریم‌ها نیستیم بلکه بلافاصله پس از انعقاد برجام، بر حجم تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران افزوده است و کشورهای اروپایی و آمریکا نیز هر روز به تحریم‌های بیشتر تهدید می‌کنند.

آقای روحانی در بحث مذاکره با ۱+۵ نیز صراحتا و در رسانه ملی از این گفت که به این مذاکرات خوشبین است. و البته هم‌او بود که چند سال بعد در مجلس شورای اسلامی از این گفت که «کشورها مگر دیوانه شده‌اند با آمریکا مذاکره کنند؟»[۲]

تأکید بر فشار ندادن انگشت فیلترینگ و تأکید بر خالی بودن خزانه که بعدها حتی از سوی سایر مقامات دولت نیز مورد واکنش قرار گرفت؛ از جمله سایر مقولات اشتباهی بوده است که شاید روحانی در هنگام ایراد آنها خسته بوده است...

گفتنیست، عزت‌الله ضرغامی، رئیس سابق سازمان صدا و سیما، عصر روز شنبه گذشته در یک توییت پیرامون خستگی آقای روحانی نوشت:

«کلید بزرگی که در سال ۹۲ از زیر عبا بیرون آمد کجاست!؟ اگر آمار ۱۰ برابری اشتغال در فضای مجازی ناشی از خستگی است، پس کنایه و زخم زبان به سپاه فداکار جز خواب‌آلودگی چیز دیگری نیست! کلید پیشکش! قفل جدیدی به انسجام و اتحاد کشور و آرامش مردم نزنید! »

***

«اروپا» مهدوی‌کیا و ترانه علیدوستی را ممنوع‌الورود می‌کند؛ اگر...

«ترانه علیدوستی»، از بازیگران سینما در واکنش به فیلم پخش شده مربوط به گشت ارشاد ناجا برای دستگیری یک زن مجرم، طی یک توییت نوشت:

حیف از اسم زن. حیف از اسم انسان. به مو و روسری دیگران چنگ زدن ارشاد نیست. حلقوم بچه های مردم رو فشردن برای ارزشهای خودتون ارشاد نیست. توحش است! گشت خفقان و قلدری و بربریت. ما از این فیلمها باز هم این سالها دیدیم؛ ادای حیرت و برخورد با مأمور خاطی رو درنیارید لطفا.

«مهدی مهدوی‌کیا» از فوتبالیست‌های سابق ایران هم در همین رابطه در صفحه توییتر خود نوشت:

عقده و ترشیدگی و مشکلات رو سر جوونها خالی نکنید. راههای مسالمت‌آمیزتری هم وجود داره!

*برخی رفتارهای عجیب تعدادی از سلبریتی‌های ایرانی در هیچیک از کشورهای متمدن دنیا مسبوق به سابقه نیست.

به سخن دیگر نه خانم علیدوستی می‌توانند راجع به هیچ کشور اروپایی، اینطور بدگویی کنند چون پاسپورتشان باطل می‌شود و نه آقای مهدوی‌کیا قادر است درباره پلیس کشور آلمان که عموماً در آن حضور دارد، اینطور صحبت‌های خارج از ادب و دون‌شأنی را بیان کند.

جدای از این تناقض همچنین باید خاطرنشان کرد که رفتار پلیس کشورمان در کلیپ اشاره شده، اگرچه یک رفتار تند بوده اما چیزی خلاف قانون در آن دیده نمی‌شود.

چه اینکه طبق قانون، پلیس پس از بی‌توجهی مجرم به اخطار و یا اهانت، گستره‌ای از اقدامات (از شلیک تیر گرفته تا استفاده از فنون رزمی و غیره) را در اختیار دارد تا بتواند مجرم را دستگیر کند. رخدادی که در فیلم به‌عینه رخ می‌دهد و حتی برخی با اشاره به رفتار پلیس در سایر کشورهای دنیا، عنوان می‌کنند که در این فیلم با مجرمین مکشّفه، مماشات هم شده است.

جالب آنکه رسانه‌ها خبر داده‌اند تنها مجروح این حادثه نیز پلیس زن بوده است که دچار خراشیدگی صورت و شکستگی دست شده است.

باید دانست «تربیت» و رعایت ادب لازمه هر رفتار اجتماعی و البته جزو ملزوم شهرت است که بایستی توسط همه و بویژه چهره‌های شهیر رعایت شود.

جالب آنکه هم در رفتار زن بی‌حجاب حاضر در فیلم، هم در توییت خانم علیدوستی و هم در توییت مهدوی‌کیا، شاهد اهانت و ناسزاگویی صریح به پلیس کشور هستیم که این هماهنگی محل سؤال است.

***

سوریه و لیبی نیستیم؛ اگر تاجزاده‌ها بگذارند...

«مصطفی تاجزاده»، فعال اصلاح‌طلب و از دستگیرشدگان فتنه سال ۸۸ در بخشی از مصاحبه خود با شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان امروز گفته است:

«مشکلاتی که امروز مردم با آن مواجه هستند نه تنها زنگ خطر را برای دولت آقای روحانی بلکه برای همه به صدا درآورده است. به همین دلیل کسانی که دل در گروی ایران و استقلال آن دارند و با وقوع هرج و مرج و تجزیه طلبی مخالفند، باید به کمک دولت و ملت بیایند تا ایران دچار مشکلات بزرگ، چه از نوع ونزوئلایی و چه از نوع سوریه و لیبیایی آن نشود. ما فرصت زیادی نداریم؛ اما دارای امکاناتی هستیم که می‌توانیم این چالش‌ها را به فرصت تبدیل کنیم. همه ما باید توجه کنیم که جامعه ما در شرایط مساعدی به‌سر نمی‌برد و سیاست‌های جاری به بن بست رسیده است.»[۳]

*برخی محافل تحلیلی که از چند سال قبل مسئله بروز «فتنه اقتصادی» و به خیابان کشیدن مردم به خیابان به بهانه چیزی به نام بحران اقتصادی را پیش‌بینی کرده بودند؛ پس از بروز اغتشاشات دیماه ۹۶ و کشته شدن ۲۱ نفر در این حرکت منافقانه، اینطور بیان می‌کنند که در فرجام این پیش‌لرزه یک «اعتراض ظالمانه» قرار دارد.

اعتراض ظالمانه‌ای که در مطبخ جریان سیاسی خاص آماده شده و همان‌ها هستند که اگرچه دائما می‌گویند اصلاح‌طلبان با حرکت دیماه ۹۶ همراهی نکرده‌اند! اما آدرس حضور خیابانی، اغتشاش و تأکید بر اینکه در کشور بحران اقتصادی وجود دارد را همان‌ها در ذهن افکار عمومی پمپاژ کرده‌اند.

قضیه از این قرار است که بر خلاف شانتاژها و اصرارهای جریان چپ اما وضعیت اقتصادی کشور نه تنها در بحران نیست بلکه پیشرفتهای ملموس بسیاری داشته است و انتقادات به دولت نیز صرفا از جهت کندی در مسیر پیشرفت است.

اقتصاد ایران به گواه صندوق بین‌المللی پول، هم‌اکنون در جایگاه هجدهم جهان است، نرخ بیکاری ایران طی ۷ سال گذشته به میزان ۲ درصد کاهش یافته است و رقم ۱۲ درصد فعلی نیز بحرانی نیست. به این معنی که به گواه ۱۰۰ هزار شغل پیشنهادی اما بلامتقاضی وزارت کار [۴] بیکاران فعلی بصورت عمومی محتاج نان شب نیستند، ضریب جینی یا همان شاخص عدالت اقتصادی ایران هم‌اکنون و به گواه سازمان ملل از آمریکا و چین هم بهتر است [۵] و شاخص سن امید به زندگی که شامل سلامت روانی ناشی از اقتصاد و امنیت مطلوب هست نیز به گواه بانک جهانی در ایران به ۷۶ سال رسیده است. (این شاخص در آمریکا ۷۹ سال است)

اظهارات تاجزاده مبنی بر اینکه جامعه شرایط مساعدی ندارد و سیاست‌ها به بن رسیده است نه تنها منطقی نیستند و سندی هم مبنی بر اثبات آنها وجود ندارد بلکه تماماً در راستای سر و شکل دادن به اعتراض ظالمانه ارزیابی می‌شوند.

مقولاتی که قرار است با ایجاد توهّم در افکار عمومی، فضا را بحرانی جلوه داده و مردم را علیه نظام اسلامی بشوراند.

گفتنیست، برخی اصلاح‌طلبان به تازگی کلیدواژه «ابرچالش» را در دستور کار عملیات روانی خود قرار داده‌اند...

***

۱_ http://www.jahannews.com/news/۶۰۵۷۴۴

۲_ http://kayhan.ir/fa/news/۱۱۷۷۸۱

۳_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/۲۱۸۷۰۱

۴_ https://www.mehrnews.com/news/۲۹۴۹۸۵۰/

۵_ http://tn.ai/۱۶۴۵۷۲۰

برچسب‌ها