کد خبر 900235
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۲

یک خبرگزاری دولتی با بی‌اخلاقی در گزارشی توهین آمیز، دانشجویان و اساتید و عموم مردم معترض به لوایح استعماری را مورد تمسخر قرار داد.

به گزارش مشرق، یک خبرگزاری دولتی با بی‌اخلاقی در گزارشی توهین آمیز، دانشجویان و اساتید و عموم مردم معترض به لوایح استعماری را مورد تمسخر قرار داده. این اقدام زشت و تأمل برانگیز خبرگزاری دولتی در مواجهه با مردم شریف کشورمان و تمسخر آنان به نوعی فرار به جلو برای به حاشیه رفتن موضوع «بی‌سوادی حامیان FATF» است.

بیشتر بخوانید:

موافقان CFT چرا از افشای نام خود می‌ترسند؟

بازخوانی وعده‌ها/ پس از تصویب CFT دلار ۵۰ درصد ارزانتر می‌شود+ عکس



خبرگزاری دولتی ایسنا دیروز در گزارشی تأمل برانگیز، تجمع صبح یکشنبه دانشجویان و اساتید و جمعی از مردم مقابل مجلس شورای اسلامی در اعتراض به تصویب CFTرا مورد توهین قرار داد.


در بخشی از گزارش مذکور آمده است:«مرد جوانی درباره دلیل حضور خود در مقابل مجلس اظهار کرد: ما با آمریکا مشکل اساسی داریم و زیر بار حرف زور آنها نمی‌رویم. وقتی از وی که از حوزه علمیه تهران در این تجمع شرکت کرده است دربارهFATF و CFT‌ می‌پرسم می‌گوید: از ماهیت این لوایح اطلاع دقیقی ندارم اما دشمن دنبال جهانی‌سازی است و می‌خواهد مسائل امنیتی و اقتصادی را یکدست کند. هدف اصلی دشمن محدود کردن قدرت نظامی ایران است. آنها می‌خواهند تسلط بیشتری بر اقتصاد ایران داشته باشند.»


مردم شریف، رسانه بی‌اخلاق


این رسانه دولتی با زیرپاگذاشتن اصول بدیهی اطلاع‌رسانی و با بی‌اخلاقی، این تیتر را برای گزارش مذکور انتخاب کرده است:«خبرنگار: FATF چیست؟ معترض: نمی‌دانم!»!


این بی‌اخلاقی در حالی است که فرد مصاحبه شونده، خیلی دقیق و درست به ماهیت کنوانسیون‌های استعماری همچون CFT و سازمان‌های مافیایی همچون FATF‌اشاره کرده است.


در بخش دیگری از گزارش مذکور آمده است:«به سراغ خانمی حدودا ۵۰ ساله که کفن نمادینی به تن دارد رفتم و دلیل حضورش در مقابل مجلس را می‌پرسم. او جواب می‌دهد FATF موجب تسلط بر نهادهای مالی ایران می‌شود. ما اجازه نمی‌دهیم استقلال و آرمان‌های‌مان از دست برود.»
اظهارنظر این مصاحبه شونده نیز بسیار دقیق است و نشان می‌دهد که علاوه‌بر فهم دقیق فنی و کارشناسی نمایندگان و رسانه‌های منتقد FATF، عامه مردم که مخالف پیوستن به سازمان‌های مافیایی هستند نیز از سطح اطلاعات خوبی در این موضوع برخوردارند.


این خبرگزاری دولتی در بخش دیگری از گزارش مذکور آورده است:«به سراغ جوان دیگری می‌روم و از وی درباره FATF و CFT و دلیل مخالفتش می‌پرسم.او پاسخ می‌دهد: این لوایح راه‌حل نیست. راه‌حل اقتصاد مقاومتی است. آیا قیمت دلار با برجام پایین آمد؟ برجام عبرت خوبی است. با پیوستن با CFTو FATF از لیست سیاه خارج نمی‌شویم. خروج ما از لیست سیاه به اجماع جهانی نیاز دارد و عربستان و رژیم صهیونیستی اجازه این کار را نمی‌دهند».


در بخش‌های پایانی گزارش آمده است:«از یکی از حاضرین در تجمع درباره ماهیت FATF سؤال می‌کنم و جواب می‌دهد:پزشکیان می‌گوید من نمی‌دانم FATF چیست. بعد از من چه توقعی دارید؟ نمایندگان هم بهتر از من جواب شما را نخواهند داد. وقتی آنها از FATF اطلاعی ندارند، چگونه به آن رای می‌دهند؟»


بی سوادی حامیان FATF

این اقدام زشت و تأمل برانگیز خبرگزاری دولتی در مواجهه با مردم شریف کشورمان و تمسخر آنان به نوعی فرار به جلو برای به حاشیه رفتن موضوع «بی‌سوادی حامیان FATF» است.


همانطور که یکی از حاضرین در تجمع دیروزاشاره کرده است، نمایندگان موافق FATF از کمترین دانشی درخصوص موضوعی که در حال حمایت از آن هستند، ندارند.


در هفته‌های گذشته «پروانه مافی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس در دفاع از FATF در توئیتر خود نوشته بود:«لوایح چهارگانه که در حال تصویب در مجلس است و FATF یکی از آنهاست می‌تواند تبادلات پولی بین‌المللی ما را تسهیل کرده و از دستاورد این اتفاق ضمن ثبات در بازار ارز می‌توان قیمت آن را حتی به میزان ۵۰ درصد قیمت فعلی کاهش داد».


این نماینده اصلاح‌طلب مجلس تاکید کرده است که «FATF یکی از لوایح چهارگانه در مجلس است». این در حالی است که FATF نه یک لایحه بلکه سازمانی بین دولتی است که در سال ۱۹۸۹ تشکیل شده است.


نکته قابل تأمل اینجاست که نماینده‌ای که هنوز تفاوت یک سازمان و لایحه را نمی‌داند، ژست کارشناسی به خود گرفته و مدعی شده است که با تصویب لوایح چهارگانه در مجلس، قیمت دلار ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کند!


در شهریور سال جاری نیز روزنامه زنجیره‌ای اعتماد-به مدیرمسئولی الیاس حضرتی نماینده عضو فراکسیون امید مجلس- در یادداشتی نوشته بود:«در چند مدت اخیر دولت تلاش زیادی برای تصویب لوایح چهارگانه که یکی از آنها FATF است، داشته است».


این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه همین مطلب نوشته بود:«نپیوستن به FATF با توجه به تحریم‌های پیش‌رو مشکلات کشور را دوچندان خواهد کرد و عدم تصویب آن اقتصاد کشور را در حالت فلج کامل قرار خواهد داد».


روزنامه زنجیره‌ای اعتماد که مدیرمسئولش نماینده مجلس است، هنوز تفاوت لایحه با سازمان را نمی‌داند، بعد ژست کارشناسی گرفته و نسبت به «فلج شدن اقتصاد ایران در صورت نپیوستن به FATF» هشدار می‌دهد.


برجام را نخوانده‌ایم ولی دفاع می‌کنیم!


اما بی‌اطلاعی حامیان توافقات خسارت بار فقط منحصر به FATF نیست بلکه در برجام نیز داستان بر همین منوال بوده است.


برای نمونه «صادق زیباکلام» از فعالین مدعی اصلاحات و یکی از حامیان پر و پاقرص برجام-آبان ۹۴- در یک مناظره در دانشگاه مشهد به صراحت اذعان کرد که برجام را اصلاً نخوانده و بدون اطلاع از این متن دفاع می‌کند!


براساس تبلیغات گسترده برخی دولتمردان و رسانه‌های زنجیره‌ای قرار بر این بود که برجام دو دستاورد عمده داشته باشد؛ اول «لغو تمامی تحریم‌ها» و دوم «گشایش اقتصادی برای عموم مردم»، اما در نهایت در حالیکه دلار در سال ۹۴ حدود ۳۳۰۰ تومان بود، در سال ۹۷ تا مرز ۱۹ هزارتومان نیز افزایش پیدا کرد!


جماعتی که ژست کارشناس به خود گرفته و با تمسخر منتقدان، ازFATF و برجام دفاع می‌کنند، حتی تفاوت «لایحه» با «سازمان» را نمی‌دانند و حتی متن توافق مهمی مانند برجام را نیز مطالعه نکرده‌اند!


لازم به ذکر است که منتقدان برجام بارها با استناد به متن این توافق، نسبت به نواقص و خسارات آن هشدار دادند اما از سوی برخی دولتمردان و حامیان دولت، «ترسو»، «بزدل»، «کاسب تحریم» و «بی سواد» معرفی شده و به جهنم حواله داده شدند!


منتقدان FATF نیز بارها با استناد به متن دستورالعمل ‌FATF، با دلایل کارشناسی و فنی نسبت به پیوستن به این سازمان مافیایی هشدار دادند اما از سوی حامیان دولت، «مدافع قاچاق»، «مدافع پولشویی» و... معرفی شدند!


ماحصل بی‌سوادی حامیان برجام و FATF

نتیجه تحلیل‌های غلط و بی‌سوادی حامیان برجام این شد که علیرغم محدودیت گسترده در صنعت هسته‌ای، تحریم‌ها سر جای خود باقی مانده و بهانه از هسته‌ای به موشکی و منطقه‌ای و FATF تغییر یافته است.


نتیجه این تحلیل‌های غلط این شد که علیرغم تاکید دولتمردان در سال ۹۴ مبنی بر لغو تمامی تحریم‌های ضدایرانی از جمله تحریم‌های بانکی و مالی، با سپری شدن حدود سه سال از این وعده، تحریم‌ها در جای خود باقی مانده است.


و نتیجه این تحلیل‌های غلط این شد که علیرغم همکاری دولت با FATF از سال ۹۵ تاکنون و اجرای حدود ۹۰ درصد از مطلبات این سازمان، تاثیری بر مبادلات بانکی ایران ایجاد نشده است.


منتقدان FATF همواره با استناد به دلایل کارشناسی و فنی به نقد موضوع پیوستن ایران به این سازمان مافیایی پرداخته‌اند. در سوی مقابل، مدافعانFATF به این دلیل که دستشان از استنادات کارشناسی و فنی خالیست، تعمدا این مسئله فنی را به یک دعوای سیاسی تقلیل داده‌اند.


هدف اصلی بزک‌کنندگان FATF از تقلیل یک مسئله فنی به دعوای سیاسی، ایجاد یک فضای دو قطبی و سپس ماهیگیری از این فضا است.


انتظار معجزه نداشته باشید!


لازم به ذکر است که «محمود صادقی» عضو فراکسیون امید مجلس که مدعی بود «FATF و ملحقات آن موجب بهبود فضای کسب و کار، تسهیل و تقویت مراودات تجاری و گردش پولی و مالی داخلی و بین‌المللی» می‌شود، بعد از تصویب CFT تاکید کرده است که انتظار معجزه نداریم!


«تضمین دادن» یکی از مهم‌ترین ملاک‌های شناخت سیاسیون، احزاب و طیف‌هاست. تضمین، نشان می‌دهد که یک جریان سیاسی تا چه اندازه به تحلیل خود معتقد است و از طرفی در هنگام غلط شدن تحلیل خود و یا اثبات غلط بودن راه‌های رفته‌اش چطور در مقابل افکار عمومی رفتار می‌کند!؟ فرافکنی می‌کند یا عذرخواهی و اینکه از ابتدا قصدش فریب مردم بوده است؟!


برخی معتقدند عدم ارائه تضمین کتبی از سوی مدعیان اصلاحات برای FATF، به دلیل سابقه خسارت‌بار آنها در قبال تضمین‌هایی است که پیش از این به افکار عمومی داده بودند.«امضای کری تضمین است» را یادتان هست؟!


لازم به ذکر است که نمایندگان حامی FATF یکی از دلایل حمایت خود از پیوستن ایران به این سازمان را پیاده‌سازی «شفافیت» در کشور نامیده‌اند. اما این نمایندگان که اینقدر به شفافیت و شفاف‌سازی علاقه‌مند هستند! حاضر نشدند تا پیش از رای‌گیری لایحه CFT طرح «شفافیت آرای نمایندگان» را اجرا کنند تا مشخص نشود که چه کسانی مُهر تایید پای این اقدام خسارت‌بار می‌زنند.

منبع: کیهان

برچسب‌ها