القای شکاف میان مردم و مسئولان ایران؛ جریان خاص بین نظام جمهوری اسلامی و رژیم طاغوت «این‌همانی» به راه انداخته است.

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

جریان خاص بین نظام جمهوری اسلامی و رژیم طاغوت «این‌همانی» به راه انداخته است

القای شکاف میان مردم و مسئولان ایران

«علی تاجرنیا»، فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفته است:

«مردم امروز فکر می‌کنند نمایندگان مجلس و نمایندگان حاکمیت در نقطه‌ای جدا از آنها قرار گرفته‌اند. این واقعیت در کشور ما وجود دارد که با نوع گزینش‌ها و نظارت‌هایی که صورت می‌گیرد معدل مسئولان جمهوری اسلامی معدل مردم جامعه نیست. اگر شما برشی از افراد جامعه و یک برش هم از مسئولین جمهوری اسلامی داشته باشید، آیا می‌توان این دو را با هم مقایسه کرد!»

او همچنین می‌افزاید:

فاصله بین مسئولان و مردم بسیار زیاد شده است و این فاصله نه تنها در نوع زندگی بلکه گفتمان این دو گروه را نیز با هم متفاوت کرده است؛ مسئول دولتی یا وابسته به نظام در لحن گفتارش هم با لحن مردم عادی متفاوت است. مشی و نوع زندگی و میزان حضورشان در جامعه نیز مردم را بی‌اعتماد و امید به آینده را کم کرده و مهم این است که فاصله‌ها کم شود. [۱]

*برخی اعضای ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان طی ۵ سال گذشته تمام تلاش خود را برای القای شکاف در میان مردم و حاکمیت ایران به کار گرفته‌اند.

مثلا چند سال قبل بود که علیرضا علوی‌تبار، فعال اصلاح‌طلب در همین رابطه طی یادداشتی نوشت: یک شکاف تاریخی میان مردم و دولت (همان حکومت!) ایران وجود دارد. [۲]

غلامحسین کرباسچی، دبیر کل کارگزارانی‌ها هم زمانی در مقابل چشمان رئیس جمهور از تنافر نسل‌های جدید و حاکمیت با یکدیگر سخن رانده بود.

مثال‌های اصرار جریان چپ بر وجود شکاف در ایران فراوان است...

حوالی ۵ سال قبل بود که «رضا صالحی‌امیری»، از چهره‌های نزدیک به رئیس‌جمهور روحانی طی اظهاراتی به وجود شکافی عمیق میان نگاه ساختارهای رسمی و غیر رسمی ایران اشاره کرد.

جالب آنکه او در یک سخنرانی دیگر از وجود شکاف بعنوان یکی از عوامل سقوط رژیم شاهنشاهی یاد می‌کند. [۳]

در واقع به نظر می‌رسد نکته همینجاست که بایستی عاملی برای کنایه در زمینه سقوط نظام به دست بیاید!

در اشاره به اظهارات تاجرنیا بیان این نکته ضروریست که مسئولان فعلی در دولت و مجلس با رأی همان مردمی بر سر کار آمده‌اند که تاجرنیا ادعا می‌کند دچار شکاف با مسئولان هستند.

از طرفی وجود شکاف در یک جامعه نشانه‌های آشکار و غیر قابل کتمانی مثل بروز ناامنی، تشکیل گروه‌های مافیایی، عدم تمکین مردم از قوانین موضوعه کشور، بی‌اعتمادی به دستگاه قضایی و قوه عدلیه کشور و بروز تجزیه سرزمینی دارد که البته هیچکدام از این نشانه‌ها در ایران نیست اما چپ‌ها تأکید دارند که ولو با عدم وجود این نشانه‌ها اما ایران دچار شکاف است و همین شکاف هم باعث سقوط شاه خائن شد...

گفتنیست، پیش از این، محمد سلامتی، از فعالان شهیر اصلاح‌طلب در صحبت‌هایی امیدوارانه و بر خلاف اظهارات تاجرنیا گفته است: «مردم به هر صورت نظام را قبول دارند، انقلاب را قبول دارند و نمی‌خواهند این نظام صدمه ببیند زیرا می‌دانند صدمه خوردن نظام به منزله صدمه خوردن همه مردم است... علیرغم اینکه مردم به اشکال مختلف ناراضی هستند، ولی نمی‌شود گفت که این نارضایتی پاشنه آشیل نظام است. البته مسئولان باید بیش از گذشته به این مساله توجه داشته باشند و خیلی جدی دنبال حل مسائل باشند و اگر احیانا همین مساله پیش بیاید ما به راحتی می‌توانیم از بحران موجود عبور کنیم.»

سلامتی همچنین تأکید می‌کند: به اعتقاد من بحرانی که امروز وجود دارد به مراتب ضعیف‌تر از بحران سال‌های آغازین انقلاب و شرایط جنگ است و الان به آن شکل بحران جدی نیست و بیشتر از آنکه بحران وجود داشته باشد، تبلیغات و جنگ روانی بحران وجود دارد.

***

در خبرگزاری دولت منتشر شد: روحانی هم مثل احمدی‌نژاد است

خبرگزاری دولتی ایرنا، به تازگی در مصاحبه با مصطفی درایتی، مشاور رئیس دولت اصلاحات و از فعالان اصلاح‌طلب، به نقل از وی نوشته است:

«انتقاداتی هم به رئیس‌جمهور وارد است که مانند رئیس‌جمهور قبلی حلقه نزدیکانی دارد که بعضا اختیاراتی فراتر از یک مسئول دفتر یا سخنگو دارند و در تصمیم‌گیری‌ها اثر گذارند تا جایی که بعضا وزرای کابینه یا معاون اول هم گلایه‌هایی از آنها دارند.»

ایرنا همچنین به نقل از درایتی نوشته است:

درست است که ما الان به دولت انتقاد داریم و معتقدیم دولت بهتر از این می‌توانست در مدیریت مشکلاتی که هست عمل کند. هرچند از افرادی استفاده کرد که بالاخره بوی محافظه‌کاری شان خیلی بیشتر از تحول و تحرک و فشار عملیاتی بود. طبیعتا آنچنان که باید و شاید هم نتوانست نتیجه بگیرد ولی این به معنای این نیست که اگر مشکلاتی به‌وجود آمده مردم تصور کنند تفکری از جنس "زاکانی" می‌تواند مشکلات کشور را حل کند.[۴]

*ما آنالیز آنچه که در خبرگزاری دولت و در تقابل با دولت رخ می‌دهد را به مخاطبان محترم وامی‌گذاریم.

پیش از این نیز مشاهده شده بود که علیرغم تأکیدات تازه برخی مقامات دولتی مبنی بر اینکه القای ناامیدی یک «خیانت بزرگ» است اما خبرگزاری دولت همچنان بر تاریک بودن اوضاع کشور و ناامید بودن مردم تأکید دارد.

جالب آنکه خبرگزاری دولتی ایرنا چندی قبل هم به نقل از مصطفی تاجزاده در اشاره به فضای عمومی کشورمان از این نوشت که «این جامعه لجن است»...[۵]

***

هدیه تهرانی؛ پول‌بازی با مشایی و یوزپلنگ‌ها؛ سیاست‌بازی با «هفت‌تپه»!

«هدیه تهرانی»، از هنرپیشگان سینما به تازگی در رویکردی اعتراضی نسبت به ماجرای تجمع صنفی کارگران هفت‌تپه در خوزستان، تعدادی عکس مربوط به اعتراضات این کارگران را در استوری اینستاگرام خود منتشر کرد.

عکس‌هایی که در برخی از آنها عبارت «گرسنگی» به چشم می‌خورد.

تهرانی در ادامه این تصاویر، عکس‌هایی کنایه‌آمیز را نیز از غذا خوردن روحانیون (که برخی‌شان مربوط به کشورهای همسایه است)، سعید حدادیان، علی لاریجانی و حتی از سفره غذای رزمندگان در دوران جنگ تحمیلی منتشر کرده است! [۶]

*مسئله اعتراضات صنفی کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه با پیگیری‌های دولت و مسئولان ذیربط مرتفع شده و قرار است معوقات کارگران نیز پرداخت شود.

از طرفی مسائل صنفی کارگران و اعتراضات کارگری یک مقوله تازه محسوب نمی‌شود و از آنجا که «مسئله کارگران و دستمزد و مسائل صنفی آنها» عموماً مرتبط با مسائل بخش خصوصی، بازار آزاد و نحوه مدیریت اشخاص مختلف است؛ همواره سبک زندگی کارگری با این قبیل مسائل نیز عجین است.

جالب آنکه اگرچه خود کارگران همواره این قبیل مسائل را بدون هیاهوی سیاسی و از راه مسالمت حل می‌کنند اما عده‌ای نیز هستند که همواره به دنبال یک زخم عفونت کرده می‌گردند.

در اشاره به کار خانم هدیه تهرانی و انتشار این عکس‌ها توسط ایشان یا با اجازه ایشان! باید گفت که اگر یک مسئول یا یک مداح مثل خیلی از مردم در کنار سفره غذا دیده شده اما برخی از سلبریتی‌ها عموماً در کنار سگ و گربه و در مهمانی‌ها و لابراتوارهای پوست و هتل‌های خارجی دیده می‌شوند.

از طرفی عقلانیت ایجاب می‌کرد اگر خانم تهرانی مشکلی برای کارگران هفت‌تپه متصور هستند آنرا با همدردی مادی، تلاش برای برگزاری نمایش فیلم رایگان به نفع کارگران، درخواست از مسئولان برای مرتفع‌کردن مشکل کارگران و غیره ابراز می‌کردند.

کما اینکه ایشان در کمپین "یوز تا ابد" حضور دارند و برای یوزپلنگ‌ها و زیست بهترشان پول جمع می‌کنند اما گویا احتراز دارند که برای قشرهایی از هموطنان خود هم دست به این کارها بزنند!

فی‌الجمله اما ایشان برای ابراز همدردی طریقی را برگزیده‌اند که متأسفانه یک مسلک دوستانه برای کارگران و برای کشور ارزیابی نمی‌شود.

در خاتمه نیز باید اشاره کرد که جریان موسوم به سلبریتی‌ها از نظر مردم، کسانی هستند که با حمایت از اصلاح‌طلبان و رئیس‌جمهور روحانی، جزو پدیدآورندگان اوضاع و مشکلات موجود محسوب می‌شوند و به عبارت دیگر اگر آن حمایت‌های موسم به «تا ۱۴۰۰ با روحانی» نبود اکنون شاید کارگران هفت‌تپه هم با مشکل مواجه نمی‌شدند.

کما اینکه رئیس‌جمهور روحانی در انتخابات ۹۶ و در استان خوزستان حائز بیشترین رأی نیز بوده است.

انتشار تصویر غذا خوردن رزمندگان در اینستاگرام خانم تهرانی و کنایه این تصویر به صحبت گرسنگی کارگران هفت‌تپه نیز مسئله‌ای است که ما آنرا به قضاوت مخاطبان محترم وامی‌گذاریم.

گفتنیست، هدیه تهرانی در حالی تصاویری از غذا خوردن برخی شخصیت‌های منتشر کرده است که خود در دوران دولت محمود احمدی‌نژاد، با هدایت مستقیم نهاد ریاست‌جمهوری «کمک مالی کلان» برای راه اندازی یک نمایشگاه دریافت کرد.

***

۱_ https://fa.shafaqna.com/news/۶۶۳۸۷۲/

۲_ https://www.farsnews.com/news/۱۳۹۴۰۵۱۲۰۰۱۵۴۴

۳_ https://www.farsnews.com/news/۱۳۹۴۰۵۱۲۰۰۱۵۴۴

۴_ http://www.irna.ir/fa/News/۸۳۱۰۶۱۱۹

۵_ http://www.irna.ir/fa/News/۸۳۰۱۳۴۲۰

۶_http://www.bartarinha.ir/fa/print/۷۹۸۸۵۷

برچسب‌ها