به گزارش مشرق، یکی از دلایلی که این روزها کارگران هفت تپه را به کانون اخبار تبدیل کرده است، داستان تکراری حقوق معوقه است. علت اینکه مشکلات کارگران هفت تپه پیچیده تر و طولانی تر از مسائل معمول حوزه کارگری است، مشکلاتی از قبیل خصوصی سازی نامناسب کارخانه ها یا ناتوانی صنایع حتی در تأمین حق الزحمه کارگرانشان است.
پس از اعتراض های پی در پی کارگران برای عدم پرداخت حقوق و مزایا T کریم یاوری، نماینده ویژه وزارت کار در حل مشکلات کارگران هفت تپه گفت: بر اساس پیگیری های انجام شده و طبق وعده کارفرمای شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه مبنی بر اینکه حداکثر تا پایان هفته دومین حقوق از مطالبات معوق کارگران این شرکت پرداخت می شود، ظهر دیروز مرحله دوم مطالبات کارگران شرکت هفت تپه به حساب آنها واریز شد.
بیشتر بخوانید:
چه تعداد هفتتپه در ایران داریم؟
واکنش قالیباف به موضوع کارگران هفت تپه
وی ادامه داد: از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه انتظار می رود با توجه به اینکه در آستانه فصل برداشت نیشکر قرار داریم، فعالیت خود را آغاز کنند تا شرکت بیش از این دچار زیان نشود.
مدیر کل حمایت از پایداری مشاغل وزارت کار گفت: اگرچه کارگران هفت تپه و گروه ملی فولاد به کارفرمایان خود بی اعتماد شدند، اما به وعده های وزارت کار اعتماد کنند و قطعاً مطالبات آنها پیگیری می شود.
* خطر نابودی 35 هزار تن شکر با تعطیلی هفت تپه
وی گفت: حاصل دسترنج یکساله کارگران هفت تپه که محصول نیشکر است باید در آبانماه و آذرماه برداشت شود و اگر در این دو ماه برداشت نشود، باعث از بین رفتن محصول می شود که 35 هزار تن شکر از دست می رود.
این مقام مسئول در وزارت کار تاکید کرد: با توجه به اینکه کارخانه نیشکر هفت تپه در مرحله بازسازی وضعیت و به روز رسانی قرار دارد و از طرفی یک میلیارد تومان از سوی کارفرما برای این بازسازی اختصاص یافته است، انتظار می رود کارگران این شرکت اجازه ندهند فصل برداشت به اتمام برسد و باعث زیان شرکت شود.
یاوری با تاکید بر اینکه کارگران نباید اجازه دهند حاصل دسترنج آنها در طول سال از بین برود گفت: بنده به نمایندگی از وزیر کار قول می دهم خواسته های کارگران هفت تپه و گروه ملی فولاد در سفر به خوزستان از جمله عدم اعتماد به کارفرما را مورد به مورد پیگیری کنم.
مدیر کل حمایت از پایداری مشاغل وزارت کار گفت: در سراسر کشور در هر مقطعی که مشکل کارگری به وجود آمده، و وزارت کار وارد عمل شده و تعهدات نیز اجرایی شده است؛ لذا وعده های کارگران نیشکر و گروه ملی فولاد نیز عملیاتی خواهد شد و با اعتماد به وزارت کار اجازه از بین رفتن محصول را ندهند چرا که با برداشت محصول است که شرکت به چرخه تولید باز می گردد.
یاوری درباره کارگران گروه ملی فولاد نیز با بیان اینکه کارگران این شرکت سه ماه حقوق معوق دارند گفت: طبق وعده کارفرمای گروه ملی فولاد و وعده بانک ملی که 70درصد سهام این شرکت را بر عهده دارد، باید مطالبات کارگران پرداخت شود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه گروه ملی فولاد مجوز فروش خارج از بورس را دریافت کرده است، کارگران به وعده های نماینده وزارت کار در سفر به خورستان اعتماد کنند؛ گرچه کارگران این شرکت به شدت به کارفرما بیاعتماد شدند که کاملا این بی اعتمادی به حق است، اما قطعا مشکلات و مطالبات آنها در حال پیگیری است تا پس از فروش محصولات حقوق کارگران پرداخت شود.