مقامات عراقی ضمن مخالفت با خواست آمریکا، به مایک پمپئو گفتند قطع رابطه با ایران در زمینه انرژی غیرممکن است.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می‌دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

*****

کیهان

نشستن در تاریکی بودجه و عملیات روانی علیه منتقدان


یکی از روزنامه‌نگاران در توئیتی با مشاهده اعداد بودجه سال ۹۸ که در کلیت خود هزار و ۷۰۳ هزار میلیارد تومان است و بودجه عمومی ۴۷۰ هزار میلیارد و بودجه شرکت‌های دولتی هزار و ۲۷۰ هزار میلیارد تومان آورده بود: ما همه سرکاریم! زیرا مجلس هر ساله تنها با کمتر از ۳۰ درصد بودجه سرکار دارد.


روزنامه جوان با انتشار این مطلب نوشت: آن بخشی از بودجه که این روزها بزرگ‌نمایی می‌شود، تعداد معدودی از نهادهاست که سرجمع همه دریافتی آنها در بهترین حالت کمتر از هزار میلیارد تومان است، اما در بودجه ۹۸ سهم شرکت‌های دولتی از ۶۸ درصد به ۷۵ درصد کل بودجه رسیده است که رقم آن بیش از هزار و ۲۷۰ برابر کل بودجه‌هایی است که آقای آشنا با آن عملیات روانی می‌کند!


البته منظور نگارنده از ادامه این مطلب این نیست که نهادهایی که بودجه دولتی می‌گیرند، نباید پاسخگو باشند بلکه برعکس باید تمام شرکت‌ها و نهادهای فرهنگی و غیرفرهنگی و بالاخص دولتی گزارش عملکردی برای هزینه‌های انجام شده‌شان ارائه بدهند، اما از آنجایی که سهم شرکت‌های دولتی در بودجه بی‌شک با ارقام بودجه ۹۸ بیش از ۸۰ درصد است، بنابراین سهم پاسخگویی این نهاد نیز باید به همین تناسب شود.


اینکه دولت خبرنگاران را از دخالت نمایندگان مجلس به دلیل نزدیک بودن انتخابات مجلس بترساند، ولی دست مشاور رئیس‌جمهور را برای عملیات روانی در بودجه باز بگذارد که اثبات کند دولت هیچ‌کاره است این کمال بی‌اخلاقی است.

چرا هیچیک از نمایندگان مجلس نسبت به این همه کم‌ظرفیتی اعضای کابینه و مشاوران رئیس‌جمهور در کسب سهمیه بیشتر بودجه واکنش نشان نمی‌دهد؟ چرا باید یک وزیر برای ندادن بودجه داد و قال رسانه‌ای راه بیندازد و قهر کند و جوابش را از پشت تریبون‌ها بشنود، ولی نباید از سرنوشت هزار و ۲۷ هزار میلیارد تومان پول در درون دولت بی‌خبر بود و نمایندگان مجلس سکوت اختیار کنند؟


چگونه دولت به خود اجازه می‌دهد که مشاور رسانه‌ای و جنجال‌ساز مانند معرکه‌گیران مسائل پولی، مالی و اقتصادی دولت را در درون جعبه‌ای بگذارد و پرده‌ای بیرون بیندازد و ذکر مصیبت سیاسی و مظلوم‌نمایی کند و تنها بخشی از جعبه را نشان دهد.

در حالی که از سرنوشت ۲۸۹ هزار میلیارد تومان که معادل ۷۱ درصد کل بودجه عمومی است، هیچ اطلاعاتی نیست و از بقیه بودجه شرکت‌های دولتی که حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان است، نیز در شرکت ملی گاز، شرکت ملی نفت و شرکت پالایش و پخش هم گزارشی موجود نباشد؟ هزینه‌هایی که نتیجه‌اش تنها استخراج موادخام نفتی با هزینه‌های به مراتب بیشتر از صنعت خودروسازی است؟


پیشنهاد می‌شود از یک سو مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان بازوی پژوهشی ملت، تجربه شرکت‌های خارجی فعال در این حوزه را بررسی و با عملکرد و بازدهی شرکت‌های زیرمجموعه دولتی فعال در منابع هیدروکربوری مقایسه کند و از سوی دیگر شورای نگهبان و مجلس در ارائه گزارشات هزینه‌ها و درآمدی دقیق شرکت‌های دولتی پافشاری کنند تا یک بار برای همیشه شفافیت اقتصادی را رویه‌ای کنیم که هر دولتمردی با فرار از مسئولیت سهم خود را در بروز مشکلات ناچیز نداند!

دست رد نخست‌وزیر عراق بر سینه وزیرخارجه آمریکا


مقامات عراقی ضمن مخالفت با خواست آمریکا، به مایک پمپئو گفتند قطع رابطه با ایران در زمینه انرژی غیرممکن است.


روزنامه الاخبار در گزارشی نوشت: مایک پمپئو طی سفر به بغداد، در مسیر تلاشهای کشورش برای اخذ موافقت عراق در راستای التزام به تحریمهای ایران گام برداشت و بار دیگر با مخالفت عراقی‌ها مواجه شد. در رابطه با تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه، وزیرخارجه آمریکا به نحوی رفتار کرد که گویا قصد داشت نبض عراقی‌ها را درخصوص اقدامات احتمالی پیش رو بگیرد.


به گزارش انتخاب، این رسانه عرب زبان می‌افزاید: در سفری که خارج از جدول زمانی اعلام شده برای سفر وزیر خارجه آمریکا به خاورمیانه بود، پمپئو وارد بغداد شد؛ سفری که دارای دلایل خاص خود است. در بغداد، پمپئو با رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، رئیس پارلمان و وزیرخارجه عراق دیدار کرد.


پمپئو در این دیدارها از نگرانی آمریکا در مورد افزایش نفوذ ایران در منطقه صحبت کرد و از عراقی‌ها خواست به تلاشهای خود برای تحقق استقلال این کشور در زمینه انرژی ادامه دهند.


اما عادل عبدالمهدی در پاسخ به پمپئو گفت: «موضع ما واضح است؛ با ایران و کشورهای همسایه براساس تبادل منافع، همکاری می‌کنیم؛ که تامین گاز و برق، مهمترین منافع ما در رابطه با ایران هستند».


عبدالمهدی با رد فشارهای آمریکا برای قطع همکاری با تهران در زمینه انرژی، خطاب به مهمان آمریکایی خود تصریح کرد: «ایران همسایه مهم ماست و در زمینه‌های مختلف به عراق کمک می‌کند».


یادآور می‌شود در جریان سفر دزدکی و مخفیانه ترامپ به عراق نیز، مقامات عراقی حاضر نشدند با وی در پایگاه الاسد ملاقات کنند.


ترامپ مقارن این سفر گفت: خیلی غم‌انگیز است ۷ تریلیون دلار در خاورمیانه هزینه کردیم اما متاسفانه ناچارم کاملاً مخفیانه به آنجا سفر کنم. دو بار قرار بود به آنجا سفر کنم اما خبر آن درز کرد و سفر لغو شد.

روند کاهشی شکاف طبقاتی پس از دولت روحانی برعکس شد


سایت تابناک در گزارشی نوشت: ضریب جینی شاخصی اقتصادی است که از طریق آن می‌توان به نحوه توزیع ثروت پی برد. هرچه ضریب جینی به صفر نزدیک‌تر باشد به منزله برابرتر بودن درآمدها در جامعه است و هرچه به یک نزدیک‌تر باشد نشان‌دهنده آن است که شکاف درآمدی بیشتر شده است. روند این شاخص در سال‌های اخیر نشان می‌دهد، برخلاف شعارهای مسئولین دولت تدبیر و امید، در این دولت پولدارها پولدارتر و فقرا فقیرتر شده‌اند.


هنگامی که دولت تدبیر و امید بر مسند اجرایی تکیه زد، مسئولین این دولت همواره از کاهش فقر و عدالت درآمدی سخن گفتند. حسن روحانی در خرداد ماه ۱۳۹۲ هنگامی که در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو حضور یافته بود، گفت: دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کند که اصلاً به یارانه ۴۵ هزار تومانی نیازی نداشته باشند.

روزگار گذشت و نه تنها مردم به درآمدی سرشار نرسیدند، بلکه همان ۴۵ هزار تومان یارانه هم قدرت خرید خود را در این سال‌ها به دلیل افزایش نرخ تورم از دست داد. همچنین آمارها نشان می‌دهند، در طول دوره دولت تدبیر و امید شکاف درآمدی در این سال‌ها افزایش یافته است.


آمارهای ارائه شده توسط مرکز آمار ایران پیرامون ضریب جینی نشان می‌دهد، ‌شکاف درآمدی در دوران دولت تدبیر و امید یعنی بین سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ مداوم بیشتر شده است، طبق آنچه از نمودار نمایان است، هنگامی که دولت تدبیر و امید سکان هدایت قوه مجریه را بر عهده گرفت (۱۳۹۲) ضریب جینی در حدود ۰/۳۶۵۰ بود. این ضریب در سال ۱۳۹۶ به ۰/۳۹۸۱ افزایش یافت.

این یعنی ضریب جینی در سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ به میزان ۹ درصد رشد کرده است.
بر اساس نمودارها وضعیت توزیع درآمد در دولت دهم بهتر بوده و توزیع درآمد به سمت برابرتر شدن پیش رفته است. با آغاز به کار دولت دهم (۱۳۸۸) ضریب جینی در حدود ۰/۴۱۱۱ بوده و در پایان کار دولت دهم (۱۳۹۱) این ضریب به ۰/۳۶۵۹ کاهش یافته است. در دوره دولت دهم این ضریب روندی کاهشی داشته و شکاف درآمدی در جامعه نیز کاهش یافته است.

کاهش نقش و مشارکت مردم در طرح استانی شدن انتخابات مجلس


طرح استانی شدن انتخابات مجلس می‌تواند به کاهش مشارکت مردم و همچنین نادیده گرفته شدن مشکلات آنها از سوی نمایندگان ختم شود.


روزنامه وطن امروز با اشاره به تصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات نوشت: صاحب‌نظران طراحی نظام‌های انتخاباتی، اساتید دانشگاه، جامعه دانشگاهی، پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌های کشور ایرادات متعددی را بر الگوی انتخاباتی در دستور کار مجلس وارد کرده‌اند، مضاف بر اینکه بنا بر نظر اداره کل تدوین قوانین، اشکالات شورای نگهبان بر این طرح همچنان باقی است.


براساس مفاد این طرح، در کشور به تعداد استان‌ها، حوزه‌های انتخابیه مادر خواهیم داشت و آرای مردم در انتخاب تک‌تک نماینده‌های استان تاثیرگذار خواهد بود و همچون گذشته محدود به شهر یا مجموع چند شهر کوچکی که ساکن آنها هستند، نخواهد بود. به عبارت دیگر، رأی‌دهندگان قادر خواهند بود برخلاف گذشته که فقط نماینده حوزه انتخابی خود (شهر یا چند شهر کوچک) را انتخاب می‌کردند در انتخاب تمام نماینده‌های استان محل سکونت خود تأثیرگذار شوند.


هدف اصلی طراحان استانی شدن انتخابات، فراهم کردن بستر رسیدگی بیشتر نمایندگان مجلس به امور ملی عنوان شده اما در مقابل منتقدان، مهم شدن بیش از حد مرکز استان و تبدیل شدن به آرای پرزور، محروم شدن اقلیت‌های قومی و مذهبی از داشتن نماینده مجلس، افزایش تاثیر پول در انتخابات و وابستگی نمایندگان به نهادهای قدرت و ثروت، کاهش مشارکت در انتخابات ناشی از بی‌تفاوتی مردم، غیرپاسخگو شدن نمایندگان در قبال مردم، اختلافات قومی مذهبی پساانتخاباتی و قطع ارتباط با مردم با شعارعمل به وظایف ملی را از تبعات سوء آسیب‌های تصویب این طرح قلمداد کرده‌اند.

کاهش مشارکت در انتخابات یکی از مشکلات اصلی این طرح خواهد بود. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که در هیچ کشور توسعه‌یافته‌ای چنین نظام انتخاباتی‌ای که در طرح ارائه شده، وجود ندارد. در هیچ کشور توسعه‌یافته‌ای نظام انتخاباتی در سطح استان بر مبنای نظام انتخاباتی اکثریتی برگزار نمی‌شود. در کشورهایی که انتخابات پارلمانی بر مبنای نظام اکثریتی برگزار می‌شود، حوزه‌های انتخابیه، اکثریتی تک‌نماینده‌ای هستند.


به عبارت بهتر، هیچ کشور توسعه‌یافته‌ای نظام انتخاباتی اکثریتی را در حوزه‌های انتخابیه چند نماینده‌ای اجرا نمی‌کند. دلیل آن این است که نظامات اکثریتی این ویژگی را دارند که جناح اقلیت در آن به طور کامل حذف می‌شود. اگر انتخابات در یک حوزه انتخابیه با چند نماینده برگزار شود، اکثریت تمام کرسی‌ها را از آن خود خواهد کرد و اقلیت به طور مطلق حذف خواهد شد.

هر چقدر حوزه انتخابیه بزرگ‌تر شود و تعداد نمایندگان آن افزایش یابند، اقلیت‌های بیشتری حذف می‌شوند و آرای هدر رفته، در انتخابات افزایش می‌یابد. لذا کشورهای توسعه یافته برای کاهش آرای هدر رفته به منظور تطابق بیشتر نتایج انتخابات اکثریتی بر واقعیات اجتماعی، آن را در حوزه‌های تک‌نفره برگزار می‌کنند.


یکی از افتخارات و برگ‌های برنده جمهوری اسلامی ایران مشارکت بالای مردم در انتخابات مختلف بوده است. این مشارکت در شهرهای کوچک، همواره بیشتر بوده است و شهرهای بزرگی همچون تهران کارنامه درخشانی در این امر ندارند؛ جالب آنکه هم‌اکنون انتخابات شهر تهران به نسخه استانی انتخابات بسیار شبیه است.

سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که وقتی آمار و تجربه بر کاهش مشارکت در انتخابات استانی صحه می‌گذارند، چرا طراحان استانی شدن انتخابات بر مواضع خود پافشاری می‌کنند؟ در انتخابات استانی طبیعتاً لیست‌ها محور قرار خواهد گرفت.


عدم حضور نامزدهای شهرستان‌ها موجب خواهد شد مردم این شهرها امید انتقال دغدغه‌ها، ایده‌ها و مشکلات خود به گوش سران کشور را از سر بیرون کنند و در نهایت نسبت به انتخابات بی‌تفاوت شده و در آن مشارکت نخواهند کرد. کاهش سرمایه اجتماعی پیامد حتمی تصویب این طرح است. دلیل مشارکت بالای شهرهای کوچک در انتخابات شناخت بهتر و کامل‌تری است که از نامزدها دارند و مشارکت مستقیم در سرنوشت سیاسی خود و همشهریان‌شان را حس می‌کنند. استانی شدن انتخابات، مردم را ملزم می‌کند به لیست‌هایی رأی دهند که نمی‌شناسند و از عقاید و سوابق ایشان آگاه نیستند.

به جای کاهش بودجه‌های فرهنگی حقوق‌های نجومی و هتل‌های اختصاصی را محدود کنید


دولت به جای کاهش بودجه‌های فرهنگی، بودجه‌های دولتی را صرف هتل‌ها و تفریح‌گاه‌های اختصاصی سازمان‌ها و ادارات دولتی می‌شود، محدود کند.


عبدالله گنجی در سرمقاله روزنامه جوان نوشت: بودجه همه دستگاه‌های فرهنگی اعم از صداوسیما، وزارت ارشاد و سایر نهادها و مؤسسات فرهنگی ۵ /۲ درصد بودجه عمومی و ۷ /۰ درصد (کمتر از یک درصد) بودجه کل کشور است. دو سال است این بخش از بودجه کل کشور از کلیت آن انتزاع و در شبکه‌های اجتماعی همانند پول دزدیده شده و به یغما رفته مورد تمسخر و هجمه قرار می‌گیرد.

امسال همانانی که این مهندسی اطلاع‌رسانی را انجام دادند دم خروس‌شان به دو طریق بیرون زد؛ هم مستقیماً علیه آن صحبت کردند و هم با لابی‌گری آن را کاهش دادند. اما مسخره کردن نهادهای فرهنگی کشور در فضای مجازی و کاهش چشمگیر بودجه فرهنگی را نمی‌توان صرفاً به کاهش بودجه کشور نسبت داد. قبلاً که بودجه فرهنگی کاهش هم نیافته بود، مقام معظم رهبری به دولت ما قبل نسبت‌به مظلومیت فرهنگ هشدار دادند. اکنون این مظلومیت مضاعف شده است.


ریشه و مبنای این کاهش را باید در نگرشی دید که درصدد است و بارها اعلام کرده است: حکومت چه کار به فرهنگ دارد؟ حکومت چه کار به بهشت رفتن مردم دارد و… اینچنین شرایطی را ساختند که گویی بودجه فرهنگی را از شکم مردم گرسنه‌ای درمی‌آورند که در حال تلف شدن هستند، اما بخش‌های دیگر بودجه مربوط به مردم سیر شده است.

بنابراین جریانی در سال‌های اخیر سعی کرده است، مشکلات مردم را بهانه‌ای برای ایجاد دوراهی انقلاب- معیشت قرار دهد و هرآنچه مقوم هویت فرهنگی و دینی ماست را پشت معیشت مردم برده و سلاخی کند. واقعاً سؤال این است که چرا بودجه شرکت‌های دولتی، حقوق مدیران شرکت‌های وزارت نفت، حقوق وزیران و معاونین و… به شبکه‌های اجتماعی نمی‌آید؟

چرا حقوق‌های ۲۵ میلیونی به ۲۰ میلیون تبدیل نمی‌شود تا نهادهای فرهنگی کشور را مقابل مستضعفین قرار ندهند؟ چگونه این فرهنگ را ساختند که اگر بودجه دانشگاه رشد کند درست و نوعی پرستیژ است، اما اگر طلاب بیمه شوند هدر رفتن بودجه و مفت‌خوری است؟


بدون تردید این ادبیات بازی کردن با بنیادهای فکری- فرهنگی مکتب و انقلاب ماست و کمتر از خیانت نمی‌توان نامی بر آن نهاد. باور کنید اگر هزینه‌ای که صرف هتل‌ها، مهمانسراها و تفریحگاه‌های اختصاصی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها در شمال و… می‌شود قطع شود می‌توان چاله‌های بزرگی را با آن پر کرد. عجیب‌تر آنکه بودجه‌های فرهنگی و دینی کشور در زمان صدارت یک شخصیت حوزوی در رأس قوه مجریه کاهش می‌یابد.

این مصیبت را چگونه می‌توان توجیه کرد؟ بدون تردید بازی با ردیف‌های بودجه فرهنگی و قرار دادن آن توسط زیباکلام‌ها در مقابل محیط زیست و… نوعی دین‌زدایی در قالب عوام‌گرایی مدرن و در راستای تضعیف بنیه فکری- فرهنگی نظام جمهوری اسلامی است. امید است این اقدام دولت در مجلس تصحیح و تنگناهای بودجه به عدالت توزیع و سرشکن شود.

اگر قرار است حقوق کسانی که بالای ۱۵، ۲۰ میلیون در ماه دریافت می‌کنند، ۲۰ درصد افزایش یابد از آن جلوگیری شود تا هم مستضعفین بر دلسوزی مدیران دولت صحه بگذارند و هم عرصه فرهنگی که غذای روح و مقوم ماهیت حقیقی انقلاب اسلامی است، لاغر و نحیف نشود.

ایران

توقیف مستندی درباره فائزه هاشمی

خبر اول اینکه، کارگردان مستند «مثل یک زن» با اعلام توقیف نمایش این اثر در سینماهای «هنر و تجربه» گفت: در حکم توقیف نمایش این اثر آمده است که تا اطلاع ثانوی به دلیل مفتوح بودن پرونده قضایی فائزه هاشمی، هرگونه اکران این اثر توقیف شده است. این در حالی است که اکران شهرستان‌ها از چند روز پیش و تمام اکران‌های تهران از صبح ۲۲ دی ماه توقیف شد.

به گزارش ایسنا، مژگان ایلانلو افزود: حتی پروانه تک نمایش‌هایی که برای این مستند وجود داشت را هم از ما گرفتند و هرگونه اکران و نمایشی را توقیف کردند. ما تاکنون تنها دو اکران داشتیم که خوشبختانه با استقبال خوبی هم مواجه شد.

ایلانلو افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد و شخص وزیر همکاری لازم را در رابطه با اکران این مستند با من داشته‌اند. بنابراین، این حکم از خارج از اداره ارشاد صادر شده است. با این حال در آن نامه اعلام شده که تا اطلاع ثانوی این اثر توقیف خواهد بود و امیدوارم این اطلاع ثانوی زیاد طول نکشد، سو تفاهمات برطرف شود و تماشای مجددش روی پرده به عمر من کفاف دهد.

شایعه قتل خاوری در کانادا

خبر دیگر اینکه، از صبح دیروز خبری در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر قتل محمودرضا خاوری، متهم اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در حوالی منزل شخصی‌اش در کانادا منتشر شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس این شایعات، محمودرضا خاوری متولد ۱۳۳۱ شامگاه جمعه توسط افراد ناشناس در کانادا به قتل رسیده و پلیس این کشور جسد وی را حوالی منزل شخصی‌اش در سان کرست از منطقه بردیل پت شناسایی کرده است.

آذرماه سال گذشته (۱۳۹۶) نیز شایعه مشابهی در شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت که در آن، مانند شایعه امسال، جزئیات قتل خاوری و محل یافتن جسد او اعلام شده بود اما ساعاتی بعد پلیس کانادا اعلام کرد که پلیس چنین نامی را در درگیری‌های مسلحانه و غیرمسلحانه به عنوان مقتول ثبت نکرده است.

دفاع یک دادستان از فعالیت تلگرام

دست آخر اینکه، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فردیس در استان البرز در کانال خود، فیلمی از بخشش یک محکوم به قصاص، منتشر و اعلام کرده که بخشش این فرد نتیجه وجود تلگرام بوده است.

به گزارش ایسنا، حسن جهانشاهلو در کانال خود نوشته، «کاری به سیاسی کاری در تلگرام ندارم اما این فیلم نتیجه وجود تلگرام بود؛ آزادی یک محکوم به قصاص با کمک خیرین از سراسر کشور. ارتباط بی‌واسطه با مردم شهر فردیس نیز هر چند بسیار سخت و دشوار است اما از برکت همین فضای مجازی است، جایی که تندترین انتقادات و معایب خودم، دادسرای فردیس و مجموعه شهرستان را مستقیم به خودم می‌گویند بدون هر نوع لکنت زبانی؛ دشوار از این جهت که در بعضی موارد کاری از دستم برنمیاد.»

خراسان

طرح جدید دولت برای ایجاد سامانه سوت زنی مفاسد


یک مقام مسئول اقتصادی در نامه ای به تعدادی از مدیران ارشد دولتی با تشریح ضرورت استماع، بررسی و رسیدگی فوری به تخلفات و فسادهای کلان و تخلفات بعضاً کوچکی که کمتر توسط مسئولان مهم کشور دیده شده ولی نارضایتی های پنهانی مردم، بدبینی و بی اعتمادی عمومی و اجتماعی را در آینده به همراه دارد، پیشنهاد راه اندازی سامانه ارتباطی دریافت گزارش های مردمی مربوط به مفاسد اقتصادی و اداری را ارائه کرده که ساختار آن، تلفیقی از هوشمندی و الکترونیکی بودن فرایندها و چک و کنترل های دستی است و در چهار سطح تحت نظارت یک دبیرخانه فعالیت خواهد کرد.

اشتباه جالب در تصویب یک پیشنهاد در کابینه


در حالی که بر اساس تصویب ‏نامه نیمه آبان ۱۳۹۷ هیئت دولت، مقرر شده بود به استناد قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری، یک دهستان جدید در شمال غرب کشور از ترکیب چند روستا و مکان ایجاد شود، طبق گزارش یک نهاد مسئول به هیئت دولت، مشخص شده در محاسبات محدوده مد نظر اشتباهی رخ داده و یکی از مکان های در نظر گرفته شده برای تجمیع، باید با گذشت کمتر از دو ماه از ابلاغ مصوبه، از نقشه و مصوبه مذکور حذف شود که این مهم، طی روزهای اخیر با ابلاغ دولت صورت گرفته است.

آرمان

اعتراض کارکنان دانشگاه به پرداخت‌نشدن حقوق

شنیده شد که برخی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی یزد معتقدند با وجود تدبیر سازمان مرکزی دانشگاه آزاد برای پرداخت به‌موقع حقوق پرسنل این دانشگاه، برخی از روسای واحدهای استانی با عدم اجرای دستورالعمل ابلاغی، حقوق کارمندان را پرداخت نمی‌کنند. دانشگاه آزاد طی ابلاغی روسای دانشگاه‌های استانی را موظف کرد در بازه زمانی روزهای ۲۵ تا ۳۰ هر ماه نسبت به پرداخت حقوق و مزایای کارکنان واحدهای تابعه اقدام کنند.

در این دستورالعمل مالی که با موضوع «تامین نقدینگی هزینه‌های اولویت‌دار واحدها و مراکز دانشگاهی دانشگاه‌های آزاد» صادر شده است، آمده: استان‌هایی که قادر به تامین نقدینگی پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود نیستند باید موارد را در بازه مناسب برای تعیین راهکار جایگزین به معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اعلام کنند.

یکی از کارمندان دانشگاه آزاد واحد بافق با بیان اینکه الان سه ماه است که حقوق دریافت نکردم و فقط ۷۰۰‌ هزار تومان به‌عنوان علی‌الحساب از سوی دانشگاه به حسابم واریز شده است، افزود: عدم پرداخت به‌موقع حقوق تمام انگیزه فعالیت را از کارمندان گرفته و دغدغه‌ای بزرگ به مشکلات آنها اضافه کرده است.

جزئیات حکم خلع لباس سید حسن آقامیری

شنیده شد که آقای سید حسن آقامیری با انتشار یک پست در صفحه شخصی اش در شبکه‌های اجتماعی از خلع لباس شدنش خبر داد. وی نوشت: بعد از ده پانزده سال بردن و آوردن و بازداشت کردن و ریختن تو محل کار و انفرادی و… با شکایت دادستان ویژه تهران و به حکم قاضی شعبه دوم کیفری در دادگاه ویژه به ریاست دادستان کل کشور آقای منتظری بالاخره آقایون حکمشون رو صادر کردند.

دو سال زندان که البته لطف کردند ۵ سال تعلیقش کردند و خلع لباس دائم. در همین رابطه یک مقام آگاه در دادسرای ویژه روحانیت به خبرگزاری حوزه گفت: این موضوع در دادگاه ویژه روحانیت تهران بررسی شده و حکم وی بدوی است و حق تجدید نظر دارد. وی اتهام‌های آقای آقامیری در این پرونده را هتک حیثیت، توهین به مقدسات و تشویش اذهان عمومی دانست.

این مقام آگاه گفت: البته در متن منتشره از سوی سید حسن آقامیری از جمله مطالبی که درباره حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری آورده، اطلاعات غیردقیق آمده است و آقای منتظری صرفاً برای صحت روند رسیدگی پرونده در جلسه حضور داشته است. سید احمد خمینی در واکنش به خلع لباس شدنش سید حسن آقا میری نوشت: تن آدمی شریف است به جان آدمیت، سید جان عزیزتر میشی.

بازداشت متهمان سوءقصد به جان مسئول حراست

شنیده شد که دادستان عمومی و انقلاب زاهدان از دستگیری متهمان اصلی سوءقصد به جان مسئول حراست اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان‌وبلوچستان خبر داد. حجت‌الاسلام علی موحدی‌راد اظهار داشت: در تاریخ ۸تیرماه امسال دو نفر با اجیرکردن چهار جوان و تطمیع آنها نقشه قتل و سوءقصد به جان مسئول حراست اداره کل ارشاد استان را طراحی می‌کنند که خوشبختانه در این مسیر ناکام می‌مانند.

وی با اشاره به اینکه یک خانم که کارمند نهاد کتابخانه شهرستان زهک بوده با همراهی رئیس اداره ارشاد زهک به‌دلیل خصومت شخصی اقدام به این کار کرده‌اند، گفت: در ابتدا چهار متهم دستگیر شدند و پس از انجام تحقیقات اولیه با قرار وثیقه آزاد شدند اما دو متهم اصلی چند روز گذشته دستگیر شده و در بازداشت هستند.

واکنش به کلیپ شادی چند سرباز

شنیده شد که در روزهای گذشته ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که در آن چند تن از سربازان کشورمان در یگان موزیک، در حال نواختن قطعه‌ای با سازهای بادی و کوبه‌ای هستند و در عین حال به شادی هم می‌پردازند. پس از فراگیرشدن این ویدئو در فضای مجازی شایعه‌هایی مبنی بر اضافه‌خدمت‌خوردن این سربازان و البته تنبیه‌شدنشان شکل گرفت.

نامه‌نیوز نوشت؛ اما سردار کمالی معاون نیروی انسانی ستادکل نیروهای مسلح با انتشار مطلبی در صفحه شخصی‌اش نوشت: انشاءا…سربازان وطن همیشه شاد و دلخوش و سرزنده باشند. عده‌ای گلایه‌مند هستند و خودشان دست در دست دشمن باعث نفاق بین یگان‌ها هستند. یک کلیپ ساده شادی از سربازان که حتماً در هر جایی صورت می‌گیرد اما فیلمش پخش نمی‌شود. فکر کنید جوان خودتان است! حق شادی ندارد؟ دشمن‌شادکن نباشیم.

سومین جلسه دادگاه پرونده «دومان»

شنیده شد که سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده کلاهبرداری شرکت دومان به ریاست قاضی صلواتی و در شعبه چهارم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی برگزار و بخش دیگری از شکایات مالباختگان این پرونده استماع شد. این پرونده پنج متهم دارد که یکی از آنها متواری است.

متهمان این پرونده در قالب شرکت سرمایه‌گذاری، ۱۵۰ میلیاردتومان از سرمایه مردم را صرف کارهای شخصی خود کرده‌اند و این در حالی است که قرار بوده سرمایه‌های مردم در مسیر توسعه گردشگری، تاسیس اماکن تفریحی، هتل و رستوران هزینه شود. بر اساس این گزارش، گردش مالی متهم دومان سهند مدیرعامل این شرکت بالغ بر ۵۰۰ میلیاردتومان بوده است. این پرونده ۱۸۶ شاکی دارد که شکایات همه آنها اخذ خواهد شد.

واکنش به ادعای ویلای غیرقانونی

شنیده شد که نماینده تهران در مجلس با اشاره به طرح ادعاهایی در فضای مجازی در مورد وی و وجود یک «ویلای غیرقانونی در لواسان» نوشت که در این باره به دستگاه قضائی شکایت خواهد کرد.

سیده‌فاطمه حسینی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: در پی شایعه‌پراکنی و ادعای اخیر علیه اینجانب مبنی بر «ویلای غیرقانونی در لواسان»، حق پیگیری قضائی را برای خود محفوظ دانسته و در راستای شفافیت، به دستگاه قضا شکایت می‌کنم. او ادامه داد: زندگی و فعالیت‌های اینجانب همواره شفاف بوده و حال وقت آن رسیده که مدعیان، اسناد ادعاهای خویش را در راستای شفافیت، به دادگاه ارائه کنند.

احمدی‌نژاد خودش را فوتبالیست معرفی کرد

شنیده شد که محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق کشور که این روزها حضور فعالی در صفحه رسمی خود در توئیتر دارد، در جدیدترین حرکت، خود را فوتبالیست معرفی کرد. او در بیوگرافی صفحه‌اش به توضیح شغل‌ها و سابقه‌های خود پرداخته است که در میان آنان عبارت «بازیکن فوتبال» هم به چشم می‌خورد.

او همچنین توئیتی را منتشر کرد که به حضورش در تمرینات چند سال پیش تیم‌ملی اشاره می‌کند. او در تیم فوتبال دانشگاه علم و صنعت نیز حضور داشته و به‌نظر می‌رسد سابقه فوتبالیست‌بودن خود را از همین حضور در تیم دانشگاه علم و صنعت گرفته است.

دستگیری ۳۳۱ نفر از عاملان تیراندازی‌های غیرمجاز

شنیده شد که فرمانده انتظامی استان خوزستان با تاکید بر برخورد قاطعانه پلیس با دارندگان سلاح‌های غیرمجاز و عاملان تیراندازی، گفت: در راستای ارتقای امنیت اجتماعی از ابتدای دی‌ماه سال جاری تاکنون دو طرح پنج‌روزه برخورد با عاملان تیراندازی و دارندگان سلاح‌های غیرمجاز در سطح استان به مرحله اجرا درآمده است.

سردار حیدر عباس‌زاده تصریح کرد: پلیس اطلاعات و امنیت عمومی با همکاری سایر یگان‌های انتظامی با تلاش مستمر در سطح استان در دو طرح مقابله‌ای تعداد ۳۳۱ نفر از عاملان تیراندازی و دارندگان سلاح غیرمجاز را شناسایی و دستگیر کردند.

تا اطلاع ثانوی به گرجستان نروید

شنیده شد که وزارت امورخارجه کشورمان در پی شیوع آنفولانزای خوکی در کشور گرجستان، توصیه‌های مسافرتی به شهروندان ایرانی جهت سفر به این کشور ارائه کرد.

در اطلاعیه وزارت امور خارجه در این ارتباط آمده است: با توجه به اخبار مربوط به شیوع آنفولانزای خوکی در کشور گرجستان، به هموطنان عزیزی که قصد سفر به این کشور را دارند، توصیه می‌شود جز در موارد ضروری تا اطلاع ثانوی از سفر به گرجستان خودداری کنند.

واکنش به روسری طرح ایرانی همسر پمپئو

شنیده شد که احمد ایراندوست با انتشار عکسی نوشت: مشتی، همسرت روسری طرح ایرانی سرش میکنه و میری بحرین و عراق پشت سر ما حرف میزنی نامرد… این‌همه مارک ورساچی و شانل و... از اونا که خوبای ما میپوشن هم هست... وزیر خارجه امریکا به همراه همسرش در بحرین با روسری طرح ایرانی... بله اینجوریاس که اونجوریاس کلاً... یه زنگ بزنم ترامپ ببینم واسش از کجا خریده، خیلی قشنگه.