سرویس اقتصاد مشرق - بر اساس چکیده نتایج طرح آمارگیری هزینه و درامد خانوار شهری و روستایی سال ۱۳۹۶، شاخص ضریب جینی در سال گذشته به ۳۹۸۱/ ۰ رسید که بالاترین رقم در ۷ سال اخیر (از سال ۱۳۹۰ به بعد) محسوب میشود.
لازم به ذکر است یکی از شاخصهای سنجش نابرابری درآمد جامعه، ضریب جینی است. ضریب جینی عددی است بین صفر و یک (یا صفر و صد درصد) که در آن صفر به معنی توزیع کاملاً برابر درآمد یا ثروت و یک به معنای نابرابری مطلق در توزیع است.
بیشتر بخوانید
رشد ۲۶درصدی عدالت در ۴۰ سال اخیر + سند
گزارش مرکز آمار نشان میدهد از سال ۱۳۸۵ به بعد ضریب جینی در کشور رو به نزول گذاشت و سال به سال از شکاف درآمدی جامعه کاسته شد. روند نزولی ضریب جینی تا سال ۱۳۹۲ ادامه داشت و در این سال شکاف درآمدی در کشور به بهترین وضع خود در دو دهه اخیر رسید.
اما از سال ۱۳۹۳ به بعد مجدداً ضریب جینی رو به افزایش نهاد و سال به سال شکاف درآمدی در کشور، بدتر شد. بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، ضریب جینی سال ۱۳۹۶ به بالاترین رقم در دهه ۹۰ رسید.
تغییر جهت ضریب جینی و افزایش مداوم شکاف درآمدی در کشور، نشاندهنده سیاستهای اقتصادی دولتهای یازدهم و دوازدهم است که موجب پولدارتر شدن پولدارها و فقیرتر شدن فقرا است.