به گزارش مشرق، شاخص ضریب جینی که توزیع درآمد و شکاف طبقاتی را نشان می دهد، ارقامی بین ۰ تا ۱۰۰ را در برمیگیرد که هرچه این رقم بیشتر باشد دلالت بر شکاف و نابرابری درآمدی بیشتر در یک کشور دارد.
سازمان ملل در گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۶ متوسط ضریب جینی ایران بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ را ۳۷.۴ اعلام کرده است. در گزارش قبلی این سازمان ضریب جینی ایران برای سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ بالغ بر ۳۸.۳ اعلام شده بود که نشان از بهبود وضعیت توزیع درآمد و کاهش نابرابری دارد.
بیشتر بخوانید:
نگرانی سازمان ملل از افزایش بیخانمانهای آمریکا
شکست «آمریکای یگانه» با بالاترین نرخ فقر، قتل و زندانی+ تصاویر
ایران میان ۱۴۳ کشوری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفتهاند از نظر میزان ضریب جینی در رتبه ۶۷ قرار گرفته است که بدین ترتیب شکاف درآمدی در ایران طی این دوره کمتر از ۷۶ کشور بوده است.
بر اساس این گزارش شکاف درآمدی در برخی از کشورهای صنعتی و توسعه یافته بیشتر از ایران و یا تقریبا در سطح ایران است. از جمله این کشورها آمریکاست که شکاف درآمدی بیشتری از ایران دارد. ضریب جینی آمریکا ۴۱.۱ اعلام شده است.
برخی دیگر از کشورها که شکاف درآمدی بیشتری نسبت به ایران دارند عبارتند از:
روسیه، مالزی، ترکیه، مکزیک، برزیل، تایلند، اندونزی، مراکش، گرجستان، سریلانکا و چین.
شکاف طبقانی در برخی کشورهای اروپایی همچون ایتالیا، پرتغال، یونان، اسپانیا، لوکزامبورگ و حتی استرلیا اندکی کمتر از ایران است.
آفریقای جنوبی بالاترین شکاف درآمدی را دارد. ضریب جینی این کشور ۶۳.۴ اعلام شده است. در میان کشورهای جهان اوکراین کمترین نابرابری درآمدی را دارد و نمره این کشور در ضریب جینی ۲۴.۱ اعلام شده است.