شهرداری تهران دستورات و ادعاهای فردی را پیگیری می‌کند که کذب بودن ادعایش در دادگاه به اثبات رسیده و محکوم به شلاق و حبس هم شده است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

تاجزاده: انقلاب نمی‌شود ولی انقلاب می‌شود!

«مصطفی تاجزاده»، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ و از عاملان وضع موجود کشور به تازگی طی اظهاراتی در نشست «آیا انقلاب اسلامی اجتناب‌ناپذیر بود؟» که توسط حزب توسعه ملی برگزار شده، گفته است:

«باید در نظر داشته باشیم که هر نارضایتی جدی است و این نارضایتی فعلی در جامعه ما هم جدی است و اگر توجهی به آن نشود ممکن است به بی دولتی، خشونت و هرج و مرج منجر شود که در کشورهای منطقه هم شاهد آن بوده ایم، هرچند که انقلاب هم نمی شود.»

او اما در بخش دیگری از همین اظهارات با اشاره به انگیزه‌های وقوع انقلاب اسلامی در سال ۵۷ می‌گوید: ناامیدی از اصلاحات و قانون گرایی در کنار خودکامگی شاه مردم را به سمت انقلاب برد.

*در خوانش اظهارات تاجزاده بایستی این سابقه را نیز مد نظر داشت که جریان سیاسی خاص یا همان اصلاح‌طلبان، طی ۹ سال گذشته بصورت علی‌الدوام مشغول بزرگنمایی از مشکلات کشور، سیاه‌نمایی از وضع موجود و روی کار آوردن کسانی بوده است که به ناکارآمدی اقتصادی شهره‌اند.

این رفتارها که از نظر برخی محافل تحلیلی می‌تواند منجر به «فتنه اقتصادی» شود؛ توانسته فضا را برای اظهارات بالا و صحبت‌هایی مثل "مردم ایران ناراضی" هستند و "جامعه ایرانی در شرایط انقلاب" و «عام‌البلوی» قرار دارد! داغ کند.

فضایی که همانطور که توضیح داده شد در ابتدا و وسط و انتهای آن اصلاح‌طلبان قرار دارند و هر روز به نحوی از انحاء در کنار تقلّا برای سابوتاژ و تخریب ذهن افکار عمومی، مشغول دادن آدرس خیابان و اغتشاش به مردم هستند.

تناقض جالب تاجزاده در بالا که از یکسو می‌گوید در جامعه ایرانی انقلاب نمی‌شود و از سوی دیگر اصرار دارد که اگر مردم از «اصلاحات» ناامید شوند انقلاب می‌کنند؛ به زعم ما به معنای پیش‌بردن یک بازی دوگانه است.

بازی دوگانه‌ای که اگر شاهد خیزش خیابانی باشد، خود را سمپات آن و به عبارتی پیشوای انقلاب خیابانی معرفی می‌کند و اگر خیزش مردم را نبیند و نظاره‌گر آرامش کشور باشد؛ علیرغم یک سابقه تمام عیار برای به خیابان کشاندن مردم اما فریاد «من آنم که رستم بود پهلوان» سر می‌دهد و اینطور می‌گوید که من گفته بودم انقلاب نمی‌شود!

فهم ابعاد مختلف این بازی خطرناک بصیرت نافذ طلب می‌کند.

گفتنیست، سعید حجاریان به تازگی در نشستی با تاجزاده و علیرضا علوی‌تبار گفته است:

«مشکل مشروع و نامشروع بودن انتخابات نیست. من گمان دارم، سال آینده (۹۸) همین روزها، فشارهای اقتصادی و معیشتی بر مردم زیاد می‌شود و آن‌ها فارغ از بحث سیاسی نه‌تنها به صندوق رأی بلکه از تمام سیستم اداره کشور قطع امید می‌کنند. یعنی، نه اصول‌گرا و اصلاح‌طلب می‌شناسند و نه به مجلس و دولت اهمیت می‌دهند. از این جهت انتخابات از معنا تهی می‌شود.»

در ادامه اظهارات او نیز تاجزاده در صحبت‌هایی که باید آنها را عقبه ماجرای «انقلاب می‌شود انقلاب نمی‌شود»! دانست عنوان می‌کند: من هم معتقدم اگر به نقطه بحران برسیم، ساخت قدرت باید تصمیم‌های متفاوت بگیرد و به احتمال زیاد خواهد گرفت. ولی مستقل از آن، معتقدم با لغو نظارت استصوابی در هر شرایطی باید لیست بدهیم. برای اینکه یک گام به سمت دموکراسی است. اگر شورای نگهبان صلاحیت و پلتفرم کسانی را که فتنه‌گر خوانده می‌شوند، تأیید کرد، پروژه انتخابات را پیش می‌بریم.در غیر این صورت آن را تحریم می‌کنیم و با مردم تحریم‌کننده هماهنگ می‌شویم .[۱]

***

مجرمی که شهرداری تهران دستوراتش را اجرا می‌کند!

«سکینه اشرفی»، معاون برنامه‌ریزی شهرداری تهران به تازگی در یک مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا، در اشاره به اعلام نرخ بدهی‌های شهرداری تهران توسط محمدباقر قالیباف، گفته است: رقم قطعی بدهی‌های ثبت شده و ثبت نشده شهرداری تهران تا پایان شهریور ۹۶، نزدیک به ۵۲ هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان است.

او با بیان اینکه برخی از دعاوی مطروحه علیه شهرداری نیز داریم که هنوز رای قطعی در مورد آنها صادر نشده است تصریح کرد: کل بدهی‌های ثبت شده و ثبت نشده شهرداری تهران تا پایان شهریورماه ۹۶ تقریباً ۵۲ هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان است. این بدهی‌ها توسط یک شرکت حسابرسی خصوصی معتبر بر اساس مدارک و مستنداتی که توسط معاونت مالی و اداری ارائه کرده، احصا شده است. البته طی این مدت حتماً جرایم بیشتری مشمول تسهیلات بانکی شده و رقم قطعی قطعاً بیش از این است. [۲]

* خانم اشرفی در واقع دستور محمود میرلوحی، محکوم قضایی شورای شهر تهران را اجرا کرده است که چند روز قبل و پس از محکوم شدنش به شلّاق و زندان؛ در اعتراض به قالیباف گفته بود: «از دفتر حقوقی شهرداری تهران نیز می‌خواهم که اقدام حقوقی و قضائی لازم در این خصوص انجام دهد .»[۳]

میرلوحی پس از مصاحبه علیه شهردار سابق تهران و اعلام اینکه قالیباف ۵۲ هزار میلیارد تومان بدهی برجا گذاشته است؛ با شکایت قالیباف به دادگاه رفت اما نتوانست حرف‌هایش را اثبات کند و در نتیجه طبق رأی دادگاه به ۷۴ ضربه شلاق و ۶ ماه حبس محکوم شد.

این در حالی بود که پس از اثبات نادرستی اظهارات میرلوحی، محمدباقر قالیباف در یک مصاحبه رسمی اعلام کرد که رقم واقعی بدهی‌های شهرداری در دوران او فقط ۱۶ هزار میلیارد تومان بوده که از این میزان ۱۴ هزار میلیارد نیز مربوط به طلب شهرداری از دولت است.

اصلاح‌طلبان شهرداری و شورای شهر قصد دارند با اصرار بر دروغ میرلوحی؛ رأی دستگاه قضایی برای میرلوحی را باطل جلوه داده و فاز دیگری از عملیات‌های نجومی خود علیه مدیریت جهادی را اجرایی کنند.

***

اسم رمز ظریف برای التهاب بازار ارز و سکه

«محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه دولت روحانی به تازگی در حاشیه همایش «چندجانبه گرایی در سیاست خارجی ایران» با کنایه به مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره تمدید مهلت ایران از سوی گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اظهار کرده است: دوستان واقعیات را نگاه کنند و تصمیم بگیرند. هر تصمیمی هم بگیرند ما تبعیت می‌کنیم، اما خوب بدانند که تصمیم آنها چه آثاری دارد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، او همچنین می‌افزاید: دوستان ما نگاه کنند و بر اساس واقعیات تصمیم بگیرند، تا حالا می‌گفتند که «اتفاقی نمی‌افتد، اتفاقی نمی‌افتد» حالا دارند، می‌بینند ![۴]

*اشاره ظریف از «اتفاقات» حکماً اشاره به صف‌های گوشت، صف‌های مرغ، گرانی برخی اقلام، بریده شدن نان صیادان جنوب، ماجرای کارگران هفت‌تپه و بویژه التهاب دوباره بازار ارز و سکه بعد از یک دوره ثبات و آرامش نسبی است. همزمان با اعلامیه ظریف مبنی بر "مشاهده آثار عدم تصویب FATF" قیمت سکه به مرز کانال ۵ میلیون و دلار نیز تا مرز ۱۴ هزارتومان افزایش یافت.

اتفاقاتی که آقای ظریف اصرار دارد، بگوید به دلیل عدم پذیرش FATF بر ایران تحمیل شده‌اند!

در مقابل اصرار ظریف اما کسانی هستند که می‌گویند اثر تمام تحریم‌ها بر اقتصاد ایران بسیار کم است و این رخدادها عمدی هستند.

مثلاً حسین راغفر از اقتصاددانان نزدیک به دولت و اصلاح‌طلبان اخیراً گفت که اثر تحریم‌ها بر مشکلات داخلی کشور فقط ۵ تا ۱۰ درصد است .[۵]

این تحلیلگران همچنین اصرار دارند که عمده حوادث این روزهای اخیر در اقتصاد خرد کشور که ظریف به آنها اشاره دارد؛ طرح‌های عملیاتی برای ایجاد «فتنه اقتصادی» هستند که توسط یک باند خاص طرح‌ریزی و اجرا می‌شوند.

باندی که اصرار دارد، بگوید شرایط اقتصادی ایران بد و سیاه است، مردم ایران گرسنه‌اند، اگر FATF نباشد گوشت هم نیست و فی‌الجمله اگر در مقابل خواسته‌های غرب و آمریکا کوتاه نیاییم، از زور قحطی خواهیم مرد!

برای تحلیل این تحلیلگران البته کدهای بسیاری نیز وجود دارد...

ماجرای زد و بند برای آوردن کشتی‌های چینی به آبهای ایران و صید گسترده ماهی که منجر به بریده شدن روزی صیادان منطقه جنوب می‌شد از این قبیل است.

ماجرایی که با دخالت کارای سپاه پاسداران منقطع و یک مقام ذیربط دولتی هم در این زمینه برکنار شد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه در اشاره به این ماجرا گفته است: «باورم شد مافیایی پشت ماجرای کشتی‌های چینی وجود دارد »[۶]

سؤال اینجاست که چرا محمدجواد ظریف از باب مثال به رخدادی ابتنا می‌کند که مشخص شده ثمره فعالیت یک باند مافیایی است؟!

ما همچنین صحبت‌های محمدعلی پورمختار، عضو کمیسیون قضایی مجلس را یادآوری می‌کنیم که چند ماه قبل گفته بود: «دولت اخیراً دست سازمان تعزیرات را در امر نظارت بسته و اجازه نمی‌دهد مأموران این سازمان به ویژه در بحث مقابله با محتکران مواد اولیه و همچنین کالاهای تولیدی ورود کنند .»[۷]

و باز سؤال اینجاست که چه ارتباطی هست میان این رخدادهای عامدانه اقتصادی و گروگان‌گیری محرزی که در صحبت‌های ظریف وجود دارد...

بحث عدم نظارت بر قیمت‌ها چطور؟!

مردم و ناظران سیاسی و امنیتی چقدر باید ساده باشند که نفهمند وقتی گوشت قرمز که قیمت واقعی آن کیلویی ۵۰ و چند هزار تومان است اما به قیمت ۱۰۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد این مسئله نه تنها به پذیرش یا عدم پذیرش FATF هیچ ربطی ندارد بلکه قاعدتاً به دلیل یک فعالیت سازمان یافته است.

و دوباره این سؤال به ذهن خطور می‌کند که چرا ظریف از رخدادی گروکشی می‌کند که عقل می‌گوید یک رخداد سازمان‌یافته است و اگر نگوییم برای به خیابان کشاندن مردم طراحی شده اما ثمره بی‌عرضگی و اشکالات داخلی است.

این سؤال از ظریف همچنین در حالی است که او چندی قبل و در بحبوحه طرح شدن مسئله FATF و لوایح مرتبط با پولشویی؛ به یکباره از این گفت که پولشویی‌های کلانی در ایران وجود دارد.

او البته در محاجّه قضایی و هنگامی که از او خواسته شد سند این ادعای سخیف خود را ارائه کند؛ شکست خورد و مقامات قضایی صراحتاً اعلام کردند که ظریف نتوانسته هیچ سندی را برای این ادعا ارائه کند.

ما البته در این استنتاج، حالات بدبینانه را در نظر نمی‌گیریم و فقط به این سؤال خواهیم اندیشید که میان اظهارات ظریف، خرابکاری‌های عامدانه اقتصادی و اصرار بر پذیرش FATF به بهانه همین رخدادهای عامدانه، چه ربط و ارتباطی وجود دارد؟!

***

۱_ mshrgh.ir/938200

2_ http://www.irna.ir/fa/News/83220450

3_ mshrgh.ir/937819

4_ http://www.irna.ir/fa/News/83220487

5_ https://khabarfarsi.com/u/66609393

6_ https://www.alef.ir/news/3971127237.html

7_ http://fna.ir/bqr1wv

برچسب‌ها