سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
مهران مدیری و خودتان را نبخشید
رحمانیفضلی گناهکارتر از «مهران مدیری»!
«عبدالرضا رحمانیفضلی»، وزیر کشور، اخیراً طی صحبتهایی در جلسه هماهنگی با مسئولین استانی و نیروهای امدادی لرستان با اشاره به پلاتوی اخیر «مهران مدیری» در برنامه طنز دورهمی و صحبتهای پیرامون ناامیدی، گفته است: من نمیدانم از کِی ناامید کردن و بیاعتماد کردن مردم اسمش شده هنر؟!
او میافزاید: ما چنین هنری سراغ نداریم. حتماً باید آقای علیعسگری برخورد کند. عذرخواهی فایدهای ندارد.
وزیر کشور در ادامه تصریح میکند:
الآن همه آمدهاند پای کار بعد یک آدمی به اسم هنر آمده و همه را مسخره میکند و بقیه هم برایش کف میزنند. قابل بخشش نیست واقعاً. قابل بخشش نیست .[۱]
*ما هم با آقای رحمانیفضلی موافقیم که اظهارات مهران مدیری در تأکید بر ناامیدی حتی در صورت رؤیت ناکارآمدیهای دولت! اقدام صحیحی نیست.
اما نکته اینجاست که چرا اگر مدیری به ناامیدی مردم اشاره کند، اقدام غیر قابل بخششی مرتکب شده اما اگر اصلاحطلبان و برخی مقامات دولتی طی سالهای گذشته دائماً از ناامیدی حرف بزنند و شاخصهای پیشرفت اقتصادی کشور را به مسخره بگیرند و کشور را در شرایط «فتنه اقتصادی» قرار دهند؛ هیچ اتفاق خاصی روی نداده است؟!
آقای رحمانی فضلی بفرمایند توضیح بدهند اینکه مهران مدیری حرف ۳ سال گذشته کسانی از اصلاحطلبان و مقامات دولتی را درباره ناامید بودن مردم تکرار کرده گناهکارتر است یا کسانی که قبل از او میگفتند خزانه خالیست، اقتصاد کشور در «ته درّه» است، با تحریمهای آمریکا فلج شدهایم، مردم نان ندارند بخورند و غیره؟!
وزیر محترم کشور خود گناهکارتر از مهران مدیری است که از یاد برده روزی را در سال ۹۵ که با طمطراق میگفت:
«عموما شاخص های اقتصادی ما غیرقابل قبول است !»[۲]
و این حرف غلط و سیاهنمایانه را در حالی مطرح میکرد که علیرغم تمام مشکلات و سوء مدیریتهای دولت اصلاحطلبان اما اقصاد ایران در جایگاه هجدهم جهان است و میرود تا به جایگاه پانزدهم برسد، «ضریب جینی» ما از آمریکا و روسیه در جایگاه بهتری قرار دارد و بیکاری در ایران هم نه تنها در مرحله بحرانی نیست بلکه از برخی کشورهای اروپایی نیز رتبه بهتری دارد.
مهران مدیری بعنوان یک سلبریتی فقط حرفی را تکرار کرده که مراجع اجتماعی یعنی اصلاحطلبان، برخی مقامات دولتی و رسانههای چپ طی سالهای گذشته به افکار عمومی القا کردهاند.
آقای رحمانیفضلی هماز آنرو در قبال صحبتهای مدیری، صاحب تقصیر نابخشودنی است که در ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور نیز مسئولیت دارد اما تاکنون هیچ برخورد مؤثری در برخورد با سیاهنمایی، ناامید کردن مردم و تأکید علیالاطلاق بر کلمات «ناامیدی، گرسنگی و خشونت» انجام نداده است .[۳]
بله! سیل و زلزله تقصیر مسئولان محترم دولت نیست و الحق و الانصاف برخی مسئولان دولتی هم بصورت جهادی پای کار مدیریت بحران آمدهاند اما آیا آقای رحمانیفضلی با ما همداستان هست که بیماری ناامیدی ایجاد شده در ذهن کسانی از مردم و سلبریتیها مقصّری غیر از مهران مدیری دارد؟!
مسئله ساده است! آقای رحمانیفضلی بعنوان یک مسئول رده بالا در ستاد تبلیغات اقتصادی عنوان بفرمایند تا بحال چند مرتبه جملات مؤکد رهبر معظم انقلاب درباره پیشرفتهای اقتصادی انقلاب (مثل بهبود ضریب جینی و غیره) که در بیانیه گام دوم، در دیدار با دانشجویان و در دیدار با مردم عنوان شده است را تکرار کردهاند؟!
بیانات رهبری هم هیچ! ایشان بفرمایند چند مرتبه آمار وزارت کشور خودشان درباره شاغل بودن ۶۰ درصد از اغتشاشگران دیماه ۹۶ و یا سیاسی بودن ۷۰ درصد از شعارهای آنها را به مردم گفتهاند تا جلوی سیاهنمایی را گرفته باشند؟!
وزیر محترم کشور میداند آیا که برخی مشاورین و مدیران در برخی سازمانها؛ کارشناسانی که بر «قابل قبول بودن شاخصهای اقتصادی کشور» تأکید کردهاند را اخراج و با خدشه مواجه کردهاند؟! و این مسئله هیچ ربطی هم به مهران مدیری ندارد؟!
ما در پایان و در امارهای دیگر، از همه مخالفان ناامیدی و سیاهنمایی و از جمله از شخص وزیر محترم کشور میخواهیم که با یک جستجوی ساده از کلمه «ناامیدی» در رسانهها و خبرگزاریهای دولتی و چپ، بهتر متوجه شوند که آبشخور تزریق ناامیدی در کشور و مسخره کردن عملکرد مدیران کشور و پیشرفتهای نظام اسلامی در کجا قرار دارد و چه کسانی از سالیان قبل بر این آتش دمیدهاند؟!
ضمناً اگر گوشی در وزارت کشور و سرویسهای امنیتی دولت وجود دارد؛ خبرهایی وجود دارد که میگوید برخی در هستههای فکری دولت حتی برای سوار شدن بر ناامیدی اشاره شده و تشکیل تظاهرات میلیونی هم برنامهریزی کردهاند.
این گوشهای شنوا همچنین سری هم به صحبتهای اخیر علی ربیعی و سعید حجاریان بزنند که مؤکدا و با روشی القاگونه از این گفتهاند که: «مردم به خیابان خواهند ریخت»!
مهران مدیری آخرین متهم این دادگاه است...
***
۱۷ میلیون پرونده قضایی سالانه خوب است یا بد؟!
«حسین علایی»، از فعالان چپ به تازگی در بخشی از یک مصاحبه که خبرگزاری ایسنا آنرا بازنشر داد، گفته است:
«اینکه رئیس سابق قوه قضائیه در مراسم معارفه و تودیع از وجود ۱۷ میلیون پرونده سخن گفت، این موضوع یک مسئله بسیار بغرنج است که چرا این همه پرونده تشکیل میشود؟ وجود این تعداد پرونده علامت این است که ما زیادی حل همه مشکلات و مسائل را به قوه قضائیه ارجاع میدهیم. به نظر میرسد قبل از اینکه بخواهیم به رفع اشکالات سیستم قضائی بپردازیم باید با یک نگاه مدیریتی به ساختار قوه قضائیه نگاه کنیم و با کمک مجلس قوانین و مقررات را به گونهای اصلاح کنیم که این همه پرونده در قوه قضائیه تشکیل نشود. سیستم رسیدگی به شکایات را اصلاح کنیم تا کمترین پرونده در قوه قضائیه تشکیل شود.به نظر میرسد که قوه قضائیه مطلوب در ایران دستگاهی است که سالانه زیر یک میلیون پرونده و حتی کمتر در آن تشکیل شود نه اینکه ۱۷ میلیون پرونده .»[۴]
*آقای علایی البته بصورت کامل صحبتهای آیتالله لاریجانی را مطالعه نکرده است چون رئیس سابق قوه قضائیه در همان مراسم تأکید کرد که این تعداد پرونده به لحاظ فلسفی نشان دهنده امیدوار بودن مردم به قوه قضائیه و عدالت نظام اسلامی در رسیدگی به دعاوی ریز و درشت است.
ایشان گفته بودند:
«تعداد پروندهها بر خلاف این استدلال دلیل آن است که مردم امید معقول به رسیدگی قضایی دارند والا آدم عاقل به دستگاهی که امید ندارد مراجعه نمیکند.گاهی میگویند مردم ناچار هستند اما امید دارند. البته گاهی در خصوص ۱۷ میلیون پرونده مغالطه میشود. این به معنی ۱۷ ضرب در ۲ نیست و قطعاً محاسبه غلطی است و یعنی ۱۷ میلیون نقطه قوه قضائیه مشغول است. هر رجوع یک پرونده است و ممکن است فردی ۱۰ بار در دستگاه قضائی پرونده داشته باشد .»[۵]
مسئله دیگر نیز این است که اظهارات علایی مبنی بر رسیدن پروندههای دستگاه قضایی به سالی کمتر از یک میلیون پرونده نیز اظهار نظری عجیب است.
امر واضحتر ولی آنست که در یک جامعه عقلانی، قوه عادلهای وجود داشته باشد که اصحاب جامعه بتوانند با مراجعه به آن دعاوی خود را به فرجام برسانند.
آقای علایی همچنین باید بداند که اتفاقاً کاهش غیر عقلانی مراجعه مردم به قوه قضائیه؛ موجب بروز شبکههای مافیا، گانگستریزم و باندهای تسویه حساب خیابانی میشود.
امری که امروز شاهد بروز گسترده آن در کشورهای مدعی پیشرفت مثل ژاپن، آمریکا، ایتالیا و غیره هستیم.
گفتنیست، قبل از علایی، سعید لیلاز، دیگر فعال اصلاحطلب نیز در اظهاراتی از قاچاقچیان با عنوان فرشتگان اقتصادی یاد کرده بود .[۶]
نگاه متسامحانه به فساد و مقولات قضایی میتواند زمینهساز بروز فساد و مفاسد بیشتر باشد...
***
«جریمه ۱۵۰ هزار تومانی زباله» عیدی آقای دوچرخهسوار برای تهرانیها
«زهرا صدراعظم نوری»، فعال اصلاحطلب و عضو شورای شهر تهران در مصاحبه با ایلنا گفته است:
«وقتی هزینههای اداره شهر با توجه به شرایط افزایش مییابد، درآمدها نمیتواند بیتوجه به این افزایش باشد. به عنوان مثال وقتی حقوق کارگران مثلاً در بخش رفت و روب یا فضای سبز افزایش مییابد، آیا ما میتوانیم بگوییم این حقوق را نمیدهیم؟ وقتی قانون تکلیف کرده پایه حقوق کارگر افزایش یابد، به طور حتم این مبلغ را شهرداری باید از جایی تامین کند. یک وقتی شهر را میفروختند و آینده مردم را به مخاطره میانداختند و سرمایهها را نابود میکردند تا بتوانند حال را اداره کنند، اما امروز به آن سمت نمیرویم و نمیخواهیم ارزشهای اکولوژیک و طبیعی شهر را بفروشیم و درختان را قطع کرده و تبدیل به ساختمانهای بلندمرتبه کنیم؛ بلکه از طریق منابع پایدار شهرداری را اداره میکنیم. یکی از منابع پایدار، عوارض است.»
او پس از این مقدمهچینی با بیان اینکه این میزان عوارض که اکنون وضع شده میزانی نیست که به مردم فشار بیاورد، اظهار میکند:
پسماند یکی از مواردی است که به عنوان بهای خدمات برای آن مبالغی در نظر گرفته میشود. مثلاً میزان پسماندی که یک خانوار یا یک واحد تجاری تولید میکند، در طی یک سال ۱۵۰ هزار تومان میشود. اگر افراد بخواهند، میتوانند این بها را به صورت قسطی پرداخت کنند و آن را در بین ماههای سال تقسیم کنند. در حالی که همین پسماند برای شهر و شهرداری هزینه زیادی ایجاد میکند و سلامت، محیط زیست و سیستم را به مخاطره میاندازد. [۷]
*ما قضاوت درباره اظهارات خانم نوری را بر عهده مخاطبان محترم وامیگذاریم اما نکته اینجاست که مردم تهران در دوران شهرداری اصولگرایان و تا قبل از انتخابات ۹۴ هرگز شاهد چنین هزینهتراشیهایی نبودند.
مسئله جالبتر نیز اینست که اصلاحطلبان در بروشورهای انتخاباتی خود در سال ۹۴ نیز هرگز به مردم نگفتند که قصد گرفتن پول از مردم و اخذ مالیات محلی و مالیات زباله و مالیات تونل و افزایش هزینه طرح ترافیک و زوج و فرد را دارند!
اظهارات نوری مبنی بر اخذ عوارض زباله البته با مقدمهچینیهای پیروز حناچی، شهردار تهران همراه بوده است.
حناچی چند هفته قبل طی اظهاراتی که پیشاپیش نتیجه آنها مشخص بود! با بیان اینکه در بسیاری از کشورها اگر زباله بخوبی تفکیک نشود شهروندان متحمل جریمههای سنگین میشوند، اظهار میکند: استفاده از سازمانهای مردم نهاد، افزایش حساسیت شهروندان نسبت به کاهش پسماند و «افزایش هزینه تولید زباله» سه راهکاری هستند که میتوانیم برای کاهش تولید پسماند از آنها استفاده کنیم .[۸]
چپها شورای شهر پیش از این زمزمههایی درباره گران کردن مترو و اخذ عوارض عبور از تونل نیز داشتهاند...
این گرانسازیها در حالی است که عمدهترین فعالیتهای چهرههای اصلاحطلب شهرداری و شورای شهر تهران طی ۳ سال گذشته؛ غیر از اقدامات روتین؛ شرکت در مجلس رقص دختران نوجوان، دوچرخهسواری و افتتاح دوباره پروژههای اجرا شده از سوی محمدباقر قالیباف بوده است!
***
۲_http://www.magiran.com/npview.asp?ID=۳۳۷۲۶۷۲
۴_ https://www.isna.ir/news/۹۸۰۱۱۶۰۴۷۰۹/
۵_ www.hamshahrionline.ir/news/۴۳۴۳۷۳/