یکی از مقامات سابق دولت روحانی با تأکید بر بی‌توفیقی نظام اسلامی در کسب رضایتمندی مردم گفته است: «سیل» بر حضور مردم در انتخابات تأثیر می‌گذارد!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

با تأکید بر بی‌توفیقی نظام اسلامی در تحصیل رضایت مردم

خبّاز: «سیل» بر حضور مردم در انتخابات تأثیر می‌گذارد!

«محمدرضا خبّاز»، فعال اصلاح‌طلب و از استانداران سابق دولت روحانی طی اظهاراتی در شماره دوشنبه گذشته روزنامه آرمان امروز با اشاره به وقوع سیلاب در کشور و بیان ضرب‌المثل «سالی که نکوست از بهارش پیداست»! اظهار می‌کند:

«در حدود ۲۳ استان سیل آمد و ۸ استان تخریب‌های بسیاری را در پی داشت و این اتفاقات موجب نارضایتی مردم شد. به همین سبب وحدتی در میان تمام نیروهای خدمت‌رسان به وجود آمد و به نحوی در شرایط حساس به صحنه وارد شدند اما ناراحتی مردم به طور کامل برطرف نشده است. این نارضایتی هم بر حضور مردم در پای صندوق‌های رأی تاثیرگذار خواهد بود!»

او همچنین در پاسخ به این سؤال که با توجه به شرایط فعلی برای کسب رضایت نسبی مردم چه باید کرد، می‌گوید: مردم باید احساس کنند که دولت و حاکمیت برای حل مشکلات تلاش خود را به کار می‌برند اما هنوز نتیجه نداشته است. [۱]

*این، اولین سوء استفاده سیاسی اصلاح‌طلبان از سیلاب روزهای اخیر در کشور نیست!

پیش از خبّاز، سعید حجاریان نیز با این‌همانی تلویحی میان سیلاب و سیل اعتراضی مردم در خیابان‌ها؛ طی یادداشتی در ایام نوروز نوشته بود:

«جامعه مدنی و احزاب را می‌توان به جنگل و مرتع و جوی و جدول تشبیه کرد. کارکرد جامعه مدنی و احزاب را می‌توان همچون بالشتک ضربه‌گیر دانست. این نهادها ذیل پروژه‌های انقلابی و کوتاه‌مدت، بنا به منافع متفاوت، در معرض دست‌اندازی و حذف و هدم قرار گرفته‌اند؛ نبود چنین فاکتورهایی، بی‌پشتوانه شدن حکومت‌ها را به‌دنبال دارد. زیرا جنبش‌ها از کنترل و مدیریت یا به‌تعبیری از جوی و جدول خارج می‌شوند و همچون سیل، بدون چارچوب به خیابان می‌آیند .»[۲]

این اظهارات در حالی عنوان می‌شوند که مردم در مناطق سیل‌زده و سایر نقاط کشور؛ در کنار ناراحتی طبیعی از وقوع سیلاب و نارضایتی‌هایی که از عملکرد دولت اصلاح‌طلبان دارند؛ شاهد همگرایی عمومی، حضور نیروهای ارزشی و جهادی در نقاط سیل‌زده و البته لاشخوری کسانی از اعضای جریان سیاسی خاص از وقوع یک حادثه طبیعی هستند.

بدیهیست که این فرایند در نظر مردم نه تنها منجر به نارضایتی نخواهد شد بلکه عزم آنها را برای یک «رأی خوب» در انتخابات آینده بیشتر می‌سازد.

جریاناتی که در هنگامه بروز سیلاب، مشغول خوشگذرانی بودند، اجازه خروج مدیرانشان از کشور را دادند و یا مشغول ماهیگیری سیاسی از این حادثه طبیعی هستند، هرگز توسط مردم بخشیده نمی‌شوند و در انتخابات‌های آتی هم اقبالی نخواهند داشت.

لازم به توضیح است که چهره‌های اصلاح‌طلب چندماه است که بدون هیچ سند و مدرکی در حال القای این مطلب هستند که مردم نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران، بی‌اعتماد و ناراضی شده‌اند! +

***

حمله کفتارها به سیل‌زدگان

«محمد کیانوش‌راد»، فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم در یک مصاحبه با خبرگزاری ایسنا در اشاره به وقوع سیلاب گفته است:

«برای عصبانیت اکنون و آینده مردم منطقه خوزستان باید چاره‌جویی اساسی داشت؛ چرا که خوزستان باز هم، همچون ایام جنگ، همه دار و ندارش را از دست داد.»[۳]

*برخی فعالان ستادی جریان چپ اصرار دارند به بهانه سیل از این بگویند که "سالی که نکوست از بهارش پیداست" و حادثه طبیعی وقوع سیلاب موجب نارضایتی و عصبانیت مردم از نظام اسلامی شده است!

غیر از صحبت‌های عجیب کیانوش‌راد؛ آنها اقدام به این‌همانی تلویحی میان سیلاب و سیل اعتراضی مردم در خیابان نیز کرده‌اند [۴] و حتی از این گفته‌اند که وقوع سیلاب سبب کاهش حضور مردم در انتخابات آینده نیز می‌شود.

در این زمینه البته برخی رسانه‌های جریان اصلاحات نیز از قافله ماهیگیری از سیلاب اخیر کشور عقب نمانده‌اند و با تیترهایی مثل «سال سیل»، «طغیان تورم»، «جامعه سیل‌زده»، «سیل تورّم» و غیره اقدام به تشویق مردم به اعتراض خیابانی کرده‌اند.

جالب آنکه در همین اثنی، یکی از فعالان اصلاح‌طلب نیز به صحنه آمده و از این گفته است که دلیلی برای بیشتر شدن صبر مردم وجود ندارد ![۵]

لازم به توضیح است که حوادث طبیعی در تمام نقاط جهان وجود دارد اما آنچه که مردم در جریان حادثه طبیعی سیلاب در ایران دیدند؛ ورود فوج فوج نیروهای جهادی برای کمک به مردم، نردبان شدن یک سرهنگ ارتشی برای مردم، کول گرفتن یک پیرمرد سنی توسط یک روحانی شیعه، کمک به سگی گرسنه توسط یک طلبه، حضور فرماندهان نظامی در میانه سیلاب و سیل کمک‌های مردمی سایر استان‌های کشور به حادثه‌دیدگان بود.

بله! کسی منکر بحران و بروز مشکل برای مردمان سیل زده نیست ولی اینکه عده‌ای قصد داشته باشند از این نمد، کلاهی برای مطامع سیاسی خود ببافند و اینطور وانمود کنند که «سیلاب، عامل نارضایتی مردم از نظام اسلامی است»! هیچ چیزی جز بازی در زمین دشمن و کفتار صفتی نیست.

***

احتمال عمدی بودن عدم نظارت دولت بر قیمت‌ها

ایسنا گزارش داد: حجت الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا، نماینده مردم سنقر و کلیایی، روز دوشنبه گذشته در تذکری شفاهی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در اشاره به ضعف‌های دولت در نظارت بر قیمت‌ها تأکید کرد:

«بی تدبیری دولت در مهار گرانی شائبه همراهی دولت با مافیای قدرت و ثروت را تقویت می‌کند. بی عرضگی بس است. به داد ملت برسید که کمر آنها زیر بار گرانی خم شده است.»[۶]

*ما قضاوت درباره صحبت‌های این نماینده مجلس را به مخاطبان محترم واگذار می‌کنیم.

امر مسلم آن است که «نظارت بر قیمت‌ها» و یا «امید بخشی به مردم از بابت شرایط کشور» کارهای بسیار ساده و از وظایف بدیهی دولتمردان هستند.

اما در هر دوی این مقولات متأسفانه شاهد عمل برعکس هستیم. بطوریکه دولت آقای روحانی در یک نظارت ساده بر قیمت‌ها ناکارآمدی نشان می‌دهد و در بحث امید بخشی به مردم نیز شنوای صحبت‌هایی مثل «در شرایط ته دره هستیم»، «شاخص‌های اقتصادی کشور غیر قابل قبول است»، «در بحث صادرات نفت با مشکل مواجه هستیم» و «مردم ناامیدند»؛ از سوی مقامات و رسانه‌های دولتی هستیم.

آشکار است که در این شرایط؛ آنچه که نماینده سنقر و کلیایی در مجلس گفته است؛ با وضوح بیشتری به اذهان متبادر می‌شود.

گفتنیست، منتخب اصلاح‌طلبان در دولت هشتم نیز با راهبردی که خارج از دولت طراحی شده بود قصد عدم برگزاری انتخابات را داشت تا اهداف جریان چپ محقق بشود.

برخی معتقدند ایجاد «فتنه اقتصادی» جدیدترین راهبرد طراحی شده از سوی ستاد جریان سیاسی خاص است.

***

1_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/252931

2_ mshrgh.ir/947227

3_ https://www.isna.ir/news/98011906506/

4_ mshrgh.ir/947227

5_ mshrgh.ir/948908

6_ https://www.isna.ir/news/98011906695/

برچسب‌ها