دیپلماسی منفعلانه دولت در مواجهه با کشورهای اروپایی و ارسال پالس ضعف موجب شده است که فرانسهٔ بدهکار، در جایگاه طلبکار نشسته و روز به روز بر گستاخی خود بیفزاید.

سرویس سیاست مشرق - میزبانی آشکار از گروهک تروریستی منافقین که قتل ۱۷ هزار ایرانی بی گناه را در کارنامه سیاه خود ثبت کرده است؛ پرونده خون‌های آلوده؛ تجهیز صدام به سلاح‌های شیمیایی در جنگ تحمیلی علیه ایران؛ حفاظت و پشتیبانی از عوامل ضدانقلاب و…تنها بخش کوچکی از اقدامات ضدایرانی فرانسه است.

مقامات ارشد دولت روحانی در سال‌های اخیر با حمله به منتقدان، مدعی بودند که دولت تدبیر و امید، با رویکرد برد- برد، فصلی جدید از تعامل با جهان را آغاز خواهد کرد و با تنش زدایی، عزت را به پاسپورت ایرانی بازمی‌گرداند.

اما اتفاقاتی که در چند سال اخیر و به خصوص پس از امضای برجام رخ داد، خلاف این ادعا را ثابت کرد.

اما در این میان، اقدامات فرانسه قابل تأمل است. پاریس که در کنار آمریکا در مذاکرات منتهی به برجام نقش «پلیس بد» را ایفا می‌کرد، پس از امضای برجام، اقدامات خصمانه خود علیه ایران را گسترده‌تر کرد. امتناع از اجرای تعهدات برجامی، اخراج یک دیپلمات ایرانی، بی تفاوتی نسبت به تعرض به سفارت ایران در پاریس، توهین به ایرانیان در برگزاری نمایشگاه مواد غذایی در پاریس و…تنها بخشی از اقدامات ضدایرانی فرانسه در پسابرجام است.

اما نکته قابل توجه اینجاست که در سایه انفعال و بی عملی وزارت خارجه، اقدامات ضدایرانی فرانسه در هفته‌های اخیر رکورد زده است.

بیشتر بخوانید:

دخالت مجدد فرانسه در امور داخلی ایران

میزان خسارت اعتراضات جلیقه زردها به فروشگاه‌های فرانسه

رسانه‌های فرانسه اعتراضات جلیقه زردها را سانسور می‌کنند

لغو مراسم ایرانیان به بهانه تحریم‌ها!

سوم فروردین سال جاری، خانه فرهنگ ایران در پاریس در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که به رغم انجام تمامی اقدام‌های قانونی و اداری، مراسم ویژه نوروزی و کنسرت موسیقی سنتی در کتابخانه ملی فرانسه لغو شد.

نکته قابل تأمل اینجاست که ویژه مراسم نوروزی و کنسرت موسیقی سنتی که قرار بود در محل کتابخانه ملی فرانسه برگزار شود، در آخرین ساعات به دلیل عدم همکاری شرکت تأمین کننده خدمات فنی (صوت و تصویر) این کتابخانه با خانه فرهنگ ایران به بهانه تحریم‌ها لغو شد.

پیش از این نیز در پاییز سال ۹۷، فرانسه به بهانه تحریم‌ها در اقدامی توهین آمیز، غرفه ایران در نمایشگاه بین‌المللی مواد غذایی پاریس موسوم به SIAL را بست و در ادامه این رفتار خصمانه، حضور بازرگانان و شرکت‌کنندگان ایرانی برای بازدید از این نمایشگاه را نیز ممنوع اعلام کرد!

دخالت در مسائل داخلی ایران

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه، اول فروردین ۹۸ در اظهارنظری مداخله جویانه با اشاره به حکم تازه برای «نسرین ستوده» - مجرم محکوم‌شده در ایران و از عناصر همکار با محافل ضدایرانی- گفت: «توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران (برجام) به مثابه چک سفید امضاء برای نقض حقوق بشر در این کشور نیست»!

پس از آن کاخ الیزه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در گفتگوی تلفنی با رئیس جمهور ایران، از این کشور خواست که از هرگونه تشدید خشونت یا بی ثبات کردن منطقه خاورمیانه خودداری ورزد. در ادامه این بیانیه تاکید شد که امانوئل ماکرون در گفتگوی تلفنی خود با روحانی نسبت به وضعیت نسرین ستوده در ایران ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی او شد!

ماکرون پیش از این، ستوده را به عنوان مشاور برابری جنسیتی منصوب کرده بود!

فرانسه در حالی ژست مدافع حقوق بشر به خود گرفته است که اکنون چندین ماه است که پاریس صحنه آشوب و اعتراضات گسترده مردمی است. حضور نیروهای نظامی و حمله پلیس به مردم با باتوم و گاز اشک آور، دستگیری دسته جمعی دانش آموزان، سرکوب کارگران، ممنوعیت ورود توریست‌ها و تعطیلی پایتخت فرانسه در ماههای اخیر این کشور اروپایی را خبرساز کرده است.

همصدایی با آمریکا در اقدام خصمانه علیه سپاه

پس از اقدام خصمانه، غیرقانونی و احمقانه دولت آمریکا در قراردادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه‌های تروریستی، فرانسه نیز با ترامپ همصدا شد.

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه در اظهارنظری گستاخانه اعلام کرد: «ما قبل از آمریکا، سپاه پاسداران ایران را تحریم کرده‌ایم»

وزیر خارجه فرانسه گفت: «اتحادیه اروپا پیشتر، افراد و نهادهای وابسته به سپاه پاسداران را به دلیل اعمال تروریستی تحریم کرده است».

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز در اظهارنظری مشابه گفت: «رفتارهای بی ثبات کننده ایران، فشار هدفمندی را بر این کشور می‌طلبد. در همین راستا افراد و نهادهای وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط اتحادیه اروپا به خاطر اقدامات تروریستی مورد تحریم قرار گرفته است. سپاه افراد و نهادهای وابسته به این سازمان از سال ۲۰۱۰ به خاطر حمایت از برنامه موشکی بالستیک ایران مورد تحریم قرار گرفته است».

متهم کردن سپاه به تروریسم در حالی است که رژیم فرانسه بالغ بر ۳۰ سال است که سران گروهک تروریستی منافقین را پناه داده و این گروه جنایتکار هر سال چند نوبت در فرانسه نشست و میتینگ برگزار می‌کنند. پاریس با این حال، میزبان کمیته FATF برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم و جرائم سازمان‌یافته نیز هست!

توئیت جنجالی

«جرارد آرو» سفیر فرانسه در واشنگتن در روزهای گذشته در توئیتی نوشت که ایران پس از پایان محدودیت‌های برجام هم امکان غنی‌سازی نخواهد داشت. وی سپس این توئیت را حذف کرد.

سفیر فرانسه در واشنگتن، توئیت های جنجالی درباره آینده برجام را حذف کرد. اما موضع دولت فرانسه تا زمانی که خلافش ثابت نشده باشد، همان است که جرارد آرو به صراحت گفت.

سؤال اینجاست که اگر توئیت سفیر فرانسه مورد تأیید کشورش نیست چرا وزارت امور خارجه آن کشور و همچنین کاخ الیزه، آن را اصلاح نکرد؟!

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه-مهر ۹۷- در مصاحبه با فرانس ۲۴ گفته بود: «احاطه کردن ایران با یک سیاست الزام‌آور، همان چیزی است که من همواره بر آن تاکید دارم. برای من راهبرد با ایران بر چهار مبنا است؛ حفظ توافق هسته‌ای، توان مدیریت فعالیت هسته‌ای ایران پس از سال ۲۰۲۵ (پایان برجام)، کنترل فعالیت موشک‌های بالستیکی ایران و توان مقابله با نفوذ ایران در منطقه. من هیچ‌گاه دربرابر ایران ساده‌لوح و زودباور نبودم اختلاف نظر ما با آمریکا بر سر شیوه رفتاری ماست»!

توهین سفیر فرانسه به ظریف!

در روزهای گذشته، «فیلیپ تیه بو» سفیر جدید فرانسه در دیدار با ظریف، رونوشت استوار نامه خود را تسلیم او کرد.

سفیر فرانسه در اقدامی توهین آمیز و خلاف قواعد دیپلماتیک با یک دست رونوشت استوارنامه خود را تسلیم وزیر خارجه ایران کرد و ظریف نیز با دو دست آن را تحویل گرفت!

این در حالی است که تمامی سفرا به نشانه احترام به کشور میزبان، استوارنامه خود را با دو دست تحویل می‌دهند.

تحقیر و تحریم، نتیجه دیپلماسی انفعالی

فرانسه به دلیل حمایت از گروهک تروریستی منافقین و حمایت تسلیحاتی از صدام و پرونده خون‌های آلوده و انجام ندادن تعهدات برجامی و…به ایران بدهکار است. اما دیپلماسی منفعلانه دولت در مواجهه با کشورهای اروپایی و ارسال پالس ضعف موجب شده است که فرانسهٔ بدهکار، در جایگاه طلبکار نشسته و روز به روز بر گستاخی خود بیفزاید.

افزایش تحریم‌ها در پسابرجام، کاهش فروش نفت در پسابرجام، اخراج و بازداشت دیپلماتهای ایرانی به دلایل واهی، توهین به شهروندان ایرانی در اروپا و…همگی نتیجه دیپلماسی انفعالی و امتناع از واکنش قاطع به اقدامات ضدایرانی اروپا توسط وزارت امور خارجه و دولت آقای روحانی است.

برچسب‌ها