کد خبر 959478
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۸

متخصص طب سنتی با اشاره به مواد غذایی مفید و مضر مصرفی در ایام ماه رمضان، گفت: روزه‌داران از مصرف آب سرد، حلیم و آش رشته هنگام افطار خودداری کنند.

به گزارش مشرق، نعمت‌الله مسعودی، متخصص طب سنتی با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: روزه اثر طبی دارد و خداوند برای ما روزه را واجب کرده است؛ چرا که هم اثر پیشگیری و هم درمان دارد.

وی افزود: تحمل کمی گرسنگی و تشنگی جزئی از روزه‌داری است؛ چرا که یازده ماه غذا خورده‌ایم و روزه برای پاکسازی بدن است یعنی در اثر پُرخوری، عروق پر شده است و روزه باعث خانه‌تکانی اعضا و عروق بدنی می‌شود.

*با آب سرد افطار نکنید

مسعودی با اشاره به توصیه‌های تغذیه‌ای هنگام افطار، افزود: تأکید می‌کنم که روزه‌داران با آب سرد افطار نکنند، بلکه باید با آب گرم و کمی شیرینی مانند خرما، توت و نبات روزه را افطار کنند.

بیشتر بخوانید:

۱۱ فایده مصرف خرما در ماه رمضان

عکس / «افطاری ساده»

وی اضافه کرد: بعد از آن با غذاهایی مانند انواع آش‌ها بجز آش رشته؛ آن هم به دلیل اینکه مصرف آش رشته باعث غلیظ شدن خون و دیر هضمی آن است، فرنی، نان و پنیر و گردو افطار خود را شروع کنیم و غذاهای سهل‌ الهضمی مانند انواع سوپ‌ها به ویژه سوپ سبزیجات بخوریم.کسانی که می‌خواهند وزن کم کنند باید به همین مقدار غذا بسنده کنند و افراد دیگر می‌توانند چند ساعت بعد از صرف این مواد غذایی از شام استفاده کنند و باید فاصله‌ای بین شام و افطار باشد.

*هنگام افطار حلیم و آش رشته مصرف نکنید

این متخصص طب سنتی گفت: اینکه هنگام افطار حلیم و آش رشته مصرف کنیم در طب سنتی رد می‌شود؛ چرا که خوردن حلیم برای افطار سنگین و دیرهضم است و این یک عادت اشتباه است. توصیه می‌شود در افطار حلیم استفاده نشود.

مسعودی افزود: در فصل بهار و هوای گرم حکماً توصیه می‌کنند از غذا و گوشت گرم استفاده نشود. البته اگر در فصل زمستان باشیم می‌توانیم از حلیم هنگام روزه‌داری استفاده کنیم.

وی گفت: توصیه می‌کنیم میوه خوردن را بعد از خوردن غذا و گذشتن ۲ ساعت از زمان آن مصرف کنیم؛ ضمن اینکه باید به این نکته توجه کرد که کسی با روزه گرفتن از بین نرفته است بلکه روزه‌داری خود یک درمان است.

این متخصص طب سنتی بیان داشت: برای خواب نیز باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که ساعت ۱۱ شب بخوابیم؛ ضمن اینکه باید به این نکته توجه داشت که اگر به هنگام افطار به غذای سبک بسنده کنیم، سحر بهتر بلند شده، گرسنه‌تر بوده و می‌توانیم غذای بیشتری بخوریم.

*در سحر غذای خورشتی بخورید

مسعودی تصریح کرد: باید به خانم‌های خانه‌ای که دو ساعت قبل از اذان صبح برخاسته و غذا تهیه می‌کنند احسنت گفت؛ چرا که این کار بسیار خوب و دارای ثواب است؛ ضمن اینکه توصیه می‌کنیم در سحر از غذاهای خورشتی استفاده شود و به سمت غذاهای ترش و چاشنی‌های آبغوره و زرشک برویم؛ چرا که این چاشنی‌ها باعث رفع عطش در طول روز می‌شود.

وی تأکید کرد: باید هنگام سحر از خوردن ماهی، غذاهای سرخ‌ کردنی، غذاهای شور، خیلی شیرین یا خیلی تند، کله‌پاچه، حلیم و ماکارانی پرهیز شود؛ چرا که اینها باعث عطش زیاد در طول روز می‌شوند؛ ضمن اینکه باید توجه داشت که خوردن آب سرد جایگاهی در طب سنتی ندارد بلکه آب باید تمایل به خنکی داشته باشد.

این متخصص طب سنتی با اشاره به مصرف نوشیدنی‌های مؤثر در ایام ماه رمضان، خاطرنشان کرد: توصیه می‌کنیم قبل از سحر نوشیدنی مصرف شود؛ نوشیدنی‌های مفید مانند سکنجبین لیمویی، سکنجبین اناری و سکنجبین سفر جلی که اگر قبل از سحر مصرف شود برای رفع عطش در طول روز بسیار خوب است.

*خوابیدن بعد از سحر باعث بیماری می‌شود

مسعودی یادآور شد: توصیه اکید می‌کنیم بعد از سحر روزه‌داران نخوابند؛ چرا که خواب بعد از سحر به بدن ضرر بسیاری می‌رساند و باعث تولید اخلاط بیمارگونه شده و کبد خراب می‌شود. روزه‌داران باید به این نکته توجه کنند که اگر کسی سحری بخورد و بخوابد باید در پایان ماه رمضان منتظر بیماری باشد.

*۲۰ دقیقه خواب نیمروزی باعث کسب نیروی از دست رفته

وی اضافه کرد: در طول روز توصیه می‌کنیم که افراد قبل از اذان ظهر استراحت کوتاه مدت یک ربع تا ۲۰ دقیقه‌ای داشته باشند؛ مانند کارمندانی که در ادارات هستند می‌توانند روی همان میز کاری خود به مدت یک ربع تا ۲۰ دقیقه استراحت کوتاهی داشته باشند که بسیار مؤثر است.

*زیاد حرف زدن و عصبانی شدن در هنگام روزه داری باعث تشنگی می‌شود

این متخصص طب سنتی با طرح این پرسش که جوانان و افراد روزه اولی اگر در طول روز دچار عطش شدند چه باید بکنند؟، گفت: به این افراد توصیه می‌شود اولاً در جای گرم نباشند، لباس خنک پوشیده و در فضای خنک قرار داشته باشند. از عصبانیت و خشم پرهیز کنند، زیاد حرف زدن و داد و فریاد کردن همگی باعث تشنگی می‌شود؛ ضمن اینکه می‌توانند دست و صورت خود را با گلاب بشویند یا سیب را بو کنند و آب را در دهان خود مزمزه کنند.

مسعودی افزود: یکی از بهترین غذاهایی که می‌توان در هنگام سحر مصرف کرد، مصرف شیر با چهار مغز که شامل فندوق، گردو، پسته و بادام آن هم به صورت پودر است که بسیار مؤثر بوده به این شکل که هنگام سحر چند قاشق از این مواد را در یک لیوان شیر همراه با کمی شیرینی حل کرده و با نان خورده شود.

منبع: فارس