خانم مالازی می‌گوید پدرم سنی بود و مادرم مسیحی؛ یک روز در خانه به دنبال انجیل بودم، اما قرآن پیدا کردم؛ یک آیه از سوره بقره را خواندم و با همان یک آیه ایمان آوردم.

به گزارش خبرنگار مشرق از بیروت، لبنان؛ هفتمین دوره کنفرانس افق نو از دوشنبه تا چهارشنبه، ۱ تا ۳ مهر ۹۸، در هتل «الساحه» واقع در بولوار «امام خمینی» در جنوب شهر بیروت، پایتخت لبنان، با شعار «فرصتی برای دستیابی به صلح و حقیقت» برگزار شد. یکی از سخنرانان روز دوم این کنفرانس خانم «ساندرلا مالازی» فعال لهستانی بود که البته به نیابت از «ماتئوس پیسکورسکی» در کنفرانس امسال افق نو شرکت کرد و متن سخنرانی پیسکورسکی را قرائت کرد. پیسکورسکی که بنیانگذار و رئیس حزبی به نام «زمیانا» یا «تغییر» در لهستان است و می‌گوید این حزب را تحت تأثیر حضورش در کنفرانس افق نو تأسیس کرده (جزئیات بیش‌تر)، پس از حضور در کنفرانس افق نو و بازگشت به کشورش، ماه می سال ۲۰۱۶، در آستانه نشست ناتو در بروکسل بلژیک، به اتهام «همکاری با نهادهای اطلاعاتی روسیه، دیدار با افسران اطلاعاتی و پذیرش مأموریت از آن‌ها و حتی دریافت پول» بازداشت شد.

ساندرلا مالازی (چپ) در دومین روز از کنفرانس، متن سخنرانی ماتئوس پیسکورسکی را به نیابت از او قرائت کرد (+)

ساندرلا مالازی، فعال سیاسی لهستانی، در جریان بازدید مهمانان افق نو از بقایای شهر باستانی «صور» در جنوب لبنان (+)

این اتهامات واهی، به گفته نادر طالب‌زاده، دبیر کنفرانس افق نو، صرفاً به این خاطر علیه پیسکورسکی مطرح شدند که وی در جریان کنفرانس افق نو با «آلکساندر دوگین» فیلسوف سرشناس روس، مشهور به «عقل پوتین» یا «راسپوتینِ پوتین»، دیدار کرده است. واقعیت این است که دوگین (که گفته می‌شود نفوذ بی‌مانندی روی شخص ولادیمیر پوتین دارد) از طرفداران جنبش اوراسیا و پیوستن روسیه و در حقیقت تمام دنیا به جبهه شرق و فاصله گرفتن از زرق و برق و ایده‌آل‌های پوچ غربی مانند آزادی‌های دروغین و حقوق بشر ضدبشری است. از سوی دیگر، پیسکورسکی نیز از مخالفان وابستگی لهستان به آمریکاست و عقاید ضدصهیونیستی و ضدامپریالیستی دارد و بنابراین طبیعتاً این دو می‌توانند دوستان خوبی برای هم باشند؛ دقیقاً همان موضوعی که به نظر می‌آید دولت لهستان را نگران کرده و روابط این کشور با آمریکا را به خطر انداخته است.

ماتئوس پیسکورسکی (چپ) در کنار «مانوئل اکسن‌رایتر» نویسنده و خبرنگار آلمانی در حاشیه کنفرانس افق نو سال ۹۳ (+)

آلکساندر دوگین، فیلسوف روس، که پیسکورسکی به خاطر ارتباط با او متهم به جاسوسی برای روسیه شده است (+)

برای آشنایی بیش‌تر با شخصیت و تفکرات آلکساندر دوگین می‌توانید گزارش‌های مشرق را از این‌جا، این‌جا و این‌جا بخوانید. جالب است بدانید، این فیلسوف روس که چند سال پیش به دعوت کنفرانس افق نو در پیاده‌روی اربعین حسینی شرکت کرده بود، این پیاده‌روی را رویدادی آخرالزمانی می‌داند و معتقد است این پیاده‌روی نمادی از آمادگی شیعیان برای پیوستن به جنبش موعودی است که همه ادیان به ظهور آن بشارت داده‌اند. گزارش مشرق از حضور دوگین در پیاده‌روی اربعین را می‌توانید از این‌جا بخوانید. آقای دوگین در کنفرانس امسال افق نو در بیروت نیز با مشرق مصاحبه کرده است که این مصاحبه را می‌توانید از این‌جا بخوانید. همچنین برای آشنایی بیش‌تر با ماتئوس پیسکورسکی می‌توانید مصاحبه مشرق با ماتئوس پیسکورسکی بعد از آزادی‌اش از زندان را از این‌جا بخوانید.

آلکساندر دوگین (راست) و آیت‌الله سید محمد قائم مقامی در حاشیه کنفرانس افق نوی امسال به مباحثه درباره موعودباوری و مهدویت پرداختند (+)

«ماتئوس پیسکورسکی، اولین زندانی سیاسی در لهستان»؛ تجمع حامیان آزادی پیسکورسکی مقابل «کاخ سلطنتی» در ورشو (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› مهمان ویژه روس در ایران کیست؟

›› نامه امام خمینی به گورباچف باید در دستورکار پوتین قرار بگیرد

›› ۳۰ سال قبل اتحاد روسیه با ایران علیه غرب را پیش‌بینی کرده بودم

›› پیاده‌روی اربعین شبیه یک حادثه آخرالزمانی و مقدمه تحول جهانی است

با یک آیه قرآن مسلمان شدم

خانم مالازی درباره اتهام پیسکورسکی و دلیل عدم حضورش در کنفرانس افق نو امسال می‌گوید:

پیسکورسکی چند ماه پیش آزاد شد، اما چون پرونده‌اش هنوز در جریان است، اجازه ترک لهستان را ندارد. در فضای رسانه‌ای لهستان ابتدا او را به جاسوسی برای روسیه و چین و عراق متهم کرده بودند، اما وقتی هیچ سندی برای این ادعاها پیدا نشد، نهایتاً بعد از سه سال او را آزاد کردند و یک برگه به او دادند که نوشته بود اتهامش «تأثیرگذاری بر افکار عمومی» است. این در حالی است که اصلاً در قوانین لهستان چنین چیزی به عنوان یک جرم وجود ندارد. به هر حال، خود پیسکورسکی باید هفته چند بار به دفتر پلیس برود و اعلام حضور کند. بنابراین من امسال به جای او در کنفرانس شرکت کرده‌ام. من خودم یک اکتیویست هستم و از زمانی که آقای پیسکورسکی حزب زمیانا را تأسیس کرد، عضو این حزب بوده‌ام و این حزب برای خود من بیش‌تر از آن‌که یک حزب سیاسی باشد، مانند یک جنبش مقاومت بود.

ساندرلا مالازی، فعال سیاسی لهستانی، در کنفرانس افق نو در بیروت (+)

مالازی در جریان بازدید مهمانان افق نو از باغ‌موزه «ملیتا» در جنوب لبنان (+)

اگرچه ظلمی که به آقای پیسکورسکی شده، یکی از نمونه‌های بارز سنگ‌اندازی کشورهای غربی و متحدان گوش‌به‌فرمان آمریکا مقابل کنفرانس افق نو است، اما خانم مالازی که برای قرائت متن سخنرانی پیسکورسکی به بیروت آمده، زندگی خودش هم داستان بسیار جذابی دارد که قطعاً ارزش شنیدن را دارد. حجاب کاملاً اسلامی خانم مالازی کنجکاوی خبرنگار مشرق را برانگیخت تا درباره علت این حجاب از او بپرسد. پاسخ مالازی بسیار شنیدنی است:

من حدود ۱۶ سال پیش مسلمان شدم و در ابتدا سنی بودم. تسنن و تشیع تفاوت‌هایی با هم دارند؛ مثلاً در «صلاه» [نماز]. آشنایی با این تفاوت‌ها برایم سخت بود، بنابراین تصمیم گرفتم یک فرقه را انتخاب کنم و ابتدا سنی شدم. اما بعد بیش‌تر تحقیق کردم و دیدم فرقه «جعفری» برایم منطقی‌تر است، بنابراین شیعه شدم. آن زمان یک دوستی هم داشتم که الآن دیگر «شیخ» ماست. آن زمان با هم صحبت می‌کردیم و او درباره تشیع به من توضیح می‌داد. بعد از سه یا چهار سال، خودم هم شیعه شدم.

ساندرلا مالازی، فعال لهستانی، در جریان بازدید از «باغ ایران» در منطقه «مارون الراس» در مرز لبنان با فلسطین اشغالی (+)

مالازی (راست) در کنار «والری بوگو» دیگر مهمان کنفرانس افق نو، در جریان بازدید از موزه-زندان «الخیام» در جنوب لبنان (+)

جواب خانم مالازی به سؤال دیگر خبرنگار مشرق باز هم جذاب‌تر است. وقتی می‌پرسیم آیا قبل از مسلمان شدن مسیحی بوده است یا خیر، می‌گوید:

راستش را بخواهید، من آتئیست بودم [و اصلاً اعتقادی به وجود خدا نداشتم]. در خانواده‌ای آتئیست به دنیا آمدم. مادرم از یک خانواده مسیحی است، اما آدم مذهبی‌ای نیست. پدرم اصالتاً سوریه‌ای است و سنی است، اما او هم آدم مذهبی‌ای نیست. بنابراین در خانه‌مان خیلی صحبتی از دین و مذهب نبود. لهستان یک کشور مسیحی کاتولیک است و من هم چون آن‌جا به دنیا آمده بودم، طبیعتاً وقتی به دین علاقه‌مند شدم، اولین گزینه‌ام برای انتخاب، مسیحیت بود و پیش خودم گفتم باید انجیل را بخوانم. از پدرم پرسیدم: «در خانه‌مان انجیل داریم؟ فقط می‌خواهم آن را بخوانم.» پدرم گفت: «انجیل نداریم، اما چند تا قرآن در خانه داریم. اگر می‌خواهی، آن‌ها را بخوان.» دوست پدرم قرآن را به لهستانی ترجمه کرده بود و برای همین، چند تا از آن ترجمه‌ها هم در خانه ما بود.

ساندرلا مالازی، فعال لهستانی، در کنفرانس افق نو در بیروت (+)

ساندرلا مالازی، فعال لهستانی، در کنفرانس افق نو در بیروت (+)

مالازی توضیح می‌دهد:

قرآن را باز کردم و اولین آیات سوره بقره را خواندم: «این کتاب برای افرادی است که به «غیب» ایمان دارند.» این دقیقاً همان چیزی بود که آن زمان در مغز من می‌گذشت. با خودم فکر می‌کردم که حتماً باید در دنیا چیزهایی باشد که ما نمی‌بینیم. این آیه را که خواندم اعتقاد به قدرتی پیدا کردم که می‌دانستم نمی‌توانم آن را ببینیم، اما آن را حس می‌کردم. از همان لحظه به بعد دیگر مسلمان شدم. البته چون در لهستان اکثریت مسلمان‌ها سنی بودند، من هم سنی شدم، چون انسان معمولاً ابتدا به سمت گروه پرجمعیت‌تر تمایل پیدا می‌کند.

ساندرلا مالازی (راست) و «والری بوگو» در کنفرانس افق نو در بیروت (+)

مالازی (راست) و دیگر مهمانان افق نو در جریان بازدید از بقایای شهر باستانی صور در جنوب لبنان (+)

مالازی بعدها در حاشیه کنفرانس افق نو درباره جامعه شیعیان در لهستان توضیح می‌دهد:

تعداد شیعیان در لهستان بسیار اندک است و اکثر آن‌ها هم لهستانی نیستند، خارجی هستند. ما توان مالی زیادی نداریم و حتی مسجد هم نداریم. با این وجود، خودمان کتاب‌های مهم تشیع مانند نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه و همچنین آن کتابی که معنایش Enough است [منظور، «اصول کافی»] را به لهستانی ترجمه کرده‌ایم. مشکل این‌جاست که از خودمان انتشارات نداریم و توان آن را هم نداریم که کتاب‌های دیگری را برای شیعیان لهستان چاپ کنیم. در حال حاضر بیش‌ترین نیاز ما به کتاب‌هایی است که درباره معرفی، تاریخ زندگی و سیره امام‌ها باشد.

خبر خوب این‌که به لطف حضور یکی از مرتبطین با دفتر مقام معظم رهبری در کنفرانس افق نو، این قول به خانم مالازی داده شد که گروهی در ایران مسئول پیگیری نیازهای شیعیان در لهستان شوند.

کنفرانس افق نو به همت نادر طالب‌زاده و تیمی از فعالان انقلابی برای هفتمین سال متوالی برگزار شد (+)

نادر طالب‌زاده، دبیر کنفرانس افق نو، امسال تصمیم گرفت تا این کنفرانس را برای اولین بار در خارج از مرزهای ایران برگزار کند (+)

مشرق پیش از این گزارش‌هایی را درباره سفر دو روزه مهمانان کنفرانس افق نو به جنوب لبنان و همچنین معرفی و مصاحبه با مهمان‌های این کنفرانس منتشر کرده است. این گزارش‌ها را می‌توانید از لینک‌های زیر بخوانید:

›› شهروند لبنانی: «مقاومت در خون ماست» / بازدید مهمانان کنفرانس افق نو از مناطق جنوبی لبنان

›› فیلسوف روس: کنفرانس «افق نو» عین انتظار فرج است/ اگر یک گام به سمت مهدی بروید، مهدی هم یک گام به سوی شما می‌آید

›› مهمان یمنی افق نو: شناخت امام خامنه‌ای نعمت بزرگی است/ نمی‌گذاریم عربستان یک اسرائیل عربی شود

›› استاد سابق دانشگاه کانادا: لابی اسرائیل از کنفرانس افق نو نفرت دارد/ دنیا باید ایران را به عنوان یک قدرت بپذیرد

›› مهمان برزیلی افق نو: آمریکا به ایران حمله کند پایگاه‌هایش در خاورمیانه خاکستر می‌شوند

همچنین مشرق در گزارش‌ها و مصاحبه‌های زیر درباره تلاش دولت آمریکا برای جلوگیری از حضور مهمانان آمریکایی افق نو در این کنفرانس توضیح داده است:

›› مهمان آمریکایی افق نو: حرم امام رضا حس ویژه‌ای برایم داشت/ به اسلام علاقه دارم

›› عاشق آیت‌الله خامنه‌ای هستم/ حتی اگر من را بکُشند باز هم در افق نو شرکت می‌کنم

›› تلاش اف‌بی‌آی برای بر هم زدن کنفرانس ایرانی در لبنان/ چرا دولت آمریکا از «افق نو» وحشت دارد؟

›› من و خانواده‌ام را در فهرست تحریم «تروریست‌های جهانی» گذاشته‌اند/ اف‌بی‌آی تک‌تک مهمان‌های افق نو را تهدید کرده است

›› مهمانان افق نو مراقب عملیات جاسوسی یا تروریستی باشند/ آمریکا، اسرائیل و سعودی در لبنان نفوذ زیادی دارند

›› متفکران غربی در کنفرانس افق نو طعم آزادی بیان را چشیدند/ دولت‌های اروپایی دیگر تظاهر به دموکراسی هم نمی‌کنند

›› نامه نادر طالب‌زاده به دولت ترامپ: این بار با بد کسی درافتاده‌اید +متن نامه و جواب OFAC

›› کنفرانس افق نو نشان داد رهبر «جهان آزاد» ایران است نه آمریکا

برچسب‌ها