ریشه مشکلات کشور،سوءمدیریت در دولت و گره زدن معیشت مردم به وعده های سرخرمن آمریکا و اروپا است. اما اصلاح طلبان با پاک کردن صورت مسئله در پی تعمیم خسارت محض برجام به دیگر مولفه های قدرت کشورمان هستند.

سرویس سیاست مشرق -  روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛  با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** اگر به آل سعود امتیاز بدهیم،تحریم ها می‌رود!

روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «روابط ایران و عربستان؟» به قلم «فریدون مجلسی» نوشت:«جمهوری اسلامی باید برای مواجه شدن با تحولات آتی آمادگی داشته باشد و بتواند با دادن امتیازاتی، منافع کشور را هم حفظ کند. در همین بحران یمن؛ منافع دو طرف بسیار متفاوت است. باید منافع سایر جریان‌های سیاسی در یمن را هم در نظر گرفت و به معادل‌های پایدار برای حل ریشه‌ای این بحران با حفظ ثبات به آرامش یمن رسید».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «زمان آن است که با راهبردی عقلانی و عزت‌مندانه این معضل و بن‌بست حل و فصل شود. طبیعی است که تنش‌زدایی با عربستان که به سود هر دو کشور و منطقه است، مستلزم تعاملی است که برای هر دو کشور هم هزینه و هم بها دارد و برای ایران می‌تواند آغاز مناسبی برای حل چالش‌های تحریمی باشد».

در روزهای گذشته، «علی بیگدلی» از فعالین اصلاح طلب و از حامیان برجام در مطلبی نوشته بود:«لازم است که در یک دیپلماسی محرمانه با عربستان ضمن مطرح‌سازی نقاط قوت کشور در مواردی چون نفوذ در برخی کشورهای عربی و مواردی از این قبیل در یک اقدام موازی نسبت به شدت حمایت از شیعیان بحرین و عربستان و نیز دامنه حضور در سوریه، تجدید نظرهایی صورت گیرد...این مساله حتی می‌تواند به حفظ موقعیت موشکی ایران و پایان یافتن فشارهای کشورهای خارجی در این باره بینجامد. در نهایت این مساله موجب کاستن موج فشار از روی ایران و بازگشت آن به سوی آمریکا خواهد بود».

این روزها فعالین اصلاح طلب و رسانه های این طیف درباره لزوم تعامل ایران با عربستان مطالب متعددی منتشر کرده اند که فصل مشترک آنها، امتیازدهی یکطرفه ایران در مورد قدرت منطقه ای است.

اظهارات اصلاح طلبان درباره نحوه تعامل با عربستان، همان برجام منطقه ای است.

نکته قابل تأمل اینجاست که اصلاح طلبان با توهین به شعور مردم، مدعی هستند که اگر با آل سعود تعامل کنیم، مشکل تحریم ها رفع می شود.

این در حالی است که همین طیف در سال های گذشته مدعی بود که اگر درباره صنعت هسته ای ایران مذاکره صورت گرفته و به توافق برسیم، تحریم ها به تاریخ می پیوندد.

ریشه مشکلات کشور، سوءمدیریت در دولت و گره زدن اقتصاد و معیشت مردم به وعده های سرخرمن آمریکا و اروپا است. اما اصلاح طلبان با پاک کردن صورت مسئله در پی تعمیم خسارت محض توافق هسته ای به دیگر مولفه های قدرت کشورمان هستند.

**عبدی: پرداخت یارانه به مردم، بی معنی است!

«عباس عبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه شرق با اشاره به موضوع پرداخت یارانه به مردم گفت:«اصولا اینکه پولی در بودجه باشد و به مردم داده شود، بی‌معنی است...یارانه‌های غیرمستقیم هم خیانت و هم اتلاف منابع است».

عبدی چندی پیش با اعتراض نسبت به حذف یارانه ثروتمندان گفته بود:«من کلا مخالف این هستم که کسی حذف شود...اگر یارانه‌ها را بطو کلی مساوی کنند کار خیری انجام داده‌اند».

اصلاح طلبان از یکسو پرداخت یارانه به مردم را مصداق هدررفت منابع می نامند و از سوی دیگر به دفاع تمام قد از مفسدان دانه درشت اقتصادی می پردازند و افزایش افسار گسیخته قیمت ها را نیز اقدامی مناسب جلوه می دهند!

این طیف در اقدامی تأمل برانگیز پرداخت یارانه به مردم را «مصیبت عظما» نامیده و در مقابل، مفسدان دانه درشت اقتصادی را «ذخایر نظام» می نامد!

اکنون به دلیل مدیریت نادرست از سوی دولت، میزان نقدینگی به رقم سرسام آور 2000 هزارمیلیاردتومان رسیده است. پیش از این کارشناسان تاکید کرده بودند که تنها با 20 درصد رقم نقدینگی می توان به مقدار قابل توجهی مشکل بیکاری و رکود را رفع کرد.

**حق مسلم مردم، رفع مشکلاتشان است نه تعیین محل برای فریاد زدن

روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان «حق مسلم برگزاری تجمعات» نوشت:«بعید است کسی با اصل تعیین مکان‌هایی برای برگزاری تجمعات مردمی مخالف باشد. چون منطقا امکان مخالفت با این موضوع وجود ندارد. به هر حال اصل برگزاری تجمعات در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است. اینکه مکان‌های خاصی برای به ظهور رسیدن این حق قانونی جامعه تعیین شود، رویکردی است در راستای گسترش نظم و کمک به اجرایی شدن این قانون. اینکه آیا مشکل ما در موضوع تجمعات صرفا تعیین مکانی قانونی برای این امر است یا چیز دیگر، محل بحث است. به شخصه معتقدم مشکل برگزاری تجمعات قانونی در کشور، مکان آن نیست بلکه وجود یک اراده سیاسی محکم برای عملیاتی شدن و محقق شدن این حق قانونی است».

چندی پیش روزنامه اعتماد با اعتراض به جنجال اصلاح طلبان در موضوع تعیین محل تجمعات اعتراضی در مطلبی نوشته بود:«لازم نیست ما به مردم بگوییم بروید فلان‌جا و فریاد بزنید، باید مشکلاتی که باعث می‌شوند مردم نیاز به فریاد زدن داشته باشند را کم کنیم...به مسوول عزیز در شورای شهر توصیه می‌کنم که به جای پیگیری محلی برای اعتراض، پول این پروژه را صرف این کنند که برای صد نفر از آن کسانی که نیاز به فریاد زدن دارند، کار پیدا کنند. کارگران را سر کار برگردانند، زمینه‌ای فراهم شود که پدران از فرزندان‌شان شرمنده نباشند و این عصبیت و سرخوردگی در خانواده کاهش پیدا کند».

اصلاح طلبان به جای مطالبه گری از دولت و پیگیری وضعیت وعده های مطرح شده از سوی دولتمردان، با جنجال آفرینی و مطرح کردن موضوعات دست چندم، زنگ حساب دولت را به حاشیه می برند.

برچسب‌ها