به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایرنا، با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و خروج مستشاران نظامی غربی از كشور و پس از آن تحمیل یك جنگ خانمانسوز علیه كشورمان این انتظار می رفت كه نیروهای مسلح و از جمله نیروی دریایی ارتش نتواند به وظایف خود عمل كند و عملا در برابر هرگونه تهاجمی زمین گیر شود.
در این دوره كه غرب انقلاب اسلامی ایران را در برابر خواسته های نامشروع خود می دید، با تحریم اقتصادی و علمی ایران، تحویل انواع تجهیزات به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را آغاز كرد.
تحت فشارهای غرب و با هدف به زانو درآوردن ملت ایران، فروش حتی كوچكترین تجهیزات نظامی و دفاعی از جمله انواع شناورها به كشورمان ممنوع شد، اما امروز با گذشت بیش از سه دهه از انقلاب پرشكوه اسلامی شاهد دستاوردهای شگرفی در عرصه های مختلف علمی - پژوهشی از جمله در بخشهای دفاعی هستیم.
امروز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از نیروی هوایی، زمینی، قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و بالاخص نیروی دریایی ارتش در بهترین شرایط از نظر نیروی انسانی كارآمد و تجهیزاتی هستند.
متخصصان توانمند و متعهد ایرانی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در كنار سایر مراكز علمی و دانشگاهی و در سایه اعتماد به نفسی كه رهبر كبیر انقلاب امام خمینی(ره) به ملت ایران داد و رهنمودهای فرمانده معظم كل قوا، به دستاوردهای عظیمی در بخشهای مختلف از جمله طراحی و ساخت انواع شكاری بمب افكن ها و شناورهای سطحی و زیرسطحی دست یافتند.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در تلاشی شبانه روزی و در راستای تحقق تبدیل این نیرو به نیروی دریایی راهبردی نخستین ناوشكن بومی جماران را طراحی و تولید كرد كه در روز سی ام بهمن ماه 1388 با حضور فرمانده معظم كل قوا در منطقه یكم نیروی دریایی ارتش در بندر عباس با موفقیت به آب انداخته شد.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه دفاعی ایرنا اظهارداشت: دو سال قبل در چنین روزی فرمانده معظم كل قوا با حضور در منطقه یكم نیروی دریایی ارتش به طور رسمی ناوشكن جماران را به نیروی دریایی ارتش ملحق كردند.
امیر دریادار ' غلامرضا خادم بیغم' افزود: با الحاق ناوشكن بومی جماران كه یك حركت بزرگ صنعتی بود، افتخاری دیگر برای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رقم خورد.
امیر دریادار خادم بیغم خاطرنشان كرد: جماران یك ناوشكن تولید داخل و كاملا بومی است كه به دست توانمند جوانان متعهد و متخصص ایرانی در نیروی دریایی ارتش، با همكاری و هماهنگی متخصصان كشورمان در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با استفاده از تمامی توانمندیهای داخل كشور، چه بخش دفاعی و یا خصوصی طراحی و ساخته شده است.
وی ادامه داد: امروز با گذشت دو سال از الحاق موفقیت آمیز ناوشكن 'جماران' به توان رزمی نیروی دریایی ارتش، این ناوشكن با قدرت هرچه تمامتر در حال انجام ماموریتهای خود بوده و حتی ماموریتهای برون مرزی محوله را نیز به نحو احسن انجام داده و می دهد.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این كه طراحی و ساخت ناوشكن جماران یك حركت نوینی در جهت سازندگی تجهیزات عمده در نیروی دریایی ارتش است گفت: قبل از ساخت ناوشكن جماران، موضوع بهینه سازی و نوسازی تجهیزات در این نیرو مطرح بود اما كاری با این حجم و ساخت تجهیزات عمده و در این ابعاد وجود نداشت.
امیر دریادار خادم بیغم خاطرنشان كرد:طراحی و ساخت ناوشكن جمهوری اسلامی ایران ' جماران' شروع یك حركت بزرگ و جهادی در نیروی دریایی ارتش بود كه نتیجه آن هم تا به حال موفقیت آمیز بوده است.
وی ادامه داد: به دنبال ساخت جماران، نیروی دریایی ارتش ادامه ساخت تجهیزات عمده و از جمله ساخت ناوشكن های همكلاس جماران را نیز شروع كرد كه این حركت در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین در نیروی دریایی ارتش به طور مستقل دنبال شده كه امیدواریم در آینده ای نزدیك خبرهای مربوط به ساخت تجهیزات نوین و درصد پیشرفت هر كار از سوی مقامات ارشد این نیرو اعلام شود.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه از ناوشكن جماران همچنین به عنوان یك افتخار ملی یاد كرد و گفت: این افتخار در شرایطی به دست آمد كه دشمنان ایران اسلامی و در راس آنها استكبار جهانی تحریم های سختی را علیه كشورمان تحمیل كردند.
امیر دریادار خادم بیغم افزود: ساخت ناوشكن جماران توسط متخصصان متعهد ایرانی نشان دهنده عزم راسخ و توان كاركنان نیروی دریایی و متخصصان داخل كشور است كه توانسته اند بر این تحریم ها غلبه كنند و به آنچه كه نیاز است برای این كه بتوانیم توانمندیهای خودمان را حفظ كنیم و آن را ارتقا دهیم، كمك كرده اند.
وی اضافه كرد: امروز هم این حركت با قدرت در حال انجام است و امیدواریم كه ما بتوانیم با رسیدن به دستاوردهای دیگری كه هر چند وقت یكبار خبرهای مربوط به آن از طریق رسانه ها اعلام می شود، مشت محكمی بر دهان یاوه گویان بخصوص استكبار جهانی بزنیم.
ناوشكن بالگردبر'جماران' براساس پروژه ای به نام 'موج' كه بزرگترین و مهمترین پروژه نظامی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود، با همكاری 120 مركز دانشگاهی و حدود یك هزار متخصص و با مدیریت نیروی دریایی ارتش طراحی و ساخته شد.
در ساخت این ناوشكن بومی علاوه بر كارخانجات نیروی دریایی ارتش، دانشگاه دریایی امام خمینی (ره) نوشهر و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح سهم بسزایی داشته اند.
برای طراحی، ساخت و تجهیز این ناوشكن بیش از 100 تخصص مختلف از جمله تخصصهایی در رابطه با مكانیك، رادار، الكترونیك، سونار، برق، مخابرات و كنترل و فرماندهی در این ناوشكن بكار گرفته شده است.
تمام سامانه های راداری، تسلیحاتی،بدنه، روسازه، دستگاه های مخابراتی، جنگ الكترونیك (جنگال) و شنود ناوشكن جماران توسط متخصصان جوان ایرانی طراحی و ساخته شده است.
ناوشكن جماران از جمله یگانهای شناور نظامی با قابلیت بالا است كه توانایی هدف قرار دادن همزمان چندین هدف متحرك هوایی، دریایی ، زیرسطحی و اهداف دشمن در خشكی را دارا است.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این كه سامانه های راداری ناوشكن جماران، بدنه ، سامانه های تسلیحاتی، دستگاههای مخابراتی و جنگ الكترونیك همه ساخت داخل است، اظهارداشت: در ساخت این ناوشكن و تجهیزات مورد نیاز آن هم بخش خصوصی و هم بخش های مختلف در وزارت دفاع كار كرده اند.
امیر دریادار خادم بیغم در خصوص هزینه ساخت این ناوشكن نیز گفت: هزینه ساخت ناوشكن جماران به مراتب ارزانتر از هزینه خرید آن از خارج است، البته با این تفاوت كه هرگاه مشكلی ایجاد می شد بایستی متوسل به كشورهای سازنده آن می شدیم و قطعات یدكی مورد نیاز را از كشورهای سازنده مطالبه می كردیم تا شناور ما عملیاتی شود.
ناوشكن بومی جماران در طول مدت دوسال گذشته ماموریتهای مختلف محوله را در عرصه های داخلی و برون مرزی با موفقتی پشت سر گذاشته است.
جماران در جریان رزمایش بزرگ دریایی ولایت 90 نیروی دریایی ارتش كه در شرق تنگه هرمز، دریای عمان،دریای سرخ، مدار 20 و 10 درجه در شمال اقیانوس هند بعنوان ناو سرفرماندهی حضوری فعال داشت و ماموریت های محوله را با موفقیت انجام داد.
این ناوشكن بومی علاوه بر این در عملیات برون مرزی و در قالب ناو گروه شانزدهم نیروی دریایی ارتش، متشكل از ناوشكن جمهوری اسلامی ایران جماران و ناو بندرعباس در شانزدهم مهرماه امسال مأموریت خود را برای حضور در آبهای بینالمللی آغاز كرد.
بدین ترتیب به رغم تحریمهای فراوان،جمهوری اسلامی ایران به جمع معدود كشورهای جهان پیوست كه از قابلیت طراحی، ساخت و تجهیز رزم ناوها و ناوشكنهای پیچیده برخوردارند.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دومین سالگرد الحاق ناوشكن بومی جماران به یگان رزم این نیرو، آماده می شود تا شناورهای جدیدتر و با قابلیت به مراتب بالاتری را در مقایسه با ناوشكن جماران طراحی و تولید كند.
-سی ام بهمن ماه دومین سالگرد الحاق ناوشكن كاملا بومی جمهوری اسلامی ایران 'جماران' به نیروی دریایی ارتش توسط فرمانده معظم كل قوا و روزی غرورآفرین در كارنامه درخشان ملت ایران بویژه نیروی دریایی ارتش است.