به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
به گزارش عصر ایران، در طرح جدید که «سامانه رایسنجی اصلاحطلبان» (مخفف «سرا») نام دارد، نامزدهای لیستهای اصلاحطلب با سازوکار رایگیری آنلاین و از سوی اعضاء احزاب و گروههای اصلاحطلب عضو شده در سامانه رایگیری آنلاین(سرا)، برگزیده میشوند.
بیشتر بخوانید:
«زم»ها محصول چه کسانی هستند؟
سبقت از چپ؛ فرار از پاسخگویی
کرباسچی: خاتمی باید از مردم عذرخواهی کند
در این سامانه، نامزدهایی که خود را از طیف اصلاحطلبان میدانند و قصد کاندیداتوری در انتخابات مجلس یازدهم را دارند، ثبتنام کرده و برای هر نامزد یک پروفایل اختصاصی شامل عکس و مشخصات نامزد، رزومه و سوابق، فهرست حامیان حقیقی و حقوقی(احزاب و نهادهای اصلاحطلب)، شعارها و برنامهها، لینک صفحات نامزد در فضای مجازی و نیز یک ویدئوی کوتاه شخصی از معرفی نامزد برای اعضای رایدهنده، قرار داده میشود. در این طرح نیمه آخر دی ماه رایگیری آنلاین از اعضای اصلاحطلبی که به عضویت سامانه «سرا» درآمدهاند، انجام خواهد شد و نامزدهای نهایی هر حوزه انتخابیه انتخاب خواهند شد.
یادآور میشود شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در انتخابات مجلس گذشته، از سوی طیفهایی از اصلاحطلبان متهم به اقتدارگرایی و برخورد از موضع پدرخواندهها در تکمیل و تحلیل فهرست امید شد.
توسل به شیوه نظرسنجی، یادآور سخنان معروف کروبی است که وقتی به بهانه پایین بودن رایاش در نظرسنجی، از وی خواسته شد از انتخابات سال ۸۴ انصراف دهد، به حزب مشارکت و برخی احزاب همسو اعتراض کرد و گفت شماها سر کوچه حزب مشارکت نظرسنجی میکنید و بعدا میگویید چه کسی رای میآورد یا رای نمیآورد.
البته سخن آن روز وی درست بود، چه اینکه کروبی رای به مراتب بیشتری از مصطفی معین آورد که مشارکتیها طبق نظرسنجیهای خود ادعا میکردند نفر اول انتخابات است(!)
تجربه جالب دیگر اصلاحطلبان درباره نظرسنجی، انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ است که بنابر اعلام محمدعلی نجفی، سه روز مانده به انتخابات معلوم شد روحانی ۱۱ درصد رای و عارف ۸ رصد رای دارد. بنابراین آنها عارف را مجبور کردند از انتخابات انصراف دهد. اما بعدا بارها و بارها سر روحانی منت گذاشتند که رای اصلی روحانی متعلق به پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان است.