کد خبر 1006631
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۷
آخرین نسخه برای درمان نسخه‌های بدخط پزشکان

آمارهای سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که سرانه پزشک در ایران ۱.۵ نفر به ازای هر هزار نفر است. این آمار شاید به خوبی دلیل صف‌های طولانی در مطب‌های پزشکان ایرانی را نشان دهد.

به گزارش مشرق، بنابر گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۲۰۱۸ شاخص پزشک به‌ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت برای کشور ایران عدد ۱.۵ بوده است.  کافی بودن سرانه پزشک در کشور از جمله موضوعاتی است که همواره در کشور درباره آن بحث می‌شود.

بیشتر بخوانید

وقتی یک شبه "۷۰۰۰۰ پزشک" به کشور اضافه می‌شود!

رشته پزشکی این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است. تب تند ورود به این رشته‌ها در بین دانش آموزان سالهاست که کف ترازوی متقاضیان کنکور را به سمت رشته پزشکی سنگین‌تر کرده است. با این وجود علی رغم داشتن زیرساخت های لازم و کافی و همچنین با وجود رشد جمعیت کشور، هرسال تعداد محدودی از این متقاضیان امکان ورود به این رشته را پیدا می‌کنند.

یکی از مسائلی که کارشناسان در این زمینه مطرح می‌کنند بحث انحصار در این رشته است. چرا که رشته‌های علوم پزشکی، برخلاف سایر رشته‌های دیگر توسط وزارت علوم اداره و تصمیم گیری نمی‌شود و صفر تا صد آن را وزارت بهداشت و درمان عهده دار است.

 سالهاست که کارشناسان از مشکلاتی که کمبود پزشک در کشور به وجود آورده صحبت می‌کنند اما هیچ کدام از آنها باعث نشده که تعداد دانشجویان آن افزایش یابد.

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در کشور ما ایران به ازای هر ۱۰۰۰ نفر فقط یک و نیم پزشک وجود دارد و رتبه‌ شاخص سرانه‌ پزشک در ایران در جایگاه ۸۷ جهان است. در واقع ۸۶ کشور جهان نسبت به ایران در جایگاه بهتری قرار دارند.

البته آمارهای موجود این سازمان نشان می دهد که بیش از ۴۵٪ از کشورهای عضو WHO  کمتر از ۱ پزشک به ازای هر ۱۰۰۰ نفر  داشته باشند

این شاخص به‌خوبی چرایی تشکیل صفوف طولانی در مطب پزشکان ایرانی را توجیه می‌کند. چرایی تب تند کنکور را توجیه می‌کند. چرا کمبود پزشک در مناطق محروم نیز با همین آمار قابل درک است.

در کنار کمبود پزشک نسبت به جمعیت، توزیع ناعادلانه پزشکان نیز مزید بر علت شده تا شاهد تراکم حضور پزشک در برخی نقاط شهرهای بزرگ باشیم و در عوض نقاط کمتر برخوردار و محروم با مضیقه شدید پزشک مواجه باشند. بسیاری از شهرهای مختلف در استانهای حاشیه‌ای کشور از داشتن انواع پزشکان متخصص بی بهره اند. شهرهای زیادی هستند که علی‌رغم داشتن جمعیت ۱۰۰ هزار نفری باید برای ویزیت شدن توسط یک پزشک غدد یا ارولوژیست به شهرهای مجاور خود سفر کنند.

با برداشتن این انحصار و افزایش تعداد پزشکان متخصص، دیگر نه تنها از تعرفه های بالا و صف های طولانی مطب ها خبری نیست بلکه در بین پزشکان نیز رقابتی سالم برای ارائه بهتر کیفیت خدمات ایجاد می‌شود.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: کارمندان بهداشت و درمان به طور ناموزونی در سراسر جهان توزیع شده‌اند. کشورهایی که کمترین نیاز نسبی را دارند بیشترین تعداد کارمندان بهداشت را دارند ، در حالی که کسانی که بیشترین فشار بیماری را دارند باید با نیروی کار بهداشتی بسیار کمتری انجام دهند. به طور مثال منطقه آفریقا بیش از ۲۴٪ از بار جهانی بیماری را تحمل می کند ، اما فقط به ۳٪ از کارکنان بهداشت و درمان و کمتر از ۱٪ از منابع مالی جهان دسترسی دارد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
    10 1
    برای اینکه مثل هر صنف دیگر بعضی ها معروف شدهاند اچرا بعضی از اریشگاها باید از صبح در نوبت باش تا عصر ولی بعضیها مشتری ندارند پزشکان هم مهمینطور است بعضیها مریض تندارند وبعضیها باید ساعتها برایشان معطل بمانی
  • IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
    12 3
    انحصار در پزشکی ایران به شدت ملموسه. تعداد پذیرش پزشک در دوره روزانه در سال 1366 بیشتر از سال 1397 بود.
  • IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
    14 3
    تعداد پزشکان ایران کمتر از سوریه و تاجیکستان و حتی فلسطین. وزارت بهداشت (وزارت پزشکان) خودش مسئول انحصاره.
  • IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
    15 2
    ایران بهشت پزشکان. مالیات نمیدن. 70 درصد درآمدشون طبق توافق نامه نظام پزشکی و اداره مالیات به عنوان هزینه حساب میشه و معاف از مالیاته. باید اون مسئول مالیاتی که این توافق نامه رو امضا کرده دادگاهی کنن.
  • IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
    8 3
    ایران بهشت پزشکان. مالیات نمیدن. 70 درصد درآمدشون طبق توافق نامه نظام پزشکی و اداره مالیات به عنوان هزینه حساب میشه و معاف از مالیاته. باید اون مسئول مالیاتی که این توافق نامه رو امضا کرده دادگاهی کنن.
  • IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
    11 2
    سرنوشت قانون نصب کارتخوان در مطب پزشکان چی شد؟ آخرش 70 درصدشون نصب نکردن و اداره مالیات هم حریفشون نشد.
  • s IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
    15 3
    این پزشکان و دندانپزشکان در ایران دارند حکومت می کنند اینقدر پول در می آورند و مالیات نمی دهند که شش ماه در ایران کار میکنند و شش ماه در بهترین کشورهای اروپایی پولهایی ملت بدبخت را خرج می کنند . مجلس بهتره بجای اینکه 20دقیقه ای برجام را تصویب کنه یک قانونی برای این مشکل بزرگ پیداکنه و بنویسه
  • محسن IR ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
    16 1
    وقتی 80%صندلی پژشکان ب فرزندان اشناها مسولین و با سهمیه پارتی پول اختصاص داده شه جز دکتر فاسد رشوه خوار نباید انتظار بیشتری داشت.
  • IR ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
    1 0
    این قضیه درآمدهای نجومی و فرار مالیاتی مربوط به کمتر از بیست درصد از پزشکان و دندانپزشکان و داروسازان است مثل هر صنف و قشر دیگری گروه پزشکی هم قوی و ضعیف دارد پرداخت کننده مالیات دارد و فراری از مالیات رو هم دارد قاعدتا پزشکان نور چشمی هم هستند ولی اکثریت مثل بقیه مردم تحت فشار اقتصادی هستند من پزشک هستم اکثر دوستانم به امید شرایط بهتر مجبور به مهاجرت و شروع از صفر شدند به طبع اگر درآمدهای نجومی بود فقط برای مسافرت و تفریح می رفتند
  • IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
    1 0
    این همه پذیرش رانت و سهمیه ای و قصور پزشکی باز خوبه 1.5 به 1000 !!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس