تحریم اقتصادی ایران

تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران قرار بود سبب فروپاشی اقتصاد ایران شود، اما با بازگشت ثبات به اقتصاد، نه تنها ارزش پول ملی در طول یک سال گذشته تقویت شده، بلکه ایران در مسیر رشد قرار گرفته است.

به گزارش مشرق، حدودا یک سال از آغاز جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران می‌گذرد، جنگی که دولت آمریکا در آن تحریم‌های جدیدی را برای بخش‌های مختلف اقتصاد ایران اعمال کرد و مهم‌ترین آن‌ها تحریم‌های نفتی بود.

این تحریم‌ها چند مشکل را برای ایران به وجود آوردند، اما پس از گذشت یک سال از اعمال این تحریم ها، برخلاف پیش بینی اکثر دولت‌های جهان تا حدودی زیادی با این مشکلات مبارزه شده و قصدی که آمریکا از این تحریم‌ها داشت، برآورده نشد.

بیشتر بخوانید:

دلخوشی دولت به بهبود ۱ رتبه‌ای فضای کسب‌وکار +جدول

تحریم‌های دریایی ایران را کانتینر ساز کرد +فیلم

یکی از مشکلاتی که بلافاصله پس از تحریم‌ها شامل حال اقتصاد ایران شد، کاهش ارزش پول ملی نسبت به دلار و ارز برخی کشورهای جهان بود که در ابتدا پیش بینی برای تقویت پول ملی و بازگشت ارزش آن به روزهای قبل تقریبا غیر ممکن و دشوار بود چراکه آن روزها آمریکا حداکثر تلاش خود را برای تضعیف اقتصاد ایران انجام می‌داد.

اکنون بعد از گذشت یک سال از اعمال این تحریم، تلاش‌های آمریکا برای فروپاشی اقتصاد ایران بی ثمر ماند و طبق اعلام عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی، ارزش پول ملی نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشته است.

   

 میر محمد حشمتی یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرگزاری میزان، یکی از راهکارهای افزایش ارزش پول ملی را رونق تولید دانست و گفت: دولت باید یک گام اساسی در راستای ارتقا تولید در کشور بردارد چرا که در این صورت بسیاری از مشکلات حال حاضر در اقتصاد برطرف خواهد شد که مهم‌ترین آن تقویت ارزش پول ملی است.
 
حشمتی بیان کرد: ظرفیت‌های بسیاری در بخش‌های مختلف اقتصادی  کشور وجود دارد که نادیده گرفته شده و به آن‌ها توجه نمی‌شود، این فرصت‌های اقتصادی در ابتدا برای رشد کار خود نیازمند تسهیلات مالی هستند که این نیاز باید توسط دولت برآورده شود که در نهایت موجب افزایش ارزش پول ملی در مقایسه با ارز دیگر کشورها  می شود.

طبق گفته فعالان اقتصادی، به واسطه افزایش تولیدات داخلی، واردات کالاهای غیر ضروری به کشور قطع یا به حداقل رسید، تا از خروج بی رویه ارز از کشور جلوگیری شود و ذخایر ارزی در کشور افزایش یابد که در نهایت ارزش پول ملی تقویت شد.

همانطور که اشاره شد فشارهای اقتصادی آمریکا علیه ایران قرار بود سبب فروپاشی اقتصاد ایران شود، اما با بازگشت ثبات به اقتصاد، نه تنها ارزش پول ملی در طول یک سال گذشته تقویت شده، بلکه ایران با استفاده از فرصت ها، در مسیر رشد قرار گرفته است.

یکی از دلایل تقویت پول ملی کاهش چشم گیر نرخ دلار و ثبات آن در بازار است به طوری که در اوایل مهر سال ۹۷ قیمت دلار نزدیک به ۲۰ هزار تومان رسید، اما این روزها نرخ دلار وارد کانال ۱۱ هزار تومان شده است.

بهای دلار نسبت به سه ماه گذشته بیش از ۵ درصد و نسبت به شش ماه گذشته بیش از ۲۲ درصد کاهش داشته است، با وجود اینکه قیمت دلار هنوز به روزهای قبل از تحریم‌ها بازنگشته، اما کاهش آن نسبت به یک سال گذشته بسیار چشم گیر و امیدوار کننده است.

بر اساس این گزارش اگرچه همچنان آمریکا به تهدیدها و تحریم‌های خود علیه ایران ادامه می‌دهد و معتقد است که اقتصاد ایران را از پا انداخته، اما شواهد حاکی از این است که آمریکا تا امروز به هیچ کدام از اهداف خود نرسیده و مهم‌تر از همه اینکه هم اکنون ایران دارای ثبات اقتصادی است.

مضاف بر اینکه، چند روز گذشته صندوق بین المللی پول پیش بینی کرد که اقتصاد ایران تا سال ۲۰۲۰ از رکود خارج می‌شود و این خبر امید ایرانیان را برای مبارزه با مشکلات اقتصادی بیش از پیش افزایش داد.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۴
    2 2
    اتفاقا وضعیت اقتصادی کشور نشان میدهد تحریمها کارساز بوده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس