به گزارش مشرق، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس سهشنبه شب در یک نشست خبری گفت که این جنبش موافق برگزاری انتخابات فلسطین است.
بیشتر بخوانید:
واکنش حماس به اعلام جرم علیه نتانیاهو
هنیه که این موافقت را پس از دومین نشست رهبران حماس با کمیته انتخابات در شهر غزه اعلام کرده است، تاکید کرد که این جنبش در انتخاباتی که قرار است در موعد مقرر برگزار شود، شرکت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری شهاب، وی افزود: «انتخابات وسیلهای برای خروج از بحران کنونی فلسطین و پایان دادن به دودستگی است».
اسماعیل هنیه در واکنش به مستثنی کردن قدس از انتخابات فلسطین گفت که برگزاری این انتخابات در قدس، کرانه باختری و غزه ضرورت دارد و «عدم برگزاری آن در قدس غیر قابل قبول است».
از سوی دیگر، «حنا ناصر» رئیس کمیته برگزاری انتخابات درباره مواضع «حکیمانه» حماس گفت که «این جنبس با حکمت و درایت و انعطافی که دارد با مشارکت در انتخابات پیشروی موافقت کرده است».
پیشتر «حازم قاسم» سخنگوی حماس گفته بود که «ما به هیچ وجه انتخابات عمومی را که شامل بیت المقدس، نوار غزه و کرانه باختری نباشد، قبول نخواهیم کرد».
مقامات حماس و جهاد اسلامی فلسطین چندی پیش مخالفت خود را با برگزاری انتخابات در تنها بخشی از سرزمینهای فلسطینی اعلام کرده و مستثنی کردن شهر قدس و نوار غزه را موجب تعمیق شکاف توصیف کردند.
آخرین انتخابات پارلمانی یکپارچه فلسطینیها در سال ۲۰۰۶ برگزار شد. آن انتخابات با پیروزی قاطع جنبش مقاومت حماس به پایان رسید، اما آمریکا و کشورهای غربی از پذیرش نتایج آن خودداری کردند. رژیم صهیونیستی با بازداشت نمایندگان عضو حماس، عملا مجلس قانونگذاری فلسطین را با مشکل مواجه کرد.
در فلسطین دو نوع انتخابات برگزار میشود: انتخابات سراسری و انتخابات محلی. انتخابات سراسری به انتخاباتی گفته میشود که در سراسر فلسطین به طور عمومی برگزار میشود و شامل انتخابات ریاست حکومت خودگردان و شورای قانونگذاری فلسطین است.