به گزارش مشرق، ستاد مشترک نیروهای مسلح کره جنوبی امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که کره شمالی حداقل یک پرتابه نامشخص را شلیک کرده است.
به نوشته خبرگزاری «یونهاپ» هنوز جزئیات بیشتری از نوع یا تعداد پرتابههای شلیک شده در دست نیست.
این سیزدهمین مرتبه در سال 2019 است که کره شمالی چنین شلیکهایی انجام میدهد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتینگ» خدمات امنیت دریایی ژاپن نیز شلیک پرتابه از سوی پیونگیانگ را تایید کرد.
بیشتر بخوانید:
ماهاتیر محمد: زمان عادیسازی روابط با کرهشمالی فرا رسیده است
عکس/ بازدید اون از سربازان زن ارتش
دیپلمات ارشد کره شمالی: با مقامهای روس مذاکراتی عالی داشتیم
نیروهای آمریکایی حاضر در کشور «گوام» نیز میگویند کره شمالی دو پرتابه از نوع کوتاهبُرد به سمت دریای ژاپن شلیک کرده است و تهدیدی برای گوام یا داراییهای آمریکا محسوب نمیشوند.
پیش از این، نشریه «چوسان سیمبو» کره شمالی در گزارشی نوشته بود پیونگیانگ آماده است در صورت عدم حصول پیشرفت چشمگیر در دیپلماسی با آمریکا، در «مسیر جدیدی» قدم بردارد و تولید سامانههای تسلیحاتی جدید خود را تسریع بخشد بنابراین واشنگتن نباید فرصت حیاتی گفتوگو با کره شمالی را از دست بدهد.
بر اساس این گزارش، آزمایشات اخیر موشکی کره شمالی نشان میدهد که «برد چندین موشکاندازهای فوق بزرگ (کره شمالی) در مقایسه با موشکاندازهای فعلی، افزایش چشمگیری داشته است» و سامانه موشکانداز جدید کره شمالی (MLRS) قادر به هدف قرار دادن پایگاههای آمریکا در کره جنوبی دارد.
«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی پیشتر به واشنگتن تا پایان سال جاری میلادی برای اتخاذ یک رویکرد منعطف در قبال کره شمالی مهلت داده بود و چوسان سیمبو با اشاره به این ضربالاجل نوشت که «محدوده زمانی برای گفتوگو که در سخنرانی سیاسی رهبر عالی کره شمالی (23 فروردین ماه) برای آمریکا معین شد، پایان امسال است».
این در حالی است که رئیسجمهور آمریکا و رهبر کره شمالی در سال 2018 و در کشور سنگاپور مذاکراتی را برگزار کردند که نتیجهای نداشت. پس از آن دور دوم مذاکرات میان رهبران این دو کشور در پایتخت ویتنام برگزار شد که آن نیز به شکست ختم شد. بار سوم، ترامپ و کیم در منطقه غیرنظامی در مرز دو کره دیدار کردند و از آن به بعد به دلیل عدم پایبندی واشنگتن به تعهداتش در مقابل کره شمالی، هیچگونه پیشرفتی در روابط دو کشور حاصل نشده است.
همچنین سال گذشته سران دو کره سه نشست برگزار کردند و مون و کیم توافق کردند که روابط را بهبود ببخشند و طرحهای تجاری متوقف شده خود را ازسربگیرند اما به واسطه تشدید تحریمهای آمریکا علیه کره شمالی و عدم انعطاف واشنگتن در مقابل پیونگیانگ، تاکنون هیچ پیشرفت قابل ملاحظهای در روابط دو کشور و همچنین روابط کره شمالی با آمریکا صورت نگرفته است.