به گزارش مشرق، دو تحلیلگر فلسطینی ابراز عقیده کردند که نبرد تبلیغ برای برگزاری سومین انتخابات کنست(پارلمان) رژیم صهیونیستی در پی شکست همه در تشکیل دولتی با مشارکت همه احزاب اسرائیلی میان بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود و دیگر احزاب آغاز شده است.
بیشتر بخوانید
پیام رزمایش شمشیرهای کرامت برای تلآویو
پایان نشست بینتیجه نتانیاهو و گانتز
دیدار پمپئو و نتانیاهو برای «فشار به ایران»
این تحلیلگران در این زمینه اتفاق نظر داشتند که اظهارات نتانیاهو و حمله وی به آتش بس میان مقاومت غزه و تل آویو و نیز اظهاراتش مبنی بر الحاق غور اردن و اتهام وی به بنی گانتس رئیس حزب کاحول لاوان(آبی سفید) و آویگدور لیبرمن رئیس حزب اسرائیل خانه ما به شکست تشکیل دولت، همگی با هدف به دست آوردن آرای شهرک نشینان صهیونیست در انتخابات سوم کنست صورت گرفته است. احزاب رژیم صهیونیستی پس از دو دور انتخابات کنست در تشکیل دولت شکست خورده اند که این وضعیت، رژیم اشغالگر را دچار فرسایش کرده و شهرک نشینان صهیونیست را هم در گرداب نزاع احزاب این رژیم غرق کرده است.
دوره حساس و پیچیده نتانیاهو
«عامر خلیل» کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی بر این باور است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در یک شرایط بسیار پیچیده و حساس به سر می برد و در مسیر بن بست حرکت می کند و خواهان رفتن به سمت سومین انتخابات در رژیم اسرائیل است تا وی را در برابر پرونده های فساد که با آن روبرو است، حمایت کند.
خلیل به پایگاه خبری فلسطین الیوم گفت نتانیاهو پس از ناکامی در تشکیل دولتی به ریاست خود، به بیان اظهارات جنجالی و تحریک آمیز علیه احزاب دیگر اسرائیلی در چارچوب آماده شدن برای سومین انتخابات کنست روی آورده است. وی افزود مخاطب اظهارات نتانیاهو در درجه اول، جامعه صهیونیستی و هدف وی آماده کردن آن برای سومین انتخابات کنست است با توجه به اینکه از سومین مهلت برای تشکیل دولت جدید تا پیش از انتخابات، تنها 9 روز باقی مانده است.
وی ابراز عقیده کرد نتانیاهو تلاش می کند تا جایی که می تواند در این برهه حساس، آرای شهرک نشینان صهیونیست به ویژه شهرک های اطراف نوار غزه را در کنار ورود به سومین انتخابات کسب کند تا شانس خود را برای کسب کرسی هایی در کنست افزایش دهد تا بتواند دولت را بدون هرگونه رنج و سختی تشکیل دهد.
فرصت ضعیف نتانیاهو
تحلیلگر فلسطینی اظهار داشت نتانیاهو از اظهارنظر درباره الحاق غور اردن و حمله به گانتس و نوار غزه و سخن گفتن درباره شهرک سازی درکرانه باختری برای به دست آوردن آرای شهرک نشینان استفاده می کند . این تحلیلگر فلسطینی درباره احتمال اینکه نتانیاهو برای طولانی دوره نخست وزیری اش و برای حمایت از خود در برابر محاکمه، دست به ماجراجویی نظامی علیه نوار غزه بزند، افزود گمان نمی کنم که چنین رویکردی، نتانیاهو را در کرسی حکومت باقی نگه دارد، درست است که وی توانست مدت حضور خود در نخست وزیری را با ترور شهید بهاء ابو العطاء(فرمانده گردانهای قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی) طولانی کند، ولی این مسئله به طور کلی تاثیری بر وضعیت رژیم صهیونیستی نگذاشته است.
وی تاکید کرد هر چند رویکرد دست زدن به عملیات نظامی گسترده در نوار غزه یا جنگ فراگیر و شدید که چند هفته طول بکشد، می تواند روند انتخابات را متوقف کرده و نتانیاهو حضور خود در کرسی نخست وزیری را برای مدت طولانی حفظ کند، ولی این تصمیم گیری در دستان نتانیاهو نیست. هر گام یا تصمیمی که نتانیاهو بخواهد آن را بدون دلیل قانع کننده برای احزاب اسرائیلی بردارد یا اتخاذ کند، با علامت های استفهام روبرو خواهد شد. تصمیم گیری در اختیار نتانیاهو نیست بلکه در اختیار موسسه امنیتیت اسرائیل است که ماهیت تهدید و دلایل قانع کننده برای رفتن به سمت جنگ یا عملیات نظامی را بررسی می کند.
سرنوشت حتمی
از سوی دیگر «حسن عبدو» دیگر تحلیلگر سیاسی فلسطینی ابراز عقیده کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل هر کاری که برای طولانی کردن مدت نخست وزیری اش انجام دهد، با این حال هرگز نمی تواند از سرنوشت حتمی که در انتظارش است یعنی محاکمه به خاطر مسائل فسادی که وی را دنبال می کند،فرار کند.
عبدو به این نکته اشاره کرد که هدف بنیامین نتانیاهو از بیان اظهارات اخیرش اثبات تسلیم نشدن خود در برابر مقاومت فلسطین به ویژه در دور اخیر نبردی است که گردان های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پیش برد.
عبدو در گفت و گو با فلسطین الیوم پیش بینی کرد که نتانیاهو می خواهد خود را به همه اسرائیلی ها به ویژه حزب آویگدور لیبرمن اثبات کند به اینکه در برابر مقاومت یا ارسال اموال به نوار غزه تسلیم نمی شود از طریق این اظهارنظر که تا زمانی که شلیک موشک ها ادامه داشته باشد، هیچ آتش بسی با غزه وجود ندارد
وی خاطر نشان کرد نتانیاهو با اظهارات اخیرش به دنبال نشان دادن خود به عنوان شخصیتی است که در برخورد با گروه ها در نوار غزه از همه سخت تر عمل می کند.
این تحلیلگر سیاسی ابراز عقیده می کند که اظهارات نتانیاهو دلیلی بر آغاز تحرکات داخلی اسرائیلی برای برگزاری سومین انتخابات است و شاید ما شاهد نبرد نظامی مشابه نبردی باشیم که به ترور بهاء ابوالعطا فرمانده گردانهای قدس منجر شد وی درباره سناریوی آینده گفت پیش بینی می کنم شاهد اتهام زنی ها و هجمه تمام رهبران اسرائیلی به ویژه نتانیاهو، لیبرمن و گانتس به نوار غزه و گروه های فلسطینی پس از شکست در تشکیل دولت ائتلافی با حضور احزاب اسرائیلی باشیم.