به گزارش مشرق، «ولید سکریه» از نمایندگان پارلمان لبنان و وابسته به حزبالله اعلام کرد، لبنان در مرکز طوفان و در مرز فلسطین اشغالی قرار گرفته، رژیمی که قدرت اصلی غرب برای هیمنه بر جهان عرب و اسلام در منطقه به شمار میرود و به همین دلیل «امنیت اسرائیل» اولویت مطلق آنهاست.
بیشتر بخوانید:
«سمیر خطیب» یک گام به نخست وزیری نزدیک شد
چرا اسرائیل به دنبال آتش بس بلند مدت با حماس است؟
بر اساس گزارش وبگاه «النشره»، سکریه ادامه داد، مقاومت در لبنان همان قدرت بازدارندگی است و چشمها به لبنان و چگونگی نابودی مقاومت دوخته شده تا دست اسرائیل باز شود. آنها تلاش کردند نظام سوریه را سرنگون کنند اما روسیه مداخله کرد، اسرائیل میتوانست به جنوب سوریه وارد شود زیرا ارتش درگیر حلب، دمشق و بوکمال بود اما از ترس جنگ با مقاومت این کار را انجام نداد.
وی تصریح کرد، آنها تلاش کردند که مقاومت را با فتنه داخلی در لبنان از بین ببرند، برخی از داخل لبنان نیز موافق این بودند و بر روی انتخابات پارلمانی حساب کرده بودند تا دولتی یک دست روی کار آید و مقاومت را خلع سلاح کنند اما حزبالله در انتخابات پیروز شد و نبرد به ایران منتقل شد تا این کشور را به عنوان «أمّ المقاومه» تسلیم کنند اما با عقبنشینی از توافق هستهای و تحریمهای اقتصادی، موفق به این کار نشدند.
سکریه سپس گفت: شکست در ایران ممکن است باعث بازگشت آمریکا شده باشد تا لبنان نقطه آغازین برای ضربه به محور مقاومت باشد.
وی در پایان گفت، موافق با مطالبات به حق معترضان است اما سیاسی کردن آن برای اهداف آمریکایی و به حساب مقاومت درست نیست؛ «بهای نجات لبنان از فروپاشی اقتصادی، سلاح حزبالله است» و از اینجا اصرار «سعد الحریری» نخستوزیر به تشکیل دولت تکنوکرات مشخص میشود.
در ادامه مداخلات آمریکا، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا هفته جاری مدعی شد: «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر عراق استعفا کرد زیرا مردم خواستار آزادی بودند و نیروهای امنیتی دهها نفر از مردم را کشتند. اینها تا حد زیادی به دلیل تأثیرات ایران است. همین موضوع درباره لبنان و اعتراضات بیروت نیز صدق میکند، آنها میخواهند حزبالله و ایران را از کشور خود بیرون کنند.
تظاهرات در لبنان هنوز ادامه دارد؛ تظاهراتی که اواخر مهرماه در اعتراض به وضع مالیاتهای جدید کلید خورد.
در ادامه تلاشها برای تشکیل دولت جدید، امروز منابع لبنانی اعلام کردند، توافق اولیه بر سر تشکیل دولت تکنو-سیاسی در لبنان با نخستوزیری «سمیر الخطیب» و بدون حضور «جبران باسیل» وزیر خارجه حاصل شده است.