به گزارش مشرق، تصمیم ریکلمه در مورد پیوستن به جناح مخالف در انتخابات هیئترئیسه باشگاه بر آتش رقابت افزوده و دشمنی قدیمی او و مارادونا را دوباره زنده کرده است طوری که مارادونا انتقادات آتشین خود را روانه همبازی سابقش کرده است.
بیشتر بخوانید:
احتمال مربیگری مارادونا در تیم اسپانیایی
رأیگیری در این زمینه امروز (یکشنبه) انجام میشود و شاید بتوان آن را تکرار دوباره انتخابات ریاست جمهوری در آرژانتین دانست. ۸۰ هزار عضو باشگاه بوکا میتوانند در وررزشگاه مشهور بونبونرا، رأی خود را به صندوق بیندازند. آرایی که ممکن است دومین شکست را برای مائوریسیو مکری در کمتر از دو ماه به همراه داشته باشد.
آقای سیاستمدار
مکری از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۶ رئیس باشگاه بوکا بود و از این موقعیت به عنوان سکوی پرشی به سوی مناصب و موفقیتهای سیاسی خودش استفاده میکرد. او در سال ۲۰۱۵ به عنوان رئیسجمهور آرژانتین انتخاب شد، اما دوران ریاست جمهوری او سهشنبه همین هفته به پایان میرسد. در انتخاباتی که کمتر از دو ماه پیش انجام شد او رقابت ریاست جمهوری را به رقیب خود آلبرتو فرناندس که او هم از بوینس آیرس کاندیدا شده بود، واگذار کرد و به این ترتیب با پایان دوره اول ریاست جمهوری اش با این سمت خداحافظی خواهد کرد.
در هشت سال گذشته بوکا زیر نظر دنیل آنگلیچی، دوست و شریک قدیمی مکری اداره میشد و این فرد مورد حمایت حزب «کامبیموس» یا جناح راست سیاسی آرژانتین نیز بود، حزبی که خود مکری نیز از طریق آن به ریاست جمهوری رسید و تعدادی از اعضای این حزب نیز عضو هیئترئیسه باشگاه بودند و از آنگلیچی حمایت میکردند.
این بار کاندیدای مورد نظر مکری و همفکران سیاسی اش در انتخابات ریاست باشگاه بوکا، کریستین گریبادو، نماینده سابق مجلس است. رقیب اصلی او خورخه آمور آمیل است که قبلاً مورد حمایت مکری بود، اما حالا در جبهه مخالف او قرار دارد. او از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ نیز رئیس باشگاه بوده است.
کمک به باشگاه
ریکلمه ۴۱ ساله، ستاره سابق تیم ملی آرژانتین در گروه خورخه آمیل برای پست قائم مقامی باشگاه کاندیدا شده است. ریکلمه در سال ۱۹۹۶ به بوکا پیوست و خیلی زود جای مارادونا را گرفت، مارادونایی که به بوکا برگشته بود تا فوتبال خود را در این تیم به پایان برساند. ریکلمه رابطه تیرهای با مکری و همچنین آنگلیچی داشت. برخلاف مارادونا که به موفقیت چندانی در بوکا دست نیافت، ریکلمه در بزرگترین دستاوردهای تاریخ بوکا نقش داشته است. مهمترین عناوین بینالمللی باشگاه به سال ۲۰۰۷ برمیگردد زمانی که ریکلمه سه گل در مجموع دو دیدار فینال لیبرتادورس برای این تیم مقابل گرمیو به ثمر ساند تا عنوان قهرمانی باشگاهی آمریکای جنوبی به بوکا جونیورز برسد، اما در سالهای اخیر بوکا جونیورز همواره در رقابتهای بزرگ مغلوب ریوپلاته همسایه خود شده است. ریکلمه در این مورد به شبکه آمریکا تی. وی گفت: «به نظرم حالا وقت کمک کردن به باشگاهم است، این چند سال اخیر بدترین دوران باشگاه بوده است. همه کشور میدانند که ما باید در این انتخابات برنده شویم.»
مقامات فعلی باشگاه که در جناح مکری هستند سعی میکنند جلوی استفاده از محبوبیت ریکلمه در انتخابات امروز را بگیرند. آنها هشدار دادهاند که به کسانی که با پیراهن ریکلمه یا تصویر او روی پیراهنشان در روز رأیگیری حاضر شوند، اجازه رأی دادن نخواهند داد.
اختلاف
اما دیگو مارادونا اسطوره فوتبال آرژانتین مخالف سرسخت کاندیدا شدن ریکلمه در انتخابات ریاست باشگاه بوکاست. زمانی که مارادونا مربی تیم ملی آرژانتین بود، ریکلمه از حضور در تیم ملی برای جام جهانی ۲۰۱۰ امتناع کرد و به صراحت گفت که از نظر اخلاقی با رفتارهای مارادونا سازگاری ندارد و به همین دلیل به تیم ملی تحت هدایت دیگو پشت کرد.
حالا مارادونا با انتقاد از ریکلمه گفته انتخاب او به معنی آمدن دانیل پاسارلا به عنوان مربی بوکاست: «ما نمیخواهیم پاسارلا را در تیم بوکا ببینیم، اگر ریکلمه برنده شود این اتفاق میافتد.» پاسارلا ستاره سابق ریورپلاته بود که در زمان مربیگری اش در تیم ملی آرژانتین، مارادونا را کنار گذاشت و از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ نیز هدایت بوکا را برعهده داشت که نتایج فاجعهباری را رقم زد و حتی منجر به سقوط تیم شد.
باتی گل
اما سومین ستاره فوتبال آرژانتین که در این انتخابات نقش دارد، گابریل باتیستوتا گلزن سابق تیم ملی این کشور است. باتیستوتا البته نقشی حاشیهای در این انتخابات دارد و زیاد وارد درگیریهای سیاسی نشده است. او که دوران کوتاهی را در بوکاجونیورز گذراند و فقط ۳۰ بازی در فصل ۹۱-۱۹۹۰ برای این تیم انجام داده، حالا به عنوان مشاور برای رقیب سوم انتخابات ریاست باشگاه که فردی به نام خوسه برالدی است، فعالیت میکند. باتیستوتا در اظهار نظری کوتاه در این مورد گفت: «انتظار داشتم که پیشنهاد مشاوره را دریافت کنم و از آن استقبال کردم، اما در مجموع، سیاست موضوعی نیست که مرا به خودش علاقهمند کند.»