کد خبر 1022805
تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۰
FATF نمایه

سفیر سابق ایران در آلمان ادعا کرد FATF مجرای تنفسی ایران در فضای تحریم است.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

علی ماجدی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین اظهار داشت: FATF شرایط خاصی را برای الحاق ایران به این گروه اعمال نکرده که مخالفان این چنین به قیل و قال افتاده‌اند. تنها دغدغه‌های FATF مبارزه با پولشویی و عدم پشتیبانی از گروه‌های حامی ‌تروریسم است که این موارد در ارتباطات مالی و بانکی تمامی ‌کشورهای جهان لحاظ می‌شود.

بیشتر بخوانید:

چرا پیوستن به FATF‌ قیمت دلار را بالاتر می‌برد؟

دوگانه‌سازی‌های دروغین حامیان FATF تمامی ندارد


او با اشاره به دیدگاه‌ برخی از مخالفان FATF که می‌گویند در این شرایط تحریمی، الحاق به گروه ویژه مالی به نفع ایران نیست، افزود: در این شرایط است که ما باید به FATF بپیوندیم؛ چرا که حتی کشورهایی چون‌ ترکیه و چین که به‌صورت محدود مراودات تجاری با ایران دارند هم حاضر نیستند این وضعیت را ادامه دهند.


ماجدی گفت: نپیوستن به FATF یا هر پیمان و گروه بین‌المللی تنها به اعمال محدودیت‌های بیشتر به اقتصاد کشورمان دامن زده و به نوعی در راستای خواست دشمنان ایران بوده است.


این اظهارات در حالی است که FATF به‌عنوان بازوی آمریکا و اروپا علیه کشورهای هدف برای فشار تحریمی ‌بیشتر عمل می‌کند و یک نهاد کاملاً سیاست‌زده است. دلیل روشن این ادعا آن است که بالغ بر ۷۶ درصد پولشویی‌های بزرگ در آمریکا و اروپا انجام می‌شود اما FATF کمترین فشار تحریمی و مالی علیه آنها وارد نمی‌کند. همچنین آمریکا و اسرائیل و عربستان بزرگ‌ترین رژیم‌های ‌تروریستی و حامی ‌مالی ‌تروریست‌ها هستند اما هرگز در جایگاه متهم، و موضوع سخت‌گیری و فشار از نگاه FATF قرار نمی‌گیرند. در مقابل دشمنان این رژیم‌ها، مصداق ‌تروریسم یا حمایت از ‌تروریسم معرفی می‌شوند.


اما ادعای ماجدی درباره چین و ترکیه دروغ است و با وجود فشارهای غرب، هر دو کشور تمایل به همکاری اقتصادی با ایران دارند و به آن ادامه می‌دهند.


 نکته مهم در این میان، استفاده از FATF برای فشار تحریمی ‌دقیق‌تر علیه ایران است که ماجدی اصرار دارد خلاف آن را روایت کند. یک سند روشن، بخشنامه‌ای دولتی بود که دو سال پیش به برخی بانک‌ها به بهانه FATF ارسال شد و در آن با وقاحت خواسته شد از همکاری با سازمان‌ها و نهادهایی که در فهرست تحریم‌های (غیر قانونی) سازمان ملل و «وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا»(!!) قرار دارند، امتناع کنند.


در عین حال ملاحظه مهم‌تری وجود دارد که به سوابق مشکوک و ضدامنیتی ماجدی بر می‌گردد. او بهمن سال گذشته پس از آن که به اجبار قانون منع به‌کارگیری مجدد بازنشستگان در دستگاه‌های دولتی، از سفارت ایران در آلمان کنار گذاشته شد، مصاحبه‌ای خیانت‌آلود و دروغ‌پراکنانه با ایسنا کرد و با ناجوانمردی تمام، به اتهام‌پراکنی علیه دیپلمات بازداشتی و مظلوم کشورمان در «آلمان» پرداخت. آقای اسدالله اسدی دبیر سوم سفارت کشورمان در اتریش، نیمه مرداد ۹۷ همزمان با سفر آقای روحانی به وین، در آلمان و با اتهامات واهی بازداشت شد. اسدی سپس به بلژیک منتقل شد و ۱۶ ماه است که در شرایط سخت فشار و بازداشت به‌ سر می‌برد.


ماجدی در گفت‌وگو با ایسنا در اظهاراتی که شایسته تعقیب از سوی مراجع امنیتی و قضایی است، دعاوی طرف اروپایی علیه دیپلمات کشورمان را تکرار کرد و با استقبال رسانه‌های غربی برای فشار به ایران مواجه شد. او در واقع از پشت به دیپلمات خودی شلیک می‌کرد و با توجه به حضورش در آلمان هنگام دستگیری، ظن مشارکت در خیانت برای بازداشت آقای اسدی تقویت می‌شود.


ماجدی با وجود بدعهدی فاحش اروپا، به تبرئه طرف اروپایی پرداخته و گفته بود: ما خیلی نتوانستیم طی این مدت اعتماد اروپایی‌ها را جلب کنیم. می‌بینیم که طی این چند وقت چه مسائلی بین ایران و اتحادیه اروپا رخ داده است. من نمی‌خواهم مسائل را بازگو کنم ولی این اتفاقات باعث شده که اعتماد اروپایی‌ها به ایران از بین برود. با دو، سه عمل اشتباه، اعتمادی که در حال ایجاد شدن بود از بین رفت. باید به کسانی که معتقدند با انجام برخی از عملیات‌ها و یا خودسری‌ها می‌توان منافع ملی کشور را تأمین کرد، به صراحت گفت تصور آنها اشتباه است و اقدامات آنها نه در راستای افزایش قدرت ایران بلکه ضد قدرت است.


او همچنین ادعا کرده بود: «ما می‌بینیم در هنگامی که آقای روحانی به اتریش سفر می‌کند مسائل آلمان رخ می‌دهد. قبل از آن نیز مسائل دیگری وجود داشت. آنها با یک دوگانگی در سیاست ایران مواجه شده‌اند. ما در داخل کشور با موضوعی همچون «عملیات خودسرانه» مواجه هستیم، آیا می‌توانیم منکر شویم که در خارج از کشور نیز نمونه‌ای از این اتفاقات رخ نمی‌دهد؟ عملیات‌هایی که اعتماد را دچار خدشه می‌کند».


این گزافه‌گویی‌های بی‌سند و کاملاًً مشکوک، در حالی است که مدتی بعد فاش شد دولت هلند برای ده‌ها سال صمدی ‌کلاهی (عامل جنایت ‌تروریستی هفتم تیر) را با اسم مستعار پناهندگی داده و مراقب می‌کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ایرج IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
    5 0
    هدف اصلی دولت و رسانه هایش از اصرار برای پیوستن ایران به FATF , بسته شدن همه راههای دور زدن تحریم ها و همچنین قفل کردن اقتصاد کشور است تا نظام را مجبور به تمکین از آمریکا کنند . و به عبارت واضح تر ایران را در نظم نوین جهانی ( بخوانید شیطانی ) هضم کنند . ظهور نزدیک است و شیطان و عواملش در خارج و داخل ایران به تکاپو افتاده اند تا بلکه بتوانند با غل و زنجیر کردن ستون خیمه مقاومت ( ایران ) از این رخداد بزرگ جلوگیری کنند.
  • سربدار IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
    3 0
    امام خمینی(ره):همه غرب زدگیها ظلمت است ایتهایی که توجهشون به غرب است توجهشون به اجانب است قبله شان غرب است رو به غرب توجه دارند اینها در ظلمات فرو رفته اند اولیاءشان طاغوت است ملتهای شرقی که به واسطه تبلیغات داخل و خارج بواسطه تعلینات عمال داخلی و خارجی رو به غرب آورده اند وقبله آمال شان به غرب است خودشان را باخته اند و نمی شناسند خودشان را معاصر و مفاخر خودشان را گم کرده اند خودشان را باخته اند و گم کرده اند و به جای آنها یک مغز غربی نشسته است اینها اولیاءشان طاغوت است و از نور به ظلمات وارد شده اند
  • سربدار IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
    3 0
    مذاکره کره شمالی با آمریکا بعد از مذاکره اول با گذشت چند ماه ، وزارت خارجه کره شمالی اعلام کرد که گقتگو با آمریکاچیزی به جز فریب نبوده و جز خیانت از آنها ندیده اند پس اگر اینطور باشد وزارت خارجه کره شمالی از وزارت خارج ایران قوی تر است چون کره شمالی بعد از چند ماه فهمید که اشتباه کرده است ولی وزارت خارجه ایران بعد از شش سال فهمیدکه اشتباه کرده است و یکی از فریب و خیانت آمریکا هم برای ایران وهم برای کره شمالی خریدن جاسوس از اعضای مذاکره کنندگان است و وای برای ما

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس