به گزارش مشرق، حمیدرضا علیخواه متخصص تغذیه، گفت: فستفودها از جمله غذاهای جذاب و اغلب خوش رنگ و بو هستند، اما متاسفانه مصرف غذاهای فستفود، افراد را با پرخوری، کمتحرکی روبرو میکند. عادات بد غذایی بالاترین نقش ابتلا به انواع سرطانها را در افراد دارند، سرطانهای معده و روده در چند سال اخیر با افزایش روبرو بوده است، به طوری که غذاهای آماده و کنسروشده در کنار غذاهای فستفودی مستثنی نیستند و بسیاری از افراد به این بیماریها دچار میشوند. به طور کلی سرطان معده با ۱۳.۷۰ درصد و سرطان روده بزرگ با ۱۳.۳۱ درصد از شایعترین سرطانها در میان ایرانیان است.
بیشتر بخوانید:
ماجرای مردی که از عامل سرطانش خط تولید ساخت
او افزود: ترکیبات سوسیس، کالباس، انواع ساندویچها را میتوان در گروه فستفود قرار داد، این ترکیبات با نمک میتواند جذب کلسیم به بدن را کاهش دهد و در برخی مواقع با پوکی استخوان خود را نشان میدهد. زیرا این خوراکیهای پرزرق و برق، خوش بو و خوش طعم با ادویه جاتی نظیر فلفل، پیاز، سیر، زنجبیل طعمدار میشوند و با انواع نیتراتها و فسفاتها رنگ میگیرند.
علیخواه در ادامه یادآوری کرد: برخی رستورانها مواد خوراکی خود را از صبح آماده و در طول روز با گرم نگه داشتن آنها احتمال بروز مواد خوراکی را به انواع بیماریها بالا میبرند، به طوری که میزان مواد مغذی موجود در غذا کاهش مییابد و هضم این مواد در دستگاه گوارش با اختلال همراه خواهد بود؛ بنابراین افراد باید توجه داشته باشند هر بوی نامناسب و لکه غیرعادی در سطوح سوسیس و کالباس مشکوک است و به افراد توصیه میشود در صورت عدم نیاز خریداری نکنند.
او توصیه کرد: برای کاهش مضرات غذاهای فست فود و آماده، افراد باید از خوراکیهای سالم از جمله میوهها و سبزیهای سبزرنگ سالم استفاده کنند، زیرا با مصرف مقادیر مناسب این مواد میتواند ویتامینهای لازم بدن را تامین و تاثیر مضرات را بکاهد.