کد خبر 1023945
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۰
خبر ویژه

روزهای گذشته کلیپی از شعرخوانی یک بازیگر در فضای مجازی منتشر شد که با واکنش شدید شاعران و مخاطبان در فضای مجازی مواجه شده است.

به گزارش مشرق، سلبریتی‌ها و خاصه عده‌ای از بازیگران مشهور که در سال‌های اخیر در عرصه‌های مختلف، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، ورزشی و... حضور داشته‌اند و این حضور بدون تخصصشان تاثیرات مخربی بر جامعه به‌جا گذاشته، بدون توجه به سابقه فعالیت‌هایشان پا در عرصه‌های دیگر نیز می‌گذارند. حالا در جدیدترین اقدام، کلیپی از شعرخوانی اندیشه فولادوند -از بازیگران نه‌چندان مطرح- در فضای مجازی منتشر شده که مورد تمسخر بسیاری از کاربران قرار گرفته است.


دکتر سید وحید سمنانی شاعر و پژوهشگر نام‌آشنای کشورمان در گفت‌وگو با کیهان، پیرامون این مسئله گفت: این اتفاق، به هیچ‌عنوان اتفاق تازه‌ای در ادبیات ما نیست. در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ این نوع شاعری و شعرخوانی وجود داشته است و در سطحی گسترده از سوی بسیاری از جوانان تبلیغ می‌شد اما نهایتاً این شیوه هم در شعرهای کلاسیک و هم در قالب‌های نوین راه به جایی نبرد. خانم فولادوند تا جایی که بنده می‌دانم قبل از اینکه بازیگری را به صورت حرفه‌ای آغاز کند به صورت جدی تجربه‌هایی در غزل داشته است. حالا پس از گذشت چند سال ایشان دوباره در همان فضای شعر دهة هفتاد شعری گفته و آن را در محفلی خوانده است. در مقام نقد باید گفت این شعر نشان می‌دهد که ایشان هنوز از فضای ۲۰ سال پیش ادبیات عبور نکرده است.


سمنانی افزود: مردم عادی با این مدل شعرخوانی آشنایی چندانی ندارند و اینکه کسی که او را به بازیگری می‌شناسند کلماتی را در قالب شعر اینگونه ادا کرده است برایشان تازگی دارد. این نوع شعر گفتن هنوز در جامعه ادبی دیده می‌شود اما مسئله این است که چون از زبان چهره‌ای تقریبا شناخته شده به عرصه ظهور نمی‌رسند در فضای مجازی دست ‌به دست نمی‌شوند. با این توضیح اگر این کلیپ مورد توجه واقع شده به دلیل راوی آن است نه محتوای آن! در هر صورت این نوع شعر و شعرخوانی سال‌ها پیش تجربه شده و بی‌هیچ تعارفی تجربه‌ای است شکست خورده. در این خصوص هم نباید نگران شد؛ زیرا به همین سرعت که این مطلب فراگیر شد به همین سرعت نیز از خاطره‌ها محو خواهد شد.


وی خاطر نشان کرد: ادبیات به‌خاطر پویا بودن و حرکت روبه‌جلویی که دارد این فضا را تصفیه خواهد کرد و این دست از مسائل آسیبی بر فضای اصیل ادبیات نمی‌زند هرچند ممکن است در کوتاه مدت افراد ناآشنا با ادبیات پویای جامعه را دچار یأس و بدبینی کند.

منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
    2 0
    گل بود به سبزه نیز اراسته شد:))) عجب بدبختی ایی داریم با اینا!! هر کی یه گوشی گرفته دستش شده تحلیل گر سیاسی و اجمتماعی و .... اقا برو توپت رو شوت کن، اقا برو نون بپز، اقا شما وزیر فلان بخشی.. اقا شما باید درختا رو هرس کنی. نمی گم نظر ندین یا تجربه نکنین چیزای دیگه رو، اما با آگاهی، در موردش مطالعه کنین، مشورت کنین عیب نداره تو حیطه ای جز تخصص خودتون هم وارد بشین. نیروهای نظامی ما چند وقت پیش یه جت اموزشی رو طراحی و به تولید رسوندن، طرف اومده می گه چرا رنگش اینجوریه هه هه هه!! یعنی پیام این رو نگرفته، رسیدن به این فناوری رو نمی بینه، میگه هه هه هه رنگش رو. خب این ادم اسکل نیست؟؟ یعنی فقط روح الله زم وبی بی سی و داداش مصی به دردشون می خوره و بس، که قشنگ بدبختی و نداری رو به رخشون بکشه نذاره نقاط قوت خودشون رو ببینن، بهشون تلقین کنه که شما عقب مونده این، خب از یه همچین جمعی اصغر فرهادی میاد بیرون دیگه، درون خودشون سیاهه، حس بدبختی وجود داره، اینو ربطش میدن به همه، می گن نه جامعه اینجوریه. اینا در حالت خوشبینانه اسکل سیاسی اجتماعی هستن و بدبینانه، خائن.
  • شاعرک IR ۲۱:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
    0 1
    ..سعدی از توی گور با تن لرزان گفت خا.خا.ک.ب.بر سر سرت بی بی شعور.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس