تاکید فرانسه، انگلیس و آلمان بر اجرای قطعنامه لغو تحریم‌های ایران

آلمان، انگلیس و فرانسه با انتشار بیانیه ای در بروکسل، مکانیسم حل اختلاف در برجام را فعال کردند.

به گزارش مشرق به نقل از اسپوتنیک، آلمان، انگلیس و فرانسه با انتشار بیانیه ای در بروکسل، مکانیسم حل اختلاف در برجام را فعال کردند. 

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که «تروئیکای اروپایی پروسه حل اختلاف در زمینه نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران را آغاز کردند.»

بیشتر بخوانید:

انگلیس: توافق مدنظر ترامپ جایگزین برجام شود

رویترز: اروپایی‌ها امروز «ساز و کار حل اختلافات» در برجام را فعال می‌کنند

در بیانیه فرانسه آمده است، «با توجه به اقدامات ایران، هیچ انتخاب دیگری نداشتیم، برای ثبت نگرانیهایمان و اینکه ایران به تعهداتش در برجام پایبند نیست به کمیسیون مشترک رجوع می‌کنیم.»

ساعاتی پیش خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتهای اروپایی گزارش داده بود که آلمان، فرانسه و انگلیس احتمالا روز سه شنبه مکانیسم حل اختلاف در برجام را فعال می‌کنند. 

این مکانیسم روندی است که در صورت طی کردن کامل مراحل، به بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران منتهی خواهد شد. 

با این حال دیپلماتهای اروپایی مدعی هستند که هدف این تصمیم حفظ توافق هسته‌ای از طریق بحث و رایزنی با ایران برای بازگشت به تعهداتش ذیل برجام است، نه بازاعمال تحریمهای سازمان ملل. 

در برجام دو بند به ساز و کار حل و فصل اختلافات در توافق اختصاص یافته است، بندهای ۳۶ و ۳۷.

در بند ۳۶ آمده است: «چنانچه ایران معتقد باشد که هر یک یا کلیه گروه ۱+۵ تعهدات خود را رعایت نکرده‌اند، ایران می‌تواند موضوع را به منظور حل و فصل به کمیسیون مشترک ارجاع کند؛ به همین ترتیب، چنانچه هر یک از اعضای گروه ۱+۵ معتقد باشد که ایران تعهدات خود را رعایت نکرده است، هر یک از دولت‌های گروه ۱+۵ می تواند اقدام مشابه به عمل آورد. کمیسیون مشترک ۱۵ روز زمان خواهد داشت تا موضوع را فیصله دهد، مگر اینکه این زمان با اجماع تمدید شود. متعاقب بررسی کمیسیون مشترک، چنانچه هر عضو معتقد باشد که موضوع پایبندی فیصله نیافته است، می‌تواند موضوع را به وزیران امور خارجه ارجاع دهد. وزیران ۱۵ روز خواهند داشت تا موضوع را فیصله دهند، مگر اینکه این زمان با اجماع تمدید شود. پس از بررسی کمیسیون مشترک - همزمان با (یا به جای) بررسی در سطح وزیران - خواه عضو شاکی یا عضوی که اجرای تکالیفش موضوع بوده است می‌تواند درخواست کند که موضوع توسط یک هیأت مشورتی که متشکل از سه عضو خواهد بود (یکی از سوی هر یک از طرف‌های درگیر در اختلاف و طرف سوم مستقل) بررسی شود. هیأت مشورتی می‌بایست نظریه غیر الزام‌آوری را در خصوص موضوع پایبندی ظرف ۱۵ روز ارائه کند. چنانچه، متعاقب این فرآیند ۳۰ روزه موضوع فیصله نیابد، کمیسیون مشترک در کمتر از ۵ روز نظریه هیأت مشورتی را با هدف فیصله موضوع بررسی خواهد کرد. چنانچه موضوع کماکان به نحو مورد رضایت طرف شاکی فیصله نیافته باشد و چنانچه طرف شاکی معتقد باشد که موضوع، مصداق «عدم پایبندی اساسی» می‌باشد، آنگاه آن طرف می‌تواند موضوع فیصله نیافته را به عنوان مبنای توقف کلی و یا جزیی اجرای تعهداتش وفق برجام قلمداد کرده و یا به شورای امنیت سازمان ملل متحد ابلاغ کند که معتقد است موضوع مصداق «عدم پایبندی اساسی» به شمار می‌آید.»

بند ۳۷ برجام عنوان می‌کند: «متعاقب دریافت ابلاغ طرف شاکی، به نحو مشروح در فوق، به همراه توضیحی از تلاش‌های توأم با حسن نیت آن طرف برای طی فرآیند حل و فصل اختلاف پیش بینی شده در برجام، شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌بایست منطبق با رویه‌های خود در خصوص قطعنامه‌ای برای تداوم لغو تحریم‌ها رای گیری کند. چنانچه قطعنامه فوق‌الذکر ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ به تصویب نرسد، سپس مفاد قطعنامه‌های سابق شورای امنیت سازمان ملل متحد مجدداً اعمال خواهند شد، مگر اینکه شورای امنیت سازمان ملل متحد به نحو دیگری تصمیم گیری کند. در چنین صورتی، این مفاد در خصوص قراردادهایی که بین هر طرف و ایران یا افراد و نهادهای ایرانی قبل از تاریخ اعمال آنها امضا شده باشد، دارای اثر عطف به ما سبق ندارد مشروط به اینکه فعالیت‌های صورت گرفته وفق اجرای این قراردادها منطبق با برجام و قطعنامه‌های قبلی و فعلی شورای امنیت باشد. شورای امنیت سازمان ملل متحد، با ابراز نیت خود برای تصمیم ‏گیری مبتنی بر ممانعت از اجرای دوباره و خودکار تدابیر در صورتی که ظرف این مدت موضوعی که موجب ابلاغ فوق شده است حل و فصل شده باشد، دیدگاه‌های طرف‌های اختلاف و هرگونه نظریه صادره توسط هیأت مشورتی را ملحوظ خواهد داشت. ایران بیان داشته است که چنانچه تحریم‌ها جزیی یا کلی مجددا اعمال شوند، ایران این امر را به منزله زمینه‌ای برای توقف کلی یا جزیی تعهدات خود وفق برجام قلمداد خواهد کرد.»(اینجا بخوانید) 

در حقیقت منظور از مکانیسم ماشه همان «ساز و کار حل اختلافات» در بندهای ۳۶ و ۳۷ در برجام است. این ۲ بند از آنجا که رجوع به آنها می‌تواند به بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران بینجامد، به «مکانیسم ماشه» معروف شده‌ است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 13
  • غیر قابل انتشار: 2
  • DE ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    130 9
    اگر تحریم ها برگرده، از رژیم شاه بی غیرت تر هستید اگر از برجام و ان پی تی خارج نشید.
    • IR ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
      46 11
      اول شما از این پیروان مکتب غربگدایی بپرس ببین به چیزی به اسم غیرت اعتقاد دارند تا بعدا به اندازه کم و زیادش برسیم
  • محمد IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    99 0
    خاک بر سر تحمیل کنندگان برجام........این هم از فهم زبان دنیا
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    105 1
    مبارک باشه برای آقایون عبرت باشه برای مردم
  • IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    11 5
    نه باباااا؟
  • محمد IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    16 9
    پرورش قارچ واجبه
  • دیده بان IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    84 0
    ایران بایددرپاسخ به زورگویی ها ازNPT خارج شود.
  • IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    22 6
    باید رایزنی با چین وروسیه بیشتر شود زمان کم است احتمالا انها با چین وروسیه در حال لابیگری باشند
  • IR ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    71 5
    تا 1400.. خسر الدنیا و الاخرت
  • DE ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    17 6
    به درکککک من ازخدامه ازبرجام بیایم بیرون بعدشهادت سردارشب وروزندارم لحظه شماری میکنم واسه نابودیشون حالا...بابای برجام
  • میثم IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    33 0
    هر وقت ایران به سمت غنی سازی بیشتر میره اروپا و آمریکا از سر ناچاری تهدید میکنن ، ایران هم باید تهدید به خروج از NPT و خروج ناظران آژانس انرژی اتمی کنه
  • IR ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    32 0
    ایران باید سریعا غنی سازی حداکثری را آغاز و از ان پی تی خارج شود تا فکر نکنن فقط خودشون ماشه دارند
  • DE ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    43 0
    یارو دست گذاشت رو ماشه وقتی فشار داد شلوارش خیش شد .این سه کشور باید قبل از فشار دادن ماشه پوشک بپوشن..
  • دشمن استکبار IR ۰۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
    0 0
    ما هفت نفری روی موتور میشینیم ما رو از چی میترسونن . برو باو
  • IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
    0 0
    عراقچی در تلویزیون گفت اگر آمریکا از برجام تخلف بکنه ما خودمون میتونیم برخورد کنیم. هیچ مرجع قانونی برای برخورد با متخلف وجود ندارد و این خیلی خوب است. سندش هم هست. بد نیست بعضی وقتها این فیلمها در سایت مرور بشه و ضمیمه خبرهایی که مربوط به برجام هست آورده بشه تا دیده بشه. ممنون.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس