به گزارش مشرق، با وجود هجمه سیستماتیک علیه شورای نگهبان و القای این دروغ بزرگ که شورا با حذف همه اصلاحطلبان، روح رقابت را از انتخابات گرفته، روز گذشته عباسعلی کدخدایی، سخنگو و قائممقام دبیر شورای نگهبان از آمار و ارقامی گفت که خلاف ادعای این جریان را نشان میداد. او ضمنا تاکید کرد: «عینک شورای نگهبان نه جناحی بلکه قانون و شرایط مندرج در قانون است.»
بیشتر بخوانید:
ما را تأیید صلاحیت نکنید؛ مردم به خیابان میآیند!
کدخدایی: دو هزار نفر به تایید صلاحیتشدهها اضافه شدند
عباسعلی کدخدایی روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه به برخی شائبهپراکنیهای یک جریان سیاسی خاص درباره فضای احراز صلاحیتها پاسخ داد. او در پاسخ به این سوال که آیا شورای نگهبان برخی از اصولگرایان را رد صلاحیت کرده تا در دقیقه 90 صلاحیت آنها تایید شود، گفت: «رویه شورای نگهبان خلاف این است؛ این اتهامی است که میتوان آن را پیگیری قضایی کرد. آمار را بررسی کنید. امروز هم اسامی برای وزارت کشور ارسال شده است و بقیه اسامی نیز ارسال میشود و خواهید دید که چنین مسالهای نیست.» وی درباره اظهارات اخیر محمود واعظی، رییس دفتر رییسجمهوری که مدعی شده بود برخی نامزدها به دلیل حمایت از برجام ردصلاحیت شدهاند نیز گفت: «قبول کنید اینگونه اظهار نظر مقامات دولتی جفای بزرگ علیه شورای نگهبان بود که گفته شد کاندیداها به دلیل حمایت از دولت یا فلان مصوبه صلاحیتشان تایید نشده است.»
وی اضافه کرد: «هیچگونه تفاوتی بین افراد در بررسی صلاحیتها نیست. اگر تخلف بر مبنای اسناد و مدارک باشد، هیچ تفاوتی برای شورای نگهبان ندارد.» کدخدایی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه تکلیف ادعاهای منتشرشده از سوی برخی چهرههای اصلاحطلب علیه قالیباف چه میشود، تصریح کرد: «اینکه فردی در فضای مجازی صرفا مطالبی را منتشر کند، برای ما مدرک محسوب نمیشود؛ اصالت اسناد برای ما مهم است و باید مدارک و مستندات برای شورای نگهبان احراز شود، باید آقایان احراز کنند که چنین تخلفی صورت گرفته است.»
سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از این نشست خبری افزود: «اینکه ببینیم افراد به کدام جناح سیاسی وابسته هستند و بعد اظهار نظر کنیم، شورای نگهبان این عینک را ندارد و عینک شورای نگهبان قانون و شرایط مندرج در قانون است.» کدخدایی همچنین درباره تایید صلاحیت نمایندگان ردصلاحیتشده اظهار کرد: «بررسی دقیق در این خصوص نکردم اما حدود هشت نفر از 90 نفر نماینده ردصلاحیتشده در مرحله دوم تایید صلاحیت شدند.» وی اذعان کرد: «از مرحله قبل که مرحله بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیات مرکزی بود، تا مرحله شورای نگهبان اول، حدود دو هزار نفر به تایید صلاحیتشدهها اضافه شدند.»
هجمه دروغ و افترا علیه شورای نگهبان
این اظهارات شفاف و صریح کدخدایی در حالی ابراز شدند که اصلاحطلبان و اصحاب دولت مدتی است در هجمهای هماهنگ، حیثیت و تبار شورای نگهبان را با انواع دروغ نشانه رفتهاند. ایشان با انواع و اقسام تهمت و افترا حتی کار را به جایی رساندند که مدعی دریافت رشوه از سوی این نهاد برای تایید صلاحیت نامزدها شدند. محمود صادقی، نماینده اصلاحطلب مجلس پس از آنکه صلاحیتش از سوی شورای نگهبان رد شد، در توییتی نوشت: «در این دوره از انتخابات واسطهها نرخ تأیید صلاحیت را بعضا تا چهار میلیارد تومان بالا بردهاند؛ چه شود این مجلس یازدهم.» اصلاحطلب دیگری که پرچمدار حمله به شورای نگهبان شده، مصطفی تاجزاده است.
او بهطور مداوم در توییتهایی، عملکرد شورای نگهبان را زیر سوال برده است. او چندی پیش مدعی اعمال فشار از سوی شورای نگهبان روی نامزدهای ردصلاحیت شده برای عدول از مواضع سیاسیشان شد. او نوشت: «از سوی شورای نگهبان در تماس با بعضی کاندیداهای ردصلاحیتشده، از آنها خواستهاند برای تایید صلاحیتشدن از برخی مواضع یا اقدامهای پیشین خود برائت جویند. روشن است هر نامزدی که گذشته خود را برای نشستن بر کرسی مجلس نفی کند، نزد مردم صلاحیت خود را از دست میدهد.» او روز گذشته نیز در توییتی دیگر با تشبیه انتخابات به انتصابات مدعی شد که «شورای نگهبان تبدیل به داور بیطرف شده است.»
در شرایطی که کدخدایی بارها اعلام کرده که اصلاحطلب یا اصولگرابودن نامزدها، هیچ تاثیری در روند احراز صلاحیتها ندارد و گذشته از این، در فرایند ثبتنام نیز ذکری از خط سیاسی افراد برده نمیشود، اما رسانههای اصلاحطلب مدام در پی القای این خط هستند که شورای نگهبان را له جریان اصولگرایی و علیه جریان اصلاحطلبی تصویر کنند. در همینباره، روز گذشته روزنامه اصلاحطلب «شرق» در گزارشی مدعی تایید صلاحیت 83 درصدی نامزدهای اصولگرا در برابر تایید صلاحیت 12 درصدی نامزدهای اصلاحطلب شد. پیش از این، روزنامه اعتماد نیز در شماره روز هشتم بهمن خود به نقل از یکی از اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان مدعی ردصلاحیت 93 درصد نامزدهای اصلاحطلب توسط شورای نگهبان شد.
اعتماد در همین شماره، گزارشی با عنوان «اقلیت ضعیف؛ سقف رویاپردازی انتخاباتی اصلاحات» منتشر کرد که از آن، روشنبودن نتیجه انتخابات مجلس از همین الان استنباط میشد؛ این روزنامه همچنین مدعی شد که «تنها 44 کاندیدای حزبی اصلاحطلب در سراسر کشور تایید صلاحیت شدهاند.» این در حالی است که برخی آمارها از تایید صلاحیت بیش از 100 نامزد اصلاحطلب، فقط در تهران حکایت دارد. شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان نیز روز هشتم بهمن در بیانیهای، ضمن ناامیدانه و یکطرفانه توصیفکردن صحنه انتخابات مجلس، با زبانی هشدارآمیز، احتمال تحریم انتخابات را به میان آورد. این شورا تاکید کرد: «هشدار میدهیم که چنانچه دایره انتخاب مردم همچنان بسته بماند ما نمیتوانیم زینتالمجالس انتخابات باشیم.»
با وجود همه این ارعابها، تهمتها و افتراها، تجربه 10 دوره قبلی انتخابات مجلس نشان میدهد که اصلاحطلبان هر جا به دلیل تشتت درونجریانی یا ریزش پایگاه اجتماعی، دچار بنبست شدهاند، برای لاپوشانی ضعفهای خود، از یکسویهبودن فضا و تحریم انتخابات سخن گفتهاند. در انتخابات مجلس چهارم با وجود اینکه چپهای اسلامی(اصلاحطلبان امروزی) گزینههای اصلیشان تایید صلاحیت شده بودند، در رقابت با راستهای اسلامی(جامعه روحانیت مبارز) قافیه انتخابات را واگذار کردند و پس از آن شکست سنگین تا انتخابات ریاستجمهوری 76، عطای فعالیت سیاسی را به لقایش بخشیدند.
با این حال، چپها در آن دوران مثل امروز، شورای نگهبان را به انحصارطلبی ردصلاحیتهای گسترده متهم کردند. در انتخابات مجلس هفتم نیز دقیقا همین پروژه تکرار شد؛ آنجا که نمایندگان اصلاحطلب مجلس ششم به دلیل اقداماتی نظیر تحصنهای ساختارشکنانه، ردصلاحیت شده و همین امر، آنها را به اتهامزنی به شورای نگهبان واداشت و در حرکتی هماهنگ کل انتخابات مجلس هفتم را تحریم کردند؛ هر چند برخی گروههای اصلاحطلب مانند کارگزاران سازندگی توبه شکستند و نتوانستند هوس حضور در انتخابات را کنار بگذارند.
فرصت مجدد شورای نگهبان برای ردصلاحیتشدهها
با وجود پروپاگاندای اصلاحطلبان، روز گذشته ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره 8 خود، از نامزدهایی که توسط شورای نگهبان ردصلاحیت شدهاند خواست تا از روز شنبه مورخ ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ تا روز دوشنبه مورخ 14/11/98 (به مدت سه روز) درخواست رسیدگی مجدد خود را شخصاً به همراه دلایل و مدارک معتبر به شورای نگهبان ارائه کنند. علاوه بر این، خود شورای نگهبان نیز پس از اعلام احراز صلاحیتها توسط هیات نظارت استانها، ضمن برگزاری جلسات جداگانه با نامزدهای ردصلاحیتشده، دلایل آنها را استماع و در صورت اهمال در رسیدگی، صلاحیت را برمیگرداند؛ چه آنکه خود کدخدایی در نشست خبری دیروز خود از تایید صلاحیت هشت نفر از 90 نفر نماینده ردصلاحیتشده خبر داد.
منبع: صبح نو