به گزارش مشرق، غلامحسین مصباحی مقدم با بیان اینکه اقتصاد قوی اقتصادی است که از همه ظرفیتهای خود بتواند بهرهبرداری کند، تأکید کرد، ایران ظرفیتهای بالقوه بسیاری مثل نیروی انسانی متخصص و نخبه، منابع مالی مردمی انبوه، ظرفیتهای منابع طبیعی منحصر به فرد و همچنین پتانسیلهای قابل توجهی در حوزه انرژی دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد، در حال حاضر ایران رتبه نخست منابع انرژی و معادن دنیا را در اختیار دارد و همچنین بهلحاظ جغرافیایی نیز در یک منطقه ژئوپولیتیک قرار گرفته است.
وی با تصریح به اینکه اگر از این ظرفیتهای منحصر به فرد بهدرستی استفاده شود تحقق اقتصاد قوی دور از دسترس نیست، تأکید کرد، بین این موارد ظرفیتهای مربوط به نیروی انسانی اهمیت قابل توجهی دارد، متأسفانه در کشور از ظرفیتهای مربوط به نیروی انسانی بهدرستی استفاده نشده است.
مصباحی مقدم گفت: در حال حاضر عدهای از مدیرانِ از دور خارجشده همچنان در مصدر امور قرار گرفتهاند و به یک مانع جدی برای تحقق اقتصاد قوی تبدیل شدهاند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه تجربیات قدیمی و ناکارآمد، نوآوریهای رکودزده و علم و دانش غیربومی مانع تحقق اقتصاد قوی بوده و از طرف دیگر نیروی انسانی باانگیزه کشور را ناامید میکند.
وی اضافه کرد، امروز فرار مغزها بهعنوان یک پدیده با آثار بسیار منفی در کشور مطرح شده که دلیل اصلی آن همین موانع موجود در برابر تحقق اقتصاد قوی میباشند.
بهگفته مصباحی مقدم، موانع انسانی تحقق اقتصاد قوی در همه بخشهای سیستم نفوذ کردهاند و اجازه تغییرات را به نیروهای کارآمد نمیدهند. بهعنوان فوریترین اقدام بایستی طرح و برنامهای برای کنار زدن این طیف رانتخوار تهیه کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت تأکید کرد، متأسفانه تفکری در کشور حاکم شده است که معتقد است تا پیوند کامل با غرب ایجاد نشود مشکلات داخلی و چالشهای اقتصادی برطرف نخواهد شد، این تفکر نیز یک مانع جدی در مسیر تحقق اقتصاد قوی است.