به گزارش مشرق، بیش از ۱۸ سال از حمله آمریکا به افغانستان و ۱۸ ماه از آغاز مذاکرات آمریکا و طالبان میگذرد که دونالد ترامپ بطور مشروط با توافق صلحی با طالبان موافقت کرده که منجر به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان شده و ممکن است آغازی بر پایان طولانیترین جنگ تاریخ آمریکا نیز باشد.
بیشتر بخوانید:
العهد: طالبان چند مقام ارشد سیا را به اسارت گرفته است
نشریه «نیویورک تایمز»، چاپ آمریکا نوشت: این توافق تنها در صورتی امضا خواهد شد که طالبان تعهد خود را برای کاهش پایدار خشونتها در یک بازه حدوداً ۷ روزه آزمایشی ثابت کند.
براساس این گزارش، اگر توافق به امضا برسد آمریکا خروج تدریجی نیروهایش از افغانستان را آغاز میکند و مذاکرات مستقیم بین طالبان و رهبران افغانستان درباره آینده کشورشان آغاز میشود.
یک مقام ارشد آمریکایی آگاه از روند مذاکرات قطر گفت که ترامپ موافقت ابتدایی خود را برای توافق با طالبان، در صورت توقف خشونتها، در روز دوشنبه و زمان حضور در مراسم بازگشت دو نظامی کشته شدن آمریکا در افغانستان اعلام کرد.
یک دیپلمات ارشد در واشنگتن نیز اظهار کرد که از لحاظ اصولی توافق ۹۵ درصد مورد توافق است اما احتمال اعلام توافق نهایی در چند هفته آینده روشنتر خواهد شد.
گفتنی است که پیش از این نیز آمریکا و طالبان به توافق بسیار نزدیک بودند و ترامپ رهبران طالبان را نیز به کمپ دیوید دعوت کرده بود اما پس از کشته شدن یک نظامی آمریکایی در حمله طالبان این دیدار و نیز مذاکرات را لغو کرد.
پس از یک وقفه سه ماهه و تلاشها برای اعتمادسازی از جمله تبادل زندانیان ارشد طالبان با دو استاد دانشگاه آمریکایی کابل دو طرف بار دیگر بر سر میز مذاکره بازگشتند اما طالبان اخیراً از طولانی شدن روند مذاکرات اظهار نارضایتی کرده و از واشنگتن خواسته تا هر چه زودتر تصمیم نهایی خود را اعلام کند.
این در حالی است که یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز به «رویترز» گفته مذاکرات قطر درباره جزئیات مربوط به چگونگی کاهش خشونتها جریان دارد.