به گزارش مشرق، شبکه خبری المیادین در ادامه ویژهبرنامههای خود از استودیو تهران درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی، چهارشنبه شب به موضوع آغاز مهلت تبلیغات انتخاباتی پرداخت.
بیشتر بخوانید:
المیادین در این برنامه میزبان «ملحم ریا» مدیر شبکه در تهران بود. ریا گفت، از روز پنجشنبه سیزدهم فوریه (بیستوچهارم بهمن) به مدت یک هفته تبلیغات انتخاباتی آغاز میشود و چهارشنبهشب آینده تمام میشود و پنجشنبه روز سکوت انتخاباتی است و روز جمعه روز أخذ رأی خواهد بود. بحث و جنجالی هم که درباره رد صلاحیتها در روزهای گذشته شده بود هنوز هم بخصوص در میان اصلاحطلبان ادامه دارد.
ریا گفت: اصلاحطلبان تا الان مناسب دیدهاند که هیچ لیست واحدی برای این انتخابات ارائه ندهند و حق انتخاب را به احزاب خودشان بدهند. لذا برخی احزاب لیست تهیه کرده و برخی دیگر هم تصمیم گرفتهاند که لیستی تدوین نکنند. اصولگرایان هم تا الان موفق نشدهاند یک لیست یکپارچه تشکیل بدهند شاید به دلیل اختلافات بین بعضی احزاب. برخی اصلاحطلبان دلیل این امر را، اختلافات ذکر کرده و برخی دیگر میگویند که چون فضا رقابتی نیست لیست یکپارچه ندادهاند. در این اوضاع برخی میگویند وضعیت به سود اصولگرایان است که چند لیست تشکیل بدهند.
مدیر المیادین در تهران افزود: در چنین حالتی برخی دیگر میگویند دلیل لیست ندادنها نه این است و نه آن. دلیلش فضای دموکراسی است که در ایران حاکم است و هیچ اجباری نیست که انتخابات به یک لیست محدود شود بلکه رأی دهنده باید انتخابهای متعددی داشته باشد و او بر اساس برنامه های انتخاباتی گزینه خود را انتخاب کند.
او توضیح داد: در جریان اصولگرا چند ائتلاف بارز هست. اول ائتلاف نیروهای انقلاب؛ ائتلاف دوم، جبهه پایداری و ائتلاف سوم نواصولگرایان است که این سه شخصیتهای سرشناسی در خود دارند. ائتلاف چهارم هم گفته میشود متعلق به یاران رئیس جمهور سابق محمود احمدی نژاد است. هیچ اسم خاصی روی آنان نیست که بگوید اینها یاران احمدینژاد هستند بلکه اینطور معروف شدهاند که نامزدان این لیست از مدیران یا اعضای دولت احمدینژاد بودهاند و گفته میشود که به هر حال به سوی او متمایل هستند.
ریا گفت: ما الان در مقابل یک هفته تعیینکننده هستیم و در این هفته هر ائتلاف یا نامزدی با اعلام برنامههایش تلاش میکند آراء را به سوی خودش جذب کند و حرارت انتخاباتی این هفته به اوج خواهد رسید. بخصوص که احزاب اصلاحطلب که مناسبت دیدهاند که با لیست احزاب شرکت کنند باید رأیدهندگان خود را قانع کنند، چرا که از آنجا که لیست یکپارچهای ندادهاند، وضعیت دشواری دارند. در نتیجه الان مسئولیت بر دوش احزابی است که لیست حزبی و جداگانه دادهاند و این کار آسانی نیست.
مدیر المیادین در پاسخ به این سوال که شخصیتهای سرشناس در ائتلافهای اصولگرا چه تأثیری در جذب رأیدهندگان خواهد داشت، گفت، البته که این موضوع اثر زیادی دارد بخصوص که برخی از آنان آوازه نیکی دارند. اما برخی دیگر، عکس این را معتقدند و میگویند که این سرشناسان توان جذب رأیدهندگان را ندارند و شاید این ائتلافها شانسشان مقابل ائتلافهایی که نامزدهای جوان دارند، کمتر است. در میان رأیدهندگان هستند که خواستار تجربه کردن نسلی جدید هستند و شاید به این ائتلافها فرصت بدهند.