به گزارش مشرق، طبق یک سنت ۳۰ ساله، مداحان و ذاکران اهلبیت (ع) فردا شنبه ۲۶ بهمن، همزمان با میلاد فرخنده حضرت زهرا (س) به دیدار حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب میروند که این دیدار، دربرگیرنده ۲ اتفاق خوب و تحول مهم است.
این دیدارها که از سالهای میانی دهه ۶۰ و در دوران ریاست جمهوری آیتالله خامنهای آغاز شده، از سال ۱۳۶۸ پس از ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری معظم له پیگیری شده که در همان سال، چند ماه پس از رحلت امام خمینی (ره)، علی انسانی پشت تریبون قرار گرفت و به عنوان یکی از شاخصترین مداحان کشور، به اجرای برنامه پرداخت.
بیشتر بخوانید:
فهرستنویسی مداحان قرن ۱۴ پایتخت
در آن سالها اجرا و اداره دیدارها با دو تشکل سنتی و جدید مداحی، یعنی جامعه مداحان تهران و مجمعالذاکرین حسینی بود و غلامحسن رفیعا از دفتر مقام معظم رهبری، مسؤولیت هماهنگی این دیدار مهم و سالانه را بر عهده داشت.
در سالهای بعد، رفته رفته تشکلهای دیگری هم برای هماندیشی و همفکری در خصوص دیدار مداحان با رهبر معظم انقلاب دعوت شدند و این دیدار با حضور مداحانی از سراسر کشور، همچنین دعوت از بانوان ذاکر، وسعت بیشتری یافت. هیأت رزمندگان اسلام، کانون مداحان و شاعران آیینی، خانه مداحان، سازمان تبلیغات اسلامی، موسسه قدیمالاحسان و ... تشکلها و نهادهایی بودند که درباره انتخاب مداحان برای اجرای برنامه در حضور رهبر انقلاب، حق رأی داشتند و به سازماندهندگان این دیدار سالانه مشورت میدادند.
برای برپایی این دیدار، جلسات و نشستهای مشورتی فراوانی برگزار میشود، اما یکشنبهای که گذشت، جلسه نهایی انتخاب ذاکران برای اجرای مداحی در حضور مقام معظم رهبری در خانه مداحان برگزار شد و ضمن این جلسه، دو اتفاق خوب رقم خورد و تصمیمات مناسبی تثبیت شد. اول آنکه: مداحان شهرستانی، امکان عرضاندام بیشتر و بهتری خواهند داشت و از تهران، فقط حنیف طاهری قرار است به مداحی بپردازد. البته، روند استفاده از مداحان نه چندان شناخته شده از سالهای گذشته شدت گرفته است، اما امسال این کار به موقعیت خیلی مطلوبی رسیده و مداحانی که در شهر خود درخشش فراوانی دارند، به یک صحنه ملی دعوت شدهاند تا در حضور رهبر انقلاب نیز به اجرای برنامه بپردازند.
در این بین، یک بخش مهم هم به برنامه اضافه شده که طبق برنامه قرار است دو نفر از مداحان یزد و زاهدان، پیش از حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) به مدح و منقبت حضرت زهرا (س) بپردازند. در حالی که قبلاً جمعیت حاضر در این حسینیه، صرفاً به تمرین سرود جمعی میپرداخت و برنامه دیگری برای این مدت پیشبینی نشده بود.
اتفاق دوم امسال، کم شدن میانگین سنی مداحان و اعتماد بیشتر به ذاکران دهه شصتی است. در حالی که جوانگرایی در سطوح مختلف مدیریتی در حال وقوع است و ایمان و اعتماد به جوانان، یکی از مبانی گام دوم انقلاب تلقی میشود، مداحان دیدار فردا هم عموماً از بین کسانی انتخاب شدهاند که هم جواناند و هم مخاطب پرشماری از جوانان دارند.