به گزارش مشرق به نقل از القدس العربی، همانطور که انتظار میرفت به دلیل تداوم درگیریها و عقبنشینیهای مستمر گروههای تروریستی تحت حمایت آنکارا، تعداد مراکز دیدهبانی تحت محاصره ترکیه(که با حمایت آشکار از تروریستها به شمال سوریه لشکرکشی کرده است) توسط نیروهای دولتی سوریه به ۵ مرکز افزایش یافته است و نیروهای دولتی سوریه دو مرکز دیدهبانی در «تل العیس» و «الراشدین» واقع در شرق بزرگراه بینالمللی حلب- دمشق( ام۵) را محاصره کردند همچنانکه هفتمین مرکز دیدهبانی ترکیه در «تل الطوقان» واقع در شرق «سراقب» نیز از پنجم فوریه تحت محاصره قرار گرفته است و ارتش سوریه نیز روز جمعه اعلام کرد که کنترل جاده حلب- دمشق( ام۵) را، که از ادلب و حماه میکند، کاملا در دست گرفته است.
بیشتر بخوانید:
ابعاد اهمیت پاکسازی جاده راهبردی پایتخت اقتصادی سوریه
چهار پیامِ ۲۲ بهمن امسال/ پیام های عملیات حلب و ادلب
آزادسازی چند منطقه در غرب حلب
روسیه تفسیر ویژه خود از توافق «سوچی» را اجرا میکند و در همین راستا، بعد از اینکه در متقاعد کردن ترکیه به باز کردن مسیر ترانزیت ناکام ماند، نبرد سیطره بر جاده «ام ۵» را آغاز کرد. عملیاتها و فروپاشیهای گسترده در خطوط جبههها، که با نبود مقاومت در حومه شرقی ادلب همراه شده و همچنین سقوط «معره النعمان» توسط نیروهای دولتی طی چند ساعات بزرگترین شوک را به شورشیان و حامیان آنها در شمال سوریه وارد کرد.
نیروهای ارتش سوریه طی هفته گذشته پیشرویهای گستردهای در حومه جنوبی حلب داشتهاند و کنترل تپه راهبردی «ایکاردا»، شهرک «البرقوم» و سپس شهرک استراتژیک «الزربه» در دست گرفته و به سمت محور «البرقوم- الرزبه» پیشروی کردهاند. نیروهای دولتی از سمت غرب پیشروی را آغاز کرده و به جاده ترانزیت «ام ۵» رسیدند. بدون مقاومت قابل توجه شورشیان، اما، ارتش سوریه و همپیمانانش به پیشرویهایی دست زده و بر «کفر حلب»، «عراده»، «ازنار» و «الشیخ علی» سیطره یافتند. در سایه آتشبار قوی ارتش سوریه، که با پشتیبانی روسیه انجام میشود و نیز در سایه تضعیف روحیه شورشیان، نیروهای دولتی اینک در فاصله ۳ کیلومتری شهرک «الارتاب»، که یکی از اصلیترین پایگاه تروریستها در شمال کشور است، قرار دارند.
سناریوهای نبرد
با سیطره کامل نیروهای ارتش بر اصلیترین جاده ترانزیت در سوریه و گسترش نفوذ آنها در غرب سراقب و پیشروی به سمت «النیرب» و پادگاه «الشبیبه» در جاده سراقب- اریحا( ام ۴) و همچنین گسترده دامنه سیطره این نیروها به «سان»، شرق «سرمین»، «آفس»، «الطلیحه»، «معارة علیا» و «أفس» و نزدیک شدنشان به شهرک الارتاب در حومه غربی حلب، سه سناریو درباره عملیات نظامی مطرح میشود:
سناریوی اول: حل و فصل قضیه ادلب به شیوه نظامی روسیه و عملی کردن آن از طریق تداوم عملیات از حومه غربی حلب از طریق سیطره بر الارتاب و «سرمدا» و سپس پیشروی به سمت «باب الهوی»؛ که این وضعیت به معنای محاصره کامل استان ادلب و بخشهای باقیمانده از استانهای لاذقیه و حماه. در صورتیکه روسها چنین تصمیمی را اتخاذ کنند بیش از دو میلیون شهروند سوری، که در مرزهای مشترک با ترکیه و در مناطقِ دور از درگیریها مستقر هستند، به منطقه «عفرین» و حومه شمالی حلب پناه میبرند.
سناریوی دوم آغاز عملیات نظامی برای سیطره بر بخشهای باقیمانده از جاده «حلب- لاذقیه»( ام ۴) است که در حد فاصل شهرک النیرب و «جسر الشغور» واقع است و از شهر «اریحا» و شهرکهای «اورم الجوز»، «محمبل»، «فریکه» میگذرد. در صورت عملی شدن این سناریو، تمامی مناطق در جنوب این جاده تحت کنترل ارتش قرار خواهد گرفت و شورشیان تقریبا نیمی از مناطق تحت اشغال خود را از دست خواهند داد. در سایه چنین سناریویی احتمالی، دیگر شهرهای بزرگ این استان، یعنی اریحا و جسر الشغور، نیز به دست ارتش خواهد افتاد. با این پیشروی، ارتش سوریه با پشتیبانی روسیه نبرد آزادسازی ادلب، مرکز استان را نیز کلید خواهد زد.
سناریوی سوم، باز کردن جاده «ام ۵» و پاکسازی مناطق نزدیک به آن، که انتظار میرود در این چارچوب، منطقه واقع در حد فاصل میان «عندنان» در حومه شمالی حلب و سپس الارتاب در حومه غربی حلب با هدف تامین امنیت شهر حلب و متوقف کردن حملات موشکی گروههای معارض به شهر حلب و نیز با هدف باز کردن جاده حد فاصل حلب و «نبل الزهراء» پاکسازی شوند.