به گزارش مشرق، بیژن زنگنه وزیر نفت، صبح امروز در آیین افتتاح و راهاندازی دکل حفاری ۷۲ فتح ضمن بیان تحقق یکی از آرزومندیهای صنعت نفت که ساخت دکل در ایران بود اظهار کرد: دکل، کارخانه سیاری است که قابلیت انتقال از یک نقطه به نقطه دیگر را دارد.
بیشتر بخوانید:
ادامه مشکلات اقتصادی یا تغییر ریل؛ انتخاب با مردم است
مرگ تدریجی صادرات گاز ایران در سایه خواب سنگین وزارت نفت
یک بام دو هوای سهمیه ۶۰ لیتری بنزین نوروزی در مجلس و دولت!
پیشنهاد اختصاص بنزین نوروزی به دولت
وی افزود: به همین دلیل با توجه به ظرفیتهای کشور برای سالهای طولانی به تجهیزات حفاری و جنبی آن نیازمند هستیم و ساخت یک دکل نفتی دارای اهمیت بسیاری است.
وزیر نفت با اشاره به تلاشهای سرسختانه جهاددانشگاهی در راستای ساخت این دکل عنوان کرد: همانگونه که جهاددانشگاهی توانست با تلاش خود در زمینه ساخت دکلها موفق شود، موفقیت در گرو عملکرد سرسختانه همه است.
وی ضمن تاکید بر تداوم این روند افزود: جهاددانشگاهی عمق ساخت را افزایش دهد تا همزمان با ساخت دکل، بحث تعمیر و سایر موضوعات مرتبط را به عنوان مسائل آینده دنبال کند.
زنگنه در رابطه با اشتغالزایی که در پی ساخت دکلها ایجاد میشود بیان کرد: بعد از شهرهای صنعتی اصفهان و اراک، اهواز یکی از قطبهای مهم کشور از نظر تجهیزات صنعتی است.
وی افزود: یک دکل تجهیزات مختلفی دارا است که میتوان آنها را ساخت و وظیفه ما ایجاد کار برای کارخانههای داخلی و حمایت از آنها است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها در برنامه وزارت نفت قرار گرفته است، عنوان کرد: اکنون در تحریمها هستیم اما این مسائل با تدبیر نظام و مقاومت مردم میگذرد و در این زمینه باید از فرصتها استفاده کرد، جهاد دانشگاهی خوزستان نیز در بحث ساخت برخی از قطعات از جمله متههای حفاری اقدامات خوبی انجام داده است.
وی افزود: ساخت دکل فقط برای ایران نیست، وقتی بتوانیم دکلی با استانداردهای بینالمللی بسازیم در ادامه میتوانیم دکل و تمام خدمات مرتبط با آن را صادر کنیم به همین دلیل باید از این فرصتها بهره ببریم.
وزیر نفت امروز با حضور در سایت بازسازی شماره یک شرکت ملی حفاری ایران ضمن بازدید از آخرین دستاوردهای جهاد دانشگاهی استان خوزستان در حوزه صنعت نفت از دکل ۷۲ فتح رونمایی کرد.
این دکل با ارتفاع ۱۵۰ فوتی توانایی حفاری در عمق ۲۰ هزار فوت را دارا و مجهز به تاپ درایور به قدرت ۵۰۰ تن است.
دانش فنی ساخت این دکلهای حفاری با قدرت سه هزار اسب بخار در جهاد دانشگاهی بومیسازی شده است.