سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
مردم، "گام اول" را محکم برداشتند
سکّانداری مدیریت جهادی؛ پیوست "گام اول" مردم
اعلام اولیه نتایج انتخابات در تهران و در سایر استانهای کشور حاکی از اینست که اصولگرایان و نیروهای انقلابی کشور توانستهاند به اکثریت قاطع کرسیهای مجلس یازدهم راه یابند.
رخدادی که با "رأی خوب" و بصیرانه مردم ایران ممکن شد و میرود تا به کاهش مشکلات و آلام فعلی که تماماً دستکند اصلاحطلبان و دولت اصلاحطلبان هستند پایان دهد.
البته این "گام اول" بود و بایستی برای رفع بیشتر مشکلات کشور؛ گامهای دیگری نیز برداشته شود...
*بدیهیست که عملکرد مجلس یازدهم از مجلس فعلی بهتر خواهد بود زیرا نگاه به ژنتیک اصولگرایی و کارنامه نیروهای انقلابی در هنگام حضور اکثریتی در مجامع انتخابی به وضوح نشان میدهد که آنها در مسیر خدمتگزاری به مردم حرکت خواهند کرد.
کما اینکه خوانشی از تجربه شورای شهر در دورههای دوم، سوم و چهارم و مجالس هفتم و هشتم و نهم به وضوح این مسئله را نشان میدهد که اصولگرایان در خدمتگزاری و جلوگیری از درافتادن کشور به مشکلاتی مثل ناکارآمدی، گرانی و یا برجام؛ سابقهای طولانی دارند.
از طرفی این نکته نیز حائز اهمیت است که مزاج اصولگرایی همچون تفکر اصلاحطلبان، اهل مقدسسازی و ایجاد شهرک ممنوعه در اطراف رجال خود نیست که از رویههای اشتباه و افساداتی که ممکن است گاهی رخ بدهد؛ دفاع کند.
بلکه اصولگرایان به مردم نشان دادهاند که در انتقاد از خودی پیشگام هستند و از توجیهگری نیز بیزارند.
معالوصف، انتخابات مجلس یازدهم و نتیجه آن؛ گام اولی بود که مردم ایران در جهت کاهش مشکلات برآمده از اصلاحات و اعتدال برداشتند و گامهای دیگری نیز در پیش است.
گامهایی که اگرچه عزم برداشتن آنها توسط مردم شکل میگیرد اما رعایت پیوستهای آنها به نیروهای انقلاب و شورای ائتلاف مربوط است.
پیوستهایی از جمله اینکه اگر در رأس گامهای برداشته شده از سوی مردم؛ تفکر کارآمد و "مدیر جهادی" قرار نگیرد و هدایت امور را در دست نداشته باشد؛ آنگاه است که نمیتوان تبلور کامل مطالبات مردم در جهت کاهش مشکلات را انتظار داشت. (چه اگر مدیریت جهادی و کارنامه مطلوب او در ذهن مردم نبود؛ پیروزی لیستی هم ممکن و میسور نبود!)
و از آنرو که اجرای پیوست گامهای پیاپی مردم؛ به مثابه امانتداری است؛ هرگونه تکروی و ساز مخالف زدن در جهت دور کردن مردم از مدیریت جهادی و نماد آن بایستی به یک اقدام پر هزینه و مأموریت غیر ممکن برای مرتکبین تبدیل شود.
***
واکنش تاجزاده به پیروزی ۳۰_۰ اصولگرایان
مصطفی تاجزاده، فعال اصلاحطلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در نخستین توییت پساانتخاباتی خود و در واکنش به پیروزی ۳۰_۰ اصولگرایان در انتخابات تهران و در کل کشور؛ نوشت:
"در شرایط سخت و پیچیده کنونی، که ایران بیش از همیشه به مشارکت حداکثری ایرانیان نیاز داشت، چرا رهبر شورای نگهبان را از ردّ صلاحیت نامزدهای مستقل و منتقد نهی نکرد تا، بهقیمت عدمشرکت اکثریت مردم، مجلس اقلیت اصولگرا تشکیل دهند؟ مگر قرار است در مجلس آینده چه کار کنند؟ "
*البته عصبانت آقای تاجزاده از نتیجه انتخابات و بر آب شدن نقشه فرماندهان فتنه اقتصادی تا این لحظه؛ کاملا قابل درک است...
این مسئله نیز بدیهیست که ملاک صحّت و حداکثری بودن انتخابات، قانون است و انتخابات مجلس یازدهم نیز طبق تأیید نهادهای نظارتی، در صحّت کامل برگزار شده است.
معالوصف انتظار تمکین به نتیجه از کسانی که بافتار سیاسی آنها پنجه کشیدن به نظر اکثریت مردم در سال ۸۸ و تحریم انتخابات در مقاطع مختلف است؛ انتظار زیادی محسوب میشود.
آقای تاجزاده باید به مردم توضیح بدهد که صحبتهای لیدر اصلاحات مبنی بر تحریم خاموش انتخابات و توییت شخص تاجزاده در شب انتخابات مبنی بر اینکه "رأی نمیدهم" در برخی مشکلات بروز کرده در انتخابات نقش داشته است یا انجام وظایف قانونی از سوی شورای نگهبان!؟
این سؤالیست که خواص و فعالان سیاسی کشور حتما باید پیرامون آن اقتراح کنند تا یک جریان خاص سیاسی که از دشمن خارجی خط میگیرد؛ نتواند به وسیله حرکات نفاقگونه، عظمت حرکت مردم در تصمیمگیری برای سرنوشت خویش را به سخره بگیرد.
البته آقای تاجزاده نیز باید درباره این حقیقت هم با مردم سخن بگوید که چرا اصلاحطلبانی که بر خلاف تاجزاده و دوستانش در انتخابات شرکت کردند و کسانی مثل "مجید انصاری"؛ حتی نفر ۳۱ هم نشدند و هیچ اقبالی از سوی مردم نداشتند!؟
***
اصلاحطلبان به جای "پذیرش شکست" ساز آنارشیسم کوک میکنند
جلاییپور: در مقابل پوتینیسم میایستیم
حمیدرضا جلاییپور، فعال چپ و از تئوریسینهای جریان اصلاحات طی یادداشتی در نشریه صدا (ارگان حزب کارگزاران سازندگی) پیرامون لیست ندادن اصلاحطلبان در انتخابات، نوشته است: به نظر میرسد همین اجماع فعلی در نه گفتن به مهندسی حذف در جریان جبهه اصلاحات ادامه پیدا کند.
او همچنین در ادامه تأکید میکند: جریان اصلی اصلاحات "مهندسی حذف" را تأیید نکرد و لیست هم نداد و به گروههای ذینفع هم بیادبی نکرد و به شیرینکاری و خودزنی سخیف متوسل نشد. جبهه اصلاحطلبی به ایستادگی مدنیاش در برابر رشد پوتینیسم (یا تبدیل جمهوری اسلامی به حکمرانی بد و اقتدارگرا) به شیوه قانونی و خشونت پرهیزانه ادامه میدهد... جبهه اصلاحطلبان توجیهگر اقتدارگرایی نبوده و نیستند.
*این سخنان، سخنان یک فعال سیاسی متعهد به پرچم و قانون یک کشور نیست بلکه سخنان یک چریک مسلح است که با سوء استفاده از نجابت حکومت؛ مشغول رجزخوانی و فراخوان مبارزه پس از قطعی شدن یک باخت انتخاباتی است.
بدیهیست که مانایی بر این رفتار غلط و اصرار بر رفتارهای دشمنانه؛ اصلاحطلبان را در ردیف اپوزسیون خارج از کشور قرار داده و آنها را از شأنیت کنشگری سیاسی خارج میکند. همانطور که این اتفاق در سال ۸۸ برای کسانی از اعاظم آنها نیز رخ داد.
"پذیرش شکست" و قبول اینکه "مطلوب مردم نیستیم"؛ تنها نوشداروی بلایای این روزهای جبهه اصلاحات است.
بلایایی که اصلاحطلبان با مقولاتی مثل "تَکرار میکنم"، "ما فدائیان روحانی هستیم" و "باید دست روحانی و ظریف را بوسید"! خود را در دام آنها انداختند...