به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، با نگاهی گذرا می توان متوجه شد که ایالت متحده آمریکا بهشت این قاچاقچیان مواد مخدر است. اکثر قاچاقچیان مواد یا بازار اصلیشان یا محل زندگیشان در ایالات متحده آمریکا است. در این مطلب قصد داریم تا شما را با بعضی از معروفترین قاچاقچان جهان آشنا کنیم.
ریکی راس
این قاچاقچی آمریکایی در دهه 1980 میلادی لقب " امپراطور مواد مخدر " را در آمریکا برای خود بدست آورده بود. وی در سال 1960 میلادی در آمریکا متولد شد. وی در دهه 80 میلادی و در زمانی که تنها بیش از 20 سال داشت به صورت هفتگی چیزی در حدود 400 کیلوگرم کوکائین را به بازار غرب آمریکا وارد می کرد و روزانه چیزی در حدود 3 میلیون دلار فروش داشت. در سال 1996 میلادی در حالی که سعی داشت چیزی در حدود 100 کیلوگرم کوکائین را به یک مامور مبارزه با مواد مخدر آمریکا در پوشش یک قاچاقچی بفروشد دستگیر شده و به زندان ابد محکوم شد. در سال 2009 و پس از مشخص شدن ارتباطات او با سازمان جاسوسی آمریکا در مورد عملیاتهای این سازمان در آمریکای لاتین، از زندان آزاد شد.
پائول لیر آلکساندرا
این قاچاقچی معروف برزیلی به " بارون کوکائین " معروف شده است . او از کودکی به کارهای خلاف مشغول بود و در سال 17 سالگی به رژیم صهیونیستی مهاجرت کرد. وی در این مدت به ارتش این رژیم پیوست و سپس بعد از مدتی به سرویس اطلاعاتی این رژیم "موساد" پیوست. در این مدت او با جابجایی مواد مخدر به انجام کارهای کثیف برای موساد و سیا مشغول بود. او در عین این که به قاچاق کوکائین به آمریکا مبادرت می کرد به سرویس مبارزه با مخدر آمریکا " FDA " کمک می کرد تا شبکه های قاچاق مواد مخدر دیگر را متلاشی کنند.
او در اوایل دهه 90 میلادی در آمریکا به جرم قاچاق مواد مخدر بازداشت شد و پس از تحمل بیش از یک دهه زندان به برزیل بازگشت. در برزیل هم وی دوباره به جرم قاچاق مواد مخدر محکوم شده و حکم او 25 سال زندان تعیین شد. در این مدت او در یک نوبت توانست برای جمع آوری مدارکی برای دفاع از خود از زندان خارج شد و هرگز بازنگشت. بسیاری معتقد هستند که وی اکنون در تل آویو ، پایتخت رژیم صهیونیستی در پناه سرویس جاسوسی موساد در حال زندگی است.
پابلو اسکوربا
این مرد کلمبیایی در اوج قدرت خود چیزی نزدیک به 80 درصد بازار کوکائین جهان را تحت کنترل خود داشت. او در طول دهه 70 و از شهر ریونگرو در کشور کلمبیا فعالیتهای جنایت کارانه خود را آغاز کرد. او در این مدت به انواع و اقسام جنایت ها روی آورد. از سرقت اتومبیل تا آدم ربایی و باج گیری در پرونده وی وجود داشت. در این مدت وی کم کم به سمت بازار مواد مخدر و قاچاق کوکائین کشیده شد. با توجه به این که کوکائین یکی از گران ترین مواد مخدر در جهان است و مشتریان خاص خود را دارد او به دنبال بازار خود به آمریکا رفت.
در دهه 80 تقاظا برای این ماده مخدر در آمریکا سر به آسمان گذاشت و به این ترتیب اسکوربا به درآمدی افسانه ای رسید. در سال 1989 میزان ثروت او چیزی در حدود 3 میلیارد دلار برآورد می شد. در دهه 80 میلادی و در اوج قدرت خود روزانه 11 تن کوکائین را در جهان منتقل می کرد. او به وسیله جت های خوصوصی و در پوشش صادرات اقلام مختلف به آمریکا مواد مخدر را به آمریکا ارسال می کرد.
دایره تجارت او برای خرید مواد مخدر در کشورهای پورتوریکو ، مکزیک ، پرو ، بولیوی و جمهوری دومنیکن گسترده شده بود. او برای منحرف کردن اذهان عمومی اقدام به ساخت چندین مدرسه ، کلیسا ، بیمارستان و زمین ورزشی در نقاط مختلف کلمبیا کرد و خانواده های فقیر زیادی را تحت پوشش داشت. نهایتا وی در 2 دسامبر سال 1993 میلادی در یک درگیری با پلیس کلمبیا کشته شد.
آمادو کاریلو فونتس
این قاچاقچی بزرگ مواد مخدر از کشور مکزیک در زمان اوج قدرت خود به دلیل استفاده 27 هواپیمای جت بوئینگ 727 برای قاچاق مواد مخدر به درون آمریکا به عنوان " ارباب آسمانها" شناخته می شد. این مرد با بدست آوردن ثروتی در حدود 25 میلیارد دلار تبدیل به یکی از ثروتمندترین جنایتکاران در طول تاریخ شد. او در طول این مدت در بین کشورهای بسیاری در حال سفر برای بدست آوردن مشتری و همچنین پیدا کردن مکانهای امن بود.
در این مدت و در طول دهه های 80 و 90 میلادی کارتل وی به شکل مرتب محموله های سنگینی از مواد مخدر را از طریق دریا ، هوا و زمین به آمریکا می فرستاد. بر اساس اطلاعات واصله از طرف اداره مواد مخدر آمریکا فونتس 4 برابر بیش از هر قاچاقچی دیگری به آمریکا مواد مخدر وارد کرده است. در 3 جولای 1997 میلادی این قاچاقچی که شدیدا تحت تعقیب پلیس چندین کشور جهان بود در بیمارستانی در مکزیکوسیستی برای انجام یک جراحی پلاستیک به منظور تغییر چهره به اتاق عمل رفت. در طول این عمل 8 ساعته و به دلیلی نا معلوم او از دنیا رفت. بعضی اشتباه پزشکان در میزان تزریق دوز داروهای مورد نظر و عده ای هم عمدی بودن این عمل را علت مرگ می دانند.
اوسیل کاردناس جولین
این مرد 44 ساله مکزیکی قبل از ورود به بازار مواد مخدر یک مکانیک اتومبیل بود. او با وارد شدن به " کارتل خلیج" که در اطراف خلیج مکزیک فعالیت می کردند . او در طول مدت فعالیت خود در " کارتل خلیج" یکی از دوستان نزدیک خود در این کارتل را به قتل رساند تا به جایگاه وی دست پیدا کند و به همین دلیل لقب " قاتل دوست " به او داده شد.
او در مدت فعالیت های خود در دهه 90 اقدام به ایجاد یک ارتش کوچک از مزدوران کرد و حتی تعدادی از اعضای سابق ارتش مکزیک را نیز به این منظور به استخدام خود درآورد. به مانند اکثر باندهای دیگر قاچاق هدف عمده وی ، بازار مواد مخدر آمریکا بود. در مدت فعالیت خود وی حتی در چندین مورد با مامورین پلیس فدرال آمریکا " FBI " نیز درگیر شد. نهایتا در طی یک درگیری با ارتش مکزیک به تاریخ 14 مارس 2003 میلادی وی دستگیر شد. او به جرم قتل ، پولشویی و قاچاق مواد مخدر به 25 سال زندان محکوم شده است.
گیلبرتو رودریگرز اوریجولا
رودریگرز یکی از روسای معروف کارتل مواد مخدر اهل کشور کلمبیا است که کارتلی معروف به " کارتل کالی" را در کشور کلمبیا اداره می کرد.این افراد در دهه 1970 کار خود را با ورود به بازار ماری جوانا آغاز کردند و سپس به سراغ کوکائین رفتند . در مقطعی این کارتل بزرگ مواد مخدر چیزی در حدود 70 درصد مواد مخدر مصرفی آمریکا و 90 درصد نیاز بازار اروپا را تامین می کردند.
سر کرده این بار یک بار در سال 1995 میلادی در حمله پلیس کلمبیا به مخفیگاهش در شهر " کالی" بازداشت کرد. او در دادگاه به 15 سال حبس محکوم شد اما در سال 2002 میلادی به دلیل نبود مدارک کافی برای محکوم کردن وی ، آزاد شد. در ماه مارس سال 2003 او دوباره بازداشت شد. در سال 2004 میلادی وی به همراه برادرش به دلیل قرارداد استرداد مجرمین بین آمریکا و کلمبیا به آمریکا منتقل شدند و در آنجا به دلیل پول شویی و قاچاق مواد مخدر به 37 سال زندان محکوم شدند.
بازار مواد مخدر یکی از پرسودترین بازارهای جهان است. افرادی که در این تجارت حضور دارند به قیمت به تباهی کشیدن زندگی انسان های بسیار زیادی به درآمدهای افسانه ای می رسند.