به گزارش مشرق، پس از شیوع ویروس کرونا در کشورمان، وزارت بهداشت بهصورت روزانه اقدام به اعلام آمار مبتلایان جدید، تعداد بهبودیافتگان و فوتیها کرده است و بسیاری از مردم کشورمان هم طی این روزها با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا، بهشدت پیگیر اطلاع از آخرین آمار مربوط به مبتلایان کل، فوتیها و بهبودیافتگان بودهاند.
گذشته از اینکه آیا اعلام لحظهای آمار مربوط به کرونا صحیح است یا خیر و تا چه اندازه این شیوه اطلاعرسانی، ضروت دارد اما در این میان یک نکته قابل تامل و تاحدی مبهم وجود دارد که لازم به شفافسازی و در صورت نیاز، اصلاح آمار اعلامی دارد.
بیشتر بخوانید:
آخرین آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در جهان +جدول
در توضیح این مسئله باید گفت؛ تا به امروز اکثر مراکز بیمارستانی کشورمان در استانهای درگیر با کرونا، به بستری بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است؛ این بیمارستانها طی حدود 20 روز گذشته، عموماً اقدام به بستری آن دسته از بیمارانی کردهاند که علاوه بر اینکه تست کرونای آنها مثبت بوده در عین حال با یک یا چند بیماری زمینهای حاد مانند آسم، بیماریهای حاد قلبی ــ عروقی، نارسایی کبدی، کلیوی و ... نیز درگیر بودهاند.
این بدان معنی است که طیف زیادی از افرادی که با علائم مشکوک به کروناویروس به مراکز بیمارستانی کشورمان مراجعه میکنند، پس از انجام آزمایشات مربوطه و مثبت اعلام شدن آزمایشات کرونای آنها، در صورتی که مشکل و بیماری خاص دیگری نداشته باشند، به هیچ عنوان در بیمارستانهای مربوطه بستری نمیشوندو برای این دسته از مبتلایان به کرونا، صرفاً استراحت در منزل تجویز میشود؛ تقریباً بخش قالب این بیماران پس از گذراندن بازه زمانی حدود 2 هفتهای استراحت در منزل و رعایت برخی تدابیر تغذیهای و بدون مصرف کمترین دارویی، بهبود مییابند!
حال با این اوصاف، سؤال اصلی و کلیدی این جاست که آیا این دسته از مبتلایان قطعی به کرونا که در مراکز بیمارستانی کشورمان بستری نشدهاند و پروسه درمان آنها در خانه طی شده و کاملاً هم درمان شدهاند، آمار آنها در آمار کشوری "بهبودیافتگان" اعلامی از سوی وزارت بهداشت، لحاظ و اعلام میشود؟!
ظاهراً آنچه تا به امروز از سوی وزارت بهداشت بهصورت روزانه بهعنوان آمار کل تعداد "بهبودیافتگان از کرونا ویروس" اعلام شده است، صرفاً آمار مربوط به آن دسته از بیماران کرونایی بوده که در بیمارستانها کشور بهصورت رسمی پذیرش و بستری شدهاند و در صورت بهبودی آنها، وزارت بهداشت صرفاً این دسته از بیماران را بهعنوان آمار بهبودیافتگان اعلام میکند.
لذا عملاً در این شیوه از اعلام آمار بهبودیافتگان، یک "خلل بزرگ" قابل مشاهد است چرا که طیف زیادی از مبتلایان به کرونا اصلاً در مراکز درمانی و بیمارستانی کشورمان بستری نشدهاند تا آمار بهبودی آنها نیز در آمار رسمی اعلامی وزارت بهداشت لحاظ و اعلام شود! پس با این اوصاف باید گفت که آمار واقعی بهبودیافتگان کل کشورمان که تا به امروز 19 اسفند مثلاً 2134 نفر اعلام شده، بسیار بیشتر از این تعداد اعلامی وزارت بهداشت است!
نکته قابلتامل و جالبتر اینکه با توجه به واقعیتهاتهای کروناویروس اعلامی از سوی سازمانی جهانی بهداشت و متخصصان بیماریهای عفونی، طیف زیادی از مبتلایان قطعی به کروناویروس در صورتی که فاقد نقص در سیستم ایمنی و سایر بیماریهای زمینهای حاد باشند، هیچ نیازی به بستری در بیمارستان ندارند و این دسته از بیماران با ماندن و قرنطینه در خانههای خود و استراحت کافی در یک بازه زمانی کوتاه، درمان میشوند و خوشبختانه تا به امروز بخش زیادی از مبتلایان به کرونا بدون نیاز به بستری در بیمارستان، سلامت کامل خود را به دست آوردهاند؛ به طور نمونه بسیاری از افراد مشکوکی که طی این ماه به 2 بیمارستان بقیهالله تهران و مسیح دانشوری مراجعه کردهاند و نتایج آزمایشات، ابتلای آنها به کرونا را نشان داده، برای آنها استراحت و قرنطینه در منزل بدون مصرف دارو، تجویز و توصیه شده و این دسته از بیماران پس از طی دوره بیماری خود، بدون بستری در بیمارستان، سلامت کامل خود را به دست آوردهاند.
حال تذکر این نکته به مسئولان امر در وزارت بهداشت ضروری است که باید هرچه سریعتر نسبت به اصلاح رویه محاسبه و اعلام "آمار مربوط به بهبودیافتگان" اقدام شود و تعداد بسیار بالای بیماران بهبودیافته از کرونا که عملاً پروسه درمان خود را در خانه بدون بستری در بیمارستان طی کردهاند نیز در آمار کشوری و رسمی اعلامی بهبودیافتگان، لحاظ و اعلام شود!