«دفاع بیولوژیک» نیروهای مسلح/ نگاهی به اقدامات سپاه، ارتش و بسیج در مقابله با کرونا

از همان ابتدای اعلام ابتلا افراد و شیوع ویروس کرونا در ایران که قرائن گواه بر حمله بیولوژیک بودن آن دارد، توان جهادی و امکانات لجستیکی و درمانی نیروهای مسلح بویژه سپاه و ارتش و بسیج به خدمت مردم بود.

به گزارش مشرق، از همان ابتدای اعلام ابتلا افراد و شیوع ویروس منحوس کرونا در ایران که قرائن گواه بر حمله بیولوژیک بودن آن مطرح شد، توان جهادی و امکانات لجستیکی و درمانی نیروهای مسلح بویژه سپاه و ارتش و بسیج به خدمت مردم و دولت درآمد.

این خدمات نیروهای مسلح به مردم و دولت در قضیه مبارزه با کرونا اگرچه ارزشمند و گره‌گشا بود، اما ضرورت ساماندهی آن احساس می‌شد، لذا در روز پنجشنبه ۲۲ اسفند، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا با صدور فرمانی به سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تقدیر از خدمات نیروهای مسلح به مردم در زمینه مقابله با ویروس کرونا، بر لزوم سازماندهی این خدمات در قالب یک «قرارگاه بهداشتی و درمانی» برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری تأکید و خاطرنشان کردند: این اقدام با توجه به قرائنی که احتمال «حمله‌ی بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده می‌تواند جنبه‌ی رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته و بر اقتدار و توان ملی بیفزاید.

بیشتر بخوانید:

صبح روز جمعه ۲۳ اسفند، در پی دستور فرمانده معظم کل قوا به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر تشکیل قرارگاه بهداشتی در این ستادکل برای مبارزه با ویروس کرونا، نخستین جلسه قرارگاه بهداشتی و درمانی امام رضا علیه‌السلام نیروهای مسلح برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا به ریاست سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح برگزار شد.

سردار عبداللهی معاون هماهنگ‌کننده ستاد کل نیروهای مسلح، وزیر دفاع، فرماندهان ارتش، سپاه، ناجا، معاونین ستاد کل نیروهای مسلح و رئیس سازمان بسیج مستضعفین، رئیس سازمان پدافند غیر عامل، رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح و  سردار نصرالله فتحیان رئیس مؤسسه بهداری رزمی از جمله حاضرین در این جلسه بودند.

سرلشکر باقری در پایان نشست صبح جمعه قرارگاه بهداشتی و درمانی امام رضا (ع) نیروهای مسلح که برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد، در جمع خبرنگاران، با اشاره به تصمیمات اخذ شده در این جلسه، اظهار داشت: کمیته انتظامی - امنیتی ما به‌ همراه وزارت کشور و استانداران، روال خلوت کردن فروشگاه‌ها، خیابان‌ها و جاده‌ها را با تصمیم ملی که اتخاذ می‌شود ظرف ۲۴ ساعت آینده سازماندهی خواهد کرد.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح و فرمانده قرارگاه بهداشتی و درمانی امام رضا (ع) پیرامون موضوع رصد ملی و یافتن افراد مشکوک مبتلاء به کرونا نیز گفت: طی مدت یک هفته تا ۱۰ روز آینده، تمام ملت ایران از طریق فضای مجازی و تماس تلفنی و در صورت ضرورت با مراجعه حضوری، مورد رصد قرار گرفته تا افراد مشکوک به بیماری کاملا مشخص شوند و در این بخش سازمان بسیج مستضعفین با تمام توان خود به وزارت بهداشت کمک می‌کند.

همانطور که در سطور بالا اشاره شد، از همان ابتدای اعلام ابتلا افراد و شیوع ویروس منحوس کرونا در ایران که قرائن گواه بر حمله بیولوژیک بودن آن دارد، توان جهادی و امکانات لجستیکی و درمانی نیروهای مسلح بویژه سپاه و ارتش و بسیج به خدمت مردم و دولت درآمد.

در روز ۵ اسفند در نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا در ایران، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در تماس تلفنی با «سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از آمادگی سپاه برای هر گونه کمک به دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی، در مقابله با ویروس کرونا و جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری خبر داد.

سرلشکر سلامی در این تماس تلفنی از نقش آفرینی بسیج در اجرای طرح ملی واکسیناسیون فلج اطفال به عنوان الگو و تجربه‌ای بسیار موفق و راهگشا یاد کرد و گفت: علاوه بر انجام اقدامات آموزشی در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری، تمامی مجموعه‌های بهداشت و درمان سپاه اعم از دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و بسیج جامعه پزشکی به منظور ادامه خدمات و کمک برای مقابله با ویروس کرونا تا بازگشت شرایط به وضع عادی آمادگی دارند.

پس از این تماس تلفنی بود که اقدامات مجموعه بهداشت و درمان سپاه در خدمت به بیماران کرونا مضاعف شد. همت بالای سپاه در مقابله با کرونا باعث شد در روز شنبه ۱۰ اسفند، وزیر بهداشت رسما از سپاه برای مقابله با کرونا درخواست همکاری کند و به تبع این درخواست، جلسه مشترکی در همان روز ۱۰ اسفند میان وزیر بهداشت و معاونانش با دست‌اندرکاران مجموعه بهداشت و درمان سپاه برگزار شد.

همچنین از همان روز شنبه ۱۰ اسفند، «قرارگاه پیشگیری و مقابله با کرونا» در سپاه پاسداران به فرماندهی سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه تشکیل شد و طبق دستور فرمانده کل سپاه، کلیه تحهیزات، امکانات و مجموعه‌های بهداشت و درمان سپاه، برای ریشه‌کنی کرونا به مدد وزارت بهداشت آمده است.

مسئولیت اصلی در «قرارگاه پیشگیری و مقابله با کرونا» از سوی ستاد فرماندهی کل سپاه به «سازمان بهداری رزمی»، «دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)» و «بسیج جامعه پزشکی» تفویض شده است و این مجموعه‌ها متناسب با الزامات صحنه، در هماهنگی با وزارت بهداشت و قرارگاه مقابله با ویروس کرونا در کشور، آمادگی‌های همه‌جانبه خود برای هر گونه همکاری و نقش‌آفرینی را اعلام و عملیاتی کرده‌اند و تاکنون دوشادوش مجاهدان حوزه سلامت، پزشکان و پرستاران فداکار و مسئولیت‌شناس، به ارائه خدماتی، چون فعال‌سازی بیمارستان‌های ثابت و سیار، مراکز درمانی، گندزدایی و ضدعفونی کردن اماکن و محیط، تامین و توزیع اقلام بهداشتی ضروری پرداخته‌اند.

در راستای مقابله با کرونا، علاوه بر اینکه ظرفیت‌های مراکز درمانی سپاه در اختیار مردم است، سامانه‌های جنگ نوین سپاه نیز مشغول رفع آلودگی‌ها از سطح شهرهای مختلف و ضدعفونی کردن مکان‌ها و معابر پرتردد در سطح شهرها هستند.

ارتش جمهوری اسلامی نیز همانند سپاه پاسداران برای مقابل و ریشه‌کنی کرونا به یاری مردم و وزارت بهداشت شتافته است. امیر دریادار مصطفی مداح معاون بهداشت و درمان و امور پزشکی ارتش روز ۹ اسفند اعلام کرد: تمامی بیمارستان‌های ارتش برای کنترل و مقابله با ویروس کرونا در آماده‌باش کامل هستند و بسیاری از بیمارستان‌های ارتش در حال همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.

به گفته معاون بهداشت و درمان و امور پزشکی ارتش، سه بیمارستان ارتش در تهران برای مقابله با کرونا، ارجاعی هستند و به صورت مستقیم مردم را هم پذیرش می‌کنند؛ حتی یکی از بیمارستان‌های ارتش، بخش‌های خود را تعطیل کرده و به عنوان یکی از بیمارستان‌های مرجع مقابله با کرونا مشغول انجام وظیفه است.

در روز شنبه ۱۰ اسفند، مرکز تخصصی تشخیص ویروس کرونا توسط دانشگاه علوم پزشکی ارتش راه‌اندازی شد. این آزمایشگاه تخصصی تحت عنوان «آزمایشگاه اقدام کلی تشخیص ویروس کرونا»، با هدف تشخیص و تداوم فرآیند درمانی در آزمایشگاه جامع دانشگاه علوم پزشکی ارتش افتتاح شد و از همان روز شنبه ۱۰ اسفند خدمت‌رسانی به بیماران را آغاز کرد.

به طور کلی هم‌اکنون حدود دو هزار تخت از شش هزار تخت بیمارستان‌های نیروهای مسلح در اختیار بیماران کرونایی و مشکوک به کرونا قرار دارد، یعنی ۳۵ درصد ظرفیت شش هزار تختی بیمارستان‌های نیروهای مسلح اکنون در اختیار بخش کشوری برای درمان بیماران مبتلا به این ویروس قرار دارد که برای ۳۵ درصد دیگر هم از سوی بخش درمانی نیروهای مسلح اعلام آمادگی شده تا این ظرفیت به ۷۰ درصد برسد.

همچنین تاکنون وزارت بهداشت برای استراحت‌گاه‌های قبل و بعد از دوره بیمارستانی مبتلایان به کرونا، ۱۰ هزار تخت را از نیروهای مسلح مطالبه داشت که این تعداد در اختیار بخش کشوری قرار گرفت؛ البته بنا به گفته فرمانده قرارگاه بهداشتی درمانی امام رضا(ع) از آن ۱۰ هزار تخت، تاکنون فقط چهار هزار تخت فعال‌شده است؛ یعنی ظرفیت خالی بسیاری در این بخش وجود دارد که با مراجعه بیماران، خدمت‌رسانی به آنها صورت خواهد گرفت.

در بخش لجستیکی نیز نیروهای مسلح به کمک وزارت بهداشت و بخش کشوری درمان آمده‌اند؛ در وزارت دفاع، خطوط تولید و توزیع ماسک تخصصی N ۹۵ و تجهیزات محافظتی بیمارستانی ایجاد شده است؛ همچنین از طریق مجموعه وزارت دفاع و سازمان نیروهای مسلح و مجموعه‌های مردمی نظیر بسیج اصناف و بسیج سراسر کشور، سازماندهی های لازم برای تهیه و توزیع ماسک های عمومی صورت گرفته است.

بدون تردید، مجموعه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همانطور که از آزمون‌های بزرگ این چند سال اخیر از جمله حفظ کیان و امنیت کشور پیروزمندانه خارج شده‌اند، در این آزمون مقابله با ویروس مشکوک به جنگ بیولوژیک کرونا نیز قطعا ظفرمند خواهند بود.

منبع: میزان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
    24 0
    ماسک ها کجاست
  • IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
    3 1
    اگر ارتش و سپاه نبودند ابن دولنهای بی لیاقت تا بحال صدها بار فاتحه مملکت را خونده بودن خداوند حفظشون کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس