به گزارش مشرق، صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به موضوع پسماندهای بیمارستانی که در شرایط فعلی از اهمیت ویژهای برخوردارند، گفت: در حال حاضر روزانه حدود 80 تن پسماند پزشکی از 150 بیمارستان و مرکز درمانی سطح شهر تهران جمعآوری میشود.
بیشتر بخوانید
پاکبانهای تهران روزهای کرونایی را چگونه میگذرانند؟
وی ادامه داد: روزانه حدود 100 نیروی کارگری با لباس و تجهیزات مخصوص به بیمارستانها میروند و پسماندهایی که به احتمال زیاد آلوده به ویروس کرونا هستند را تحویل گرفته و در همان مکان توسط اتوکلاو ضدعفونی کرده و با رعایت کامل موازین بهداشتی و ایمنی آنها را در سایت جداگانهای، با عمق و آهک بیشتر از حد معمول دفن میکنند.
علیپور با اشاره به اقدامات این سازمان در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در میان شهروندان و به طور خاص پاکبانان گفت: از نخستین روزهای اعلام رسمی انتشار ویروس کرونا در کشور، از آن جا که امکان داشت پسماندهای خانگی با پسماندهای آلوده به ویروس مخلوط شوند، انجام هرگونه عملیات تفکیک در ایستگاه های تفکیک پسماند و حتی مجتمع آرادکوه را تا 15 فروردین ماه تعطیل کردیم.
وی ادامه داد: بنا به درخواست ما و با همکاری دادستانی و نیروی انتظامی نیز هرگونه زباله گردی در شهر ممنوع شد. همچنین استفاده از تجهیزات خودمراقبتی از جمله ماسک و دستکش را برای تمامی پرسنل اجباری کردیم.
علپیور گفت: با انجام تمام این اقدامات تلاش کردیم تا از انتشار بیماری به افرادی که وظیفه جمع آوری، تفکیک و رفت و روب را برعهده دارند و به دنبال آن، خانوادههای این افراد جلوگیری کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا سازمانهایی همچون محیط زیست در انجام این مسئولیت همکاری میکنند، اظهار کرد: با سازمان محیط زیست در ارتباط هستیم، اما یکی از مشکلات ما در بحث پسماندهای بیمارستانی در شرایط فعلی، ترکیب پسماندهای عادی با پسماندهای پزشکی و بعضا دارویی که پسماند صنعتی محسوب میشوند، است. در این باره، سازمان محیط زیست با نظارت هر چه بیشتر میتواند کمک کند تا تفکیک پسماند در خود بیمارستانها به درستی انجام شود و نیروهای ما با ریسک کمتری، وظایف خود را انجام دهند.