به گزارش مشرق، سولماز پیری متخصص زنان و زایمان به چند سوال پر تکرار زنان باردار با توجه به شیوع کرونا پرداخت.
پیری در پاسخ به این سوال که آیا از مادر مبتلا به کرونا این ویروس به جنین منتقل میشود یا خیر؟ گفت: درباره خانمهای باردار دو مطالعه چاپ شده است که در این مطالعات منتشر شده بیان شده که فقط ۱۸ مورد از زنان باردار چینی به کرونا مبتلا شده اند که تمام این افراد بهبود یافته اند. در کشور ما هنوز اطلاعاتی درباره میزان ابتلای زنان باردار به کرونا منتشر نشده است.
بیشتر بخوانید:
۱۴ نکته کلیدی برای مدیریت بیماری کرونا
این متخصص زنان و زایمان در ادامه بیان کرد: این زنان مثل سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند و بهبود یافتن زنان باردار چینی مبتلا شده به کرونا به معنی مصونیت زنان باردار در برابر این ویروس نیست.
دکتر پیری افزود: چند مسئله درباره زنان باردار وجود دارد که باعث شده نسبت به این گروه حساسیت بیشتری داشته باشیم. خانم باردار در زمان طی کردن ۹ ماهه بارداری خود سیستم ایمنی بدنش تضعیف میشود که این تضعیف شدن جز روند نرمال بارداری است. به همین دلیل خانم باردار به دلیل داشتن این ضعف مقدار بیشتری در معرض ابتلا به این ویروس است.
وی در ادامه تصریح کرد: این افراد باید تمام احتیاطات لازم را با دقت دو برابر انجام دهند.
فلوشیپ تخصصی زنان و زایمان پریناتولوژی با بیان اینکه پیشگیری مهمترین اقدامی است که این گروه باید انجام دهند افزود: در تمام ۱۸ موردی که در چین گزارش شده کرونا در سه ماهه ابتدایی بارداری بوده است. علت آن هم تا حدودی قابل توجیه است به این دلیل که در این مدت اندازه رحم بزرگ میشود و به ریههای فشار میآورد و ظرفیتهای تنفس کاهش مییابد.
پیری بیان کرد: خانم باردار به خودی خود دچار تنگی نفس هست و اگر عفونتی هم اضافه شود مشکل دو چندان میشود. با مطالعاتی که تاکنون انجام شده به نظر میرسد در اوایل بارداری ابتلا به این ویروس با خطر کمتری همراه است و در در اواخر بارداری (از ابتدای ماه ۷ تا ۹) بیشتر است.